Pol leta sveža čebula

Da bi kar najdlje lahko uporabljali domačo čebulo, jo pravilno shranite.

18.9.2015 ob 10:00

cebula_shutterstock_249803122.jpg

Imate radi čebulo? Najbrž iz nje pripravljate številne jedi in če imate vrt sami, ste letošnjo že pobrali.

Že slediš Mični na Facebooku?

Če svojega pridelka nimate,  je vaše zaloge morda okrepila prijazna soseda ali mama. Da pa bi domača čebula kar najdlje ostala sveža in tako uporabna, jo pravilno shranite in njeno svežino ohranite tudi do pol leta. Za to je vse, kar potrebujete, del ženske garderobe, natančneje najlonke.

Kako jih uporabite?

Vzemite čiste najlonke (lahko stare) in v stopalo položite glavico čebule. Tik nad njo najlonko zavežite v vozel. In tako naprej v nogavico polagajte glavice in za vsako zavežite vozel. Pospravljeno čebulo obesite v temen in suh prostor, lahko tudi v omaro.

Zakaj deluje?

Čebula bo ostala suha, skozi najlonke pa bo dobila dovolj zraka, da ne bo začela propadati. To pa sta pogoja, ki bosta maksimalno povečala njeno uporabnost. Da je prav zaradi vlažnega okolja ni primerno shranjevati v hladilniku, pa najbrž že veste.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)