Noč čarovnic: v zadnji minuti okrasite dom

Četudi ste letos na veliko bučo pozabili, lahko vaš dom še vedno zasije v slogu malce grozljive noči čarovnic.

31.10.2015 ob 9:15

shutterstock_227479963.jpg

Če imate radi noč čarovnic, a vam letos v domu ni uspelo ustvariti pravega vzdušja, za to še ni prepozno. Še vedno lahko izdelate preproste okraske, ki bodo z malce mračnejšim vzdušjem obdali vaše stanovanje. Tukaj je nekaj idej.


Že slediš Mični na Facebooku?

Temni netopirčki. Morda imate kje v omari črn barvni papir. Če ne, pa se ponj odpravite do bližnje papirnice. Iz njega izrežite preproste netopirje različnih oblik in velikosti. Eni naj z razprtimi krili letajo, drugi naj spijo. Ne obremenjujte se z detajli in netopirčke nalepite na strop v enega od kotov dnevne sobe. Enega od kotov pa oplemenitite z na enak način izrezano pajčevino in pajki.

shutterstock_227101213.jpg

Strašljiva miška. Tako kot netopirje lahko iz črnega papirja izrežete obris miške in ga nalepite na spodnji rob stene v hodniku ali kuhinji. Zagotovo bo v temi prestrašila kakšnega od gostov.

Štampiljke iz krompirja. Štampiljke iz krompirja ste nedvomno že izdelovali. Torej se zadeve lotite znova. Tokratni motivi naj bodo vse, kar je povezano z nočjo čarovnic: buče, netopirji, klobuki čarovnic in podobno. Štampiljke pomočite v barve za blago in z njimi potiskajte staro rjuho. To pa lahko obesite na podboj katerih od notranjih vrat ali kar na steno.

Malce drugačna buča. Vam letos ni uspelo dobiti velike buče, iz katere bi izrezali obraz in v njej prižgali svečo? Nič hudega. Če imate doma kakšno manjšo okrasno, za dekoracijo izkoristite to. Za malce drugačen učinek jo pobarvajte na črno in postavite na vidno mesto.

shutterstock_309654734.jpg

Viseči duhci. Poiščite teniške žogice in belo blago. Lahko staro rjuho ali, še bolje, odslužene čipkaste zavese. Blago razrežite na kvadrate. Njihova stranica naj meri približno 40 centimetrov. Kvadrat položite na ravno površino, na njegovo sredino postavite žogico in jo zavijte blago. Pod žogico tesno zavežite vrvico. Žoga je glava, ostalo blago, ki prosto pada, pa trup duhca. Na vrh njegove glave pritrdite vrvico, s pomočjo katere ga boste lahko obesili na strop ali okno. Narišite mu še oči in zanimiv okrasek je končan.

Šopek duhcev. Še en preprost način dekoracije: kupite več okroglih lizik in jih zavijte v blago. Tako kot pri prejšnjih duhcih naj bo lizika glava, tik pod njo pa blago pritrdite z vrvico, da bo ostanek blaga trup duhca. Vsakemu narišite še oči in jih postavite v lonček, kjer bodo tvorili simpatični šopek sladkih duhcev.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)