Ključni trendi prazničnega okraševanja v letu 2020

Letošnje okraševanje se zdi še posebno nostalgično in tudi trajnostno. V mislih obudite spomine na otroštvo.

8.12.2020 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: Da. M.

Ključni trendi prazničnega okraševanja v letu 2020

Letošnji trendi pri okraševanju doma in ustvarjanju prazničnega vzdušja imajo očitno rdečo nit – misel na naravo. Če nam je leto 2020 veliko vzelo, pa nam je tudi marsikaj potrebnega podarilo. Ozaveščanje o naravi ter vse večje zanimanje za trajnostno in premišljeno nakupovanje se zdi vedno bolj prisotno med nami. In prav to naj velja tudi pri okraševanju. Pokukajte v zaprašene kotičke podstrešja svojih babic in poiščite novoletne okraske, ki so ne le čudoviti, temveč s seboj nosijo lepe spomine in bodo v vas obudili nostalgijo na čase, ko smo za praznike brezskrbno obiskali, kogar smo pač želeli. In kakšni so naši napotki za okrasitev?

Reciklirani materiali

Te praznike se resnično lahko posvetimo okraševanju, izdelovanju in ustvarjanju. Predprazničnega norenja po trgovinah ne bo oziroma ni razlogov, da stvari ne bi potekale mirneje. Darila lahko zavijamo v blago, ki nam ne služi več, ali pa iz časopisnega papirja ustvarimo personaliziran darilni papir. Do okolja prijazna je lahko tudi vsebina darila, od dobrot, ki ste jih ustvarili v kuhinji, spekli z otroki ali kupili pri lokalnih ustvarjalcih, ki zagotovo delujejo v skladu z naravo. Mimogrede, tudi doma narejenih novoletnih voščilnic so prejemniki zagotovo bolj veseli kot tistih, ki jih enostavno kupimo.

Naravni materiali imajo vedno prednost.

Doma narejeni okraski

Starim okraskom, ki ste jih našli na podstrešju, dodajte le še nekaj doma narejenih (idej za ustvarjanje je na spletu neskončno) in vaš dom bo popoln. Ja, točno tak, saj popolnost ni do najmanjše podrobnosti pravilno okrašena smrečica s povsem ujemajočimi se okraski, temveč takšna, na kateri vsak član družine najde sebi najljubši okrasek. In ta bo zagotovo tisti, ki ga bo sam ustvaril.

Doma narejeno, reciklirano in trajnostno, tri vodila za letošnje praznike. 

Naravne, zemeljske barve

Če ste vseeno človek, ki potrebuje iztočnice, in vas zanimajo bolj natančni trendi, naj vam namignemo, da ne boste zgrešili, če boste pri ustvarjanju uporabljali barve, ki jih vidimo v naravi – bela, zelena, črna, modra in rjava.

Keramične smrečice se vračajo.

Vse, kar diši po nostalgiji

Keramična smrečica se je še lani zdela kot obupen kič, a letos, ko se velikokrat oziramo in kopljemo po spominih, se nam te smrečice zdijo še kako ljubke in nas spomnijo na naše stare starše ter praznovanja pri njih. Tudi če ne pristaja v vaš ambient, nič za to. Letos je namreč pomembno, da bo lepo in toplo pri srcu vam in vašim domačim.

Preberite še: 14 nasvetov za popolno praznično drevo

Morda vas zanima tudi: Naredi sama: Čudovit adventni venček po navodilih Metke, Sanjski šopek


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)