Šest prazničnih filmov, ki niso Sam doma

Veseli december se počasi ogreva za praznično vzdušje, nizkim temperaturam primerno, pa bomo kakšen večer z veseljem preživeli na toplem in ob dobrem prazničnem filmu.

11.12.2016 ob 6:00

a.jpg

Na kateri film najprej pomislite ob besedi božič? Naj uganemo, Sam doma? Čeprav nas televizijski program vsako leto poskuša prepričati, da je to naša edina izbira, pa je filmov, ki bodo pričarali praznično vzdušje malo morje. Predvsem pa jih verjetno še ne znate na pamet.

Zbrali smo nekaj božično-novoletno obarvanih filmov, ki vas bodo ogreli za prihajajoče zimske praznike. A pazljivo pri izbiri, nekateri med njimi so precej bolj grozljivi od pričakovanega.

Parkelj (Krampus)

Parkelj je strašljiva komedija o demonskem bitju s kopiti, rogovi in dolgim jezikom. V svoj dom ga ob snežnem metežu pomotoma prikliče deček Max, ki je razočaran nad še enim kaotičnih družinskim božičem.

Redko izvozno blago (Rare Exports)

Pozabite vse, kar ste kdaj vedeli o Božičku. V globinah gorovja v Korvatunturiju na Finskem, leži najbolj varovana božična skrivnost. In čas je, da se jo razkrije. Fantazijski film je na trenutke nekoliko grozljiv, zato tudi tu ne pričakujte klasičnih pravljičnih in prazničnih prizorov. 

Žur pred božičem (The Night Before)

Tudi ta film ni ravno božična klasika, polna topline, kraguljčkov in daril. Zgodba spremlja tri najboljše prijatelje (Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen in Anthony Mackie), ki vsak božični večer tradicionalno preživijo skupaj. Ethan, Isaac in Chris že več kot desetletje na božič uganjajo najbolj neverjetne norosti, toda ker bo Isaac dobil sina, Chris pa si zaradi slave ne sme več privoščiti škandalov, bo to njihov zadnji divji božič. In tokratni bo nekaj posebnega. Mimogrede, v filmu se pojavi še kup znanih obrazov, na primer James Franco in Miley Cyrus, ki upodabljata kar sama sebe.

Polarni vlak (Polar Express)

Animirani film, ki vas odpelje v otroški svet domišljije in čudežev. Kam je namenjen vlak? Na Severni pol, seveda. Čudežno pustolovščino, ki temelji na literarni predlogi Chrisa Van Allsburga, sta ustvarila oskarjevca Tom Hanks in režiser Robert Zemeckis (Forrest Gump, Brodolom).

Pravzaprav ljubezen (Love Actually)

Romantična komedija iz leta 2003 spremlja osem precej različnih parov, njihove ljubezenske in življenjske zgodbe v hektičnem decembru, tik pred božičem. V filmu je zaigrala četica zvezdniških obrazov.

Božična žurka v pisarni (Office Christmas Party)

Prav te dni je v naše kinodvorane prišel nov film s praznično tematiko. Pravzaprav gre za službeno božično zabavo, ki pa nekoliko uide z vajeti. V glavnih vlogah – Jennifer Aniston, Jason Bateman, Olivia Munn in T.J. Miller.

Avtor: F. M.

Foto: IMDb

Video: YouTube


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)