Kozmetika, ki jo morate poleti shranjevati v hladilniku

Za nekatere kozmetične in lepotilne pripomočke je tedaj, ko se temperature povzpnejo v nebo, priporočljivo prostor poiskati v hladilniku.

22.6.2019 ob 3:46

kozmetika_poleti_kopalnica_zenska.jpg

Kozmetika v hladilniku? Verjeli ali ne, zlasti tedaj, ko nas razvajajo vroči sončni žarki, je ideja več kot dobra. Kajti visoke temperature škodujejo sestavinam ter s tem teksturi pripomočkov, s katerimi negujete in lepšate telo ter obraz. Za katere izdelke bi med mlekom, jogurti in jajci morali poiskati prostor, razkriva Womans Health.

Obrazna meglica

Obrazna meglica v poletni vročini prinaša pravo olajšanje. Ne glede na to, na katero prisegate, bolje kot na sobni temperaturi, jo je hraniti v hladilniku. Kajti le tako boste z njo dosegli svoj namen, hkrati vročina ne bo škodovala njeni sestavi.


Lak za nohte

Morate si priznati, da ste na moč slabe volje tedaj, ko odprete lak priljubljenega odtenka in opazite, da je gost, grudast, skratka neuporaben. Dlje boste z njim lahko lepšali nohte, če ga boste shranjevali v hladilniku, saj hladne temperature ohranijo njegovo teksturo prav takšno, kot naj bi bila.


Balzam

Za telo, ustnice, roke. Vseeno, kje in katerega uporabljate, aktivne sestavine gostega balzama bodo ohranile pravo moč in zagotovile željen učinek le, če ga boste shranjevali v hladilniku. Poleg tega bo nanos ohlajenega v vročem dnevu prinesel svojevrstno olajšanje ter osvežitev.


Vso naravno kozmetiko

Če prisegate na naravno kozmetiko, so vaši izdelki brez konzervansov, dišav ter drugih snovi, ki med drugim podaljšujejo njen rok uporabnosti. A prav zato se hitreje pokvarijo kot običajni, hkrati se v njih hitreje namnožijo koži neprijazne bakterije. Zlasti, če so izdelki izpostavljeni visokim temperaturam. Torej jih obvezno shranjujte v hladilniku.


Črtalo za oči in maskaro

Njuna vsebina se bo na visokih temperaturah spremenila v grudasto zmes, ki je ne bo več mogoče uporabljati. Tekoče črtalo za oči in maskaro zato raje pospravite na poličko v hladilniku. Tudi za črtalo v svinčniku najdite prostor v njem, saj se bo sicer njegova konica preveč zmehčala in natančen nanos ličila ne bo mogoč.


Krema za kožo okoli oči

Ne samo zato, ker bo v hladilniku dlje ohranila pravo teksturo in zagotovila pričakovane učinke temveč tudi, ker bo, ko boste zjutraj na podočnjake nanesli hladno (saj veste, v vročini je težko dobro spati), imela veliko boljši učinek.


Valjček za obraz

Obožujete ta pripomoček, s katerim negujete svoj obraz ter z njim odpravljate posledice utrujenosti. A veliko učinkovitejši bo, če ga boste pred uporabo hranili v hladilniku ali še bolje, v zamrzovalniku. Hlad bo pospešil pretok krvi na obrazu in vaš videz bo po negi z valjčkom prav takšen, kot ste ga z njim nameravali doseči.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: 11 skrivnosti, ki jih kozmetična industrija skriva pred vami Ali pa: Sedem stvari, ki jih morate odstraniti iz kozmetične torbice Preberite še: Najboljše maske iz hladilnika


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)