30.9.2016 ob 7:45
Odlična česnova omaka je pripravljena, česnova juha lepo vre za štedilniku, iz pečice pa se vije omamen vonj po česnovemu kruhu. Danes ste se pač odločili razvajati s to zdravo in okusno povrtnino. Veselite se še vseh iz nje pripravljenih dobrot, malce pa vam celotno izkušnjo kazi vonj, ki je po lupljenju in sekljanju belih strokov ostal na vaših rokah. Res je trdovraten in samo milo vam ni v njegovem premagovanju prav v nobeno pomoč. Kaj vam je torej storiti? Za vas imamo rešitev.
Nam že sledite na Facebooku?
Zanjo potrebujete milo, vodo in predmet iz nerjavečega jekla: žlica, vilice, posoda, karkoli. Roke zmočite, namilite in jih nato pod tekočo vodo dodobra podrgnite ob predmet iz nerjavečega jekla. To počnite vse dotlej, dokler vonj z njih ne bo izginil, kar se bo zgodilo dokaj hitro.
Kje je skrivnost?
V kemiji! Molekule žvepla, ki so krive za neprijeten vonj, se prenesejo na jeklo in tako roke ne smrdijo več.
Torej res lahko pripravite še velik zalogaj krompirja s česnom.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar