Praznični trendi: Zimzeleni adventni venčki, ob katerih postanemo nostalgični (FOTO)

Letos se bodo moderni venčki umaknili tistim, ki nas bodo spomnili na brezskrbno otroštvo. V trendu so namreč retro, zimzeleni venčki.

22.11.2020 ob 5:55 | Foto: arhiv Sanjski šopek | Avtor: Da. M.

Praznični trendi: Zimzeleni adventni venčki, ob katerih postanemo nostalgični (FOTO)

Prihodnja nedelja je prva adventna nedelja in čas, ko jedilno mizo vse do novega leta krasi adventni venček. Prav tako lahko adventni venček visi na vratih, ne glede na to, razlogov za okrasitev in ustvarjanje je letos toliko več, saj si preprosto moramo prinesti nekaj čarobnosti v svoj dom.

Letošnji december bo drugačen, časa za ustvarjanje bo veliko in zato ni razloga, da se izdelave venčka ne bi lotili sami. Nekaj predlogov nam je delila Metka iz Sanjskega šopka. »Pretekla leta so bili zimzeleni venčki nekoliko zapostavljeni. V ospredju so bili drugi, manj poznani naravni materiali, npr. posušeni bombaž ali pampaška trava. Letos bodo zimzeleni venčki vodilni, tem pa bomo premišljeno dodajali še druge materiale. Sama bom izkoristila materiale, ki jih lahko naberemo kar v gozdu - letošnji venčki bodo torej v celoti naravni in prijazni do okolja. Kolekcija ima zagotovo malce nostalgičnega, retro šarma. Za sodoben videz venčkov pa poskrbijo domišljeni detajli, ki jim dajo povsem nov pomen in sodoben pridih. Če bi morala izpostaviti le en trend, bi to bili listi ali vejice evkaliptusa, ki bodo letos krasili večino adventnih venčkov.«

Adventni venčki so v zadnjih letih postali precej bolj moderni – nekateri se odločajo za umetne verzije, ali pa na večji krožnik postavijo le štiri svečke in nekaj dekoracije. Letos pa se trendi vračajo k nostalgiji in tradiciji. Življenje skozi globalno pandemijo nas je namreč pripeljalo do tega, da cenimo majhne stvari v življenju, zato v letošnjem letu v celoti sprejemamo nostalgične trende, kot so keramični in retro okraski.

Hitro pobrskajte po omarah in podstrešjih babic in bolj kot bo nostalgično, bolj bo moderno. V trendu so tudi smrečice in adventni venčki dekorirani s piškoti in posušenim sadjem. Skratka vse, kar se da ponovno uporabiti, reciklirati in izdelati doma v krogu najdražjih.

Letos bodo prevladovale naravne, nevtralne barve. Vsekakor ne smemo izpustiti tradicije rdeče in zlate, vendar bodo nad tradicionalnimi barvami nadvladovale naravne in zemeljske barve.

Metka pa je za vse domače ustvarjalce pripravila še kratek vodič za izdelavo adventnega venčka, ki ga najdete TUKAJ.

Če vam ni do ustvarjanja, adventne venčke najdete v Sanjskem šopku. Vsi venčki so narejeni iz naravnih materialov. Letos pripravljajo klasično kolekcijo, skreirano v modernem stilu. Na voljo bodo tudi namizni venčki s svečami in brez njih ter venčki za na vrata. Kolekcija venčkov bo na voljo v spletni cvetličarni Sanjskega šopka, razširjena ponudba prazničnih dekoracij pa v cvetličnem studiu Sanjski šopek v Škofji Loki (če bo situacija to omogočala). Vse dekoracije bo možno predhodno naročiti in le te bodo z dostavno službo poslali vse do vaših vhodnih vrat.

Metko in njeno zgodbo Sanjskega šopka pa bolj podrobno spoznajte TUKAJ.

--> Preberite še: Nov trend: Praznična korona okrasitev


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)