Kaj čas, ko otrok zaspi, pove o njegovih starših

Očitno tudi čas, ko otrok leže k počitku, veliko pove o značaju njegovih staršev.

9.12.2020 ob 5:40 | Foto: Vasyl Dolmatov/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kaj čas, ko otrok zaspi, pove o njegovih starših

Nekateri starši so zelo dosledni in njihovi otroci pod odejo ležejo ob točno določenem času. Na drugi strani so starši, ki se ne obremenjujejo z urniki.

Dejstvo je, da kar deluje pri eni družini, ne učinkuje pri drugi, a glede na to, da so starši tisti, ki v rokah držijo vse niti, poglejte, kaj o vas sporoča ura otrokovega odhoda v posteljo. Malo za šalo, bi lahko rekli, a v vsaki šali je nekaj resnice.

Ob 18. ali celo prej

Ste zelo zelo natančna oseba. Nekateri bi vas sicer poimenovali drugače, a vam le zavidajo, saj vam uspeva ohranjati natančen družinski ritem in imate vse pod nadzorom.

Če rečete, da bo kosilo ob enih, bo ob enih. Niti minute prej ali kasneje. Ste disciplinirani in organizirani na vseh področjih, in ker so otroci zgodaj v postelji, lahko mirno pogledate serijo, ki je na sporedu ob 20.00. Malčki tedaj že globoko spijo, vi pa ste postorili vse, kar ste nameravali.

 

Med 19.00 in 20.00

Disciplina je ena vaših največjih vrednot. Ne zgolj, ko gre za vzgojo, temveč tudi kar zadeva vas. Ni vam kaj dosti mar za televizijo, zgodnji počitek otrok je pravilo zato, ker se zgodaj v posteljo odpravite tudi sami.

Da lahko zjutraj dovolj hitro vstanete, opravite vse, kar je treba in ne zamujate v vrtec, šolo ali službo.

Med 20.00 in 21.00

Vi sodite med čuječe starše. Pred spanjem malčkom zavrtite glasbo, morda katerega od njih med uspavanjem še vedno dojite. Ne obremenjujete se s podrobnostmi.

Ste sproščeni in zato brez težav na nevsiljiv način uveljavljate svoja pravila. Vse imate pod nadzorom. In to brez nervoze ter pretiranega truda.

Med 21.00 in 23.00

Ste liberalni starš in vaša družina se pogosto gosti z naročeno hrano, saj niste ravno velik ljubitelj kuhanja. Otroci z vami gledajo nekatere serije in ne poznajo besed: prepozno je, da bi jedli to.

Vsi prijatelji otrok radi prespijo pri vas. Kajti vaša pravila so zelo ohlapna in v vaši družbi vedno vlada sproščeno vzdušje.

Po 23.00

Pri vas se vse dogaja spontano. Ne obremenjujete se z uro in pravili. Enkrat je vaš otrok v postelji ob 21.00 enkrat ob 23.00. Je to sploh pomembno? Za vas zagotovo ni.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Horoskop: Dva astrološka znaka, ki totalno razvadita otroke

Morda vas zanima tudi: Zakaj so tete tako super


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)