8.12.2021 ob 5:10 | Foto: Yuliya Volkova/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.
Med božično-novoletnimi prazniki v mnogih domovih zadiši po okusni, sočni in osvežilni sarmi. Kako vam uspeva ta jed? Če z okusom, obliko ali teksturo niste najbolj zadovoljni, poglejte nekaj odličnih nasvetov, po zaslugi katerih boste nedvomno očarani nad izdelkom. Tako kot tudi vaši gostje. Nekaj korakov do popolne sarme niza portal 24sata.hr.
V maso za nadev vedno dodajte malo narezane suhe mesnine, denimo slanine ali prekajenih rebrc. Vendar pazite, da okus tega dodatka ne bo prevladal. Če se boste odločili za denimo rebrca, jih preden jih dodate masi, prekuhajte.
Preden v liste kislega zelja zavijete nadev, jih splaknite pod hladno vodo. Tako sarma zagotovo ne bo prekisla.
Sarm ne zavijajte pretesno, bodite nežni, robove pa pritrdite z zobotrebci, da nadev med kuhanjem ne bi zbežal iz zavoja.
Preden v posodo, kjer jih boste kuhali, zložite sarme, na dno položite kožo slanine. Ta bo okrepila okus omake. Preden sarme zalijete z vodo, jih posujte z na rezine narezanimi listi kislega zelja, ki jih niste porabili za zavitke.
View this post on Instagram
Sarme se kuhajo približno uro in pol. Omako na koncu lahko zgostite z moko in rdečo papriko ali s paradižnikovim pirejem.
Morda se letos z njo spopadate prvič, morda bi poskusili nov recept, ta vas zagotovo ne bo razočaral.
Sestavine:
View this post on Instagram
Priprava:
Preberite še: 5 nevarnih prehranskih napotkov, na katere morate čez praznike pozabiti
Morda vas zanima tudi: Slastni bananini keksi z ovseno moko (recept)
oddajte komentar