Rešitve za vse poletne madeže

Od tistih, ki jih pustijo paradižniki, do onih, za katere so krive kreme za sončenje.

26.7.2016 ob 12:00

madez.jpg

Ob sproščenem pikniku ali sladkanju s sladoledom ste bili malce neprevidni. Posledica: madež na beli bluzi. Ti vsakodnevni spremljevalci poletnih radosti so na srečo čisto vsi premagljivi. Seveda se jih morate lotili na pravilen način.

Nam že sledite na Facebooku?

Avokado

Najprej z oblačila odstranite večje delce, nato madež splaknite pod mrzlo vodo. Natrite ga z detergentom za posodo, bluzo približno eno uro namakajte v hladni vodi in jo na koncu operite kot običajno.

Znoj

Madež znoja pred pranjem natrite z odstranjevalcem madežev. Ga nimate? Enako učinkovit bo tudi sok limone.

Breskve

Sledove breskve ali drugih sadežev preljite z mineralno vodo in posujete z jedilno sodo, pustite čez noč ter nato operite kot običajno.

Trava

Pred pranjem zelene posledice igre natrite vodko, jih nežno podrgnite, pol ure namakajte v vodi in operite kot običajno.

Vino

Izdajalce zdravice s črnim vinom posujte s soljo. Vpila bo odvečno tekočino. Na madež nato nanesite pasto iz mešanice jedilne sode in vode, oblačilo namočite v vodi in ga operite v pralnem stroju.

Sladoled

Madež splaknite s hladno mineralno vodo, podrgnite, sperite pod tekočo vodo in operite kot običajno.

Paradižnik

Posledice, ki jih je pustil na oblačilu, sperite s hladno vodo, nato nanje polijte alkoholni kis ali sok limone. Če madež ne izgine, ga premažite z odstranjevalcem madežev in pustite stroju, da opravi svoje delo.

Krema za sončenje

Ker je mastna, je madež najbolje očistiti z detergentom za posodo. Dobro ga vtrite vanj in oblačilo operite v pralnem stroju.

Kečap

Oblačilo takoj namočite v hladni vodi, nato pa na gobico nanesite beli kis in z njim natrite umazanijo. Srajco, majico, bluzo ali hlače operite v stroju.

Kava

Kavni madež prelijte z mešanico medicinskega alkohola in belega vinskega kisa, obrišite ga s krpo, oblačilo pa operite kot to počnete sicer.

Kri

Če ste obleko umazali s krvjo, jo hitro namočite v hladni vodi. Če madež ni več svež, ji dodajte nekaj žlic jedilne sode in pustite čez noč. Nato še moker kos operite kot običajno.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)