Intima na balkonu sredi mesta

Stilsko in intimno uživanje v mestni soseski

24.7.2017 ob 8:45

balcony__201731_idod04a_01_PH141698.jpg

Poletni popoldnevi na balkonu s knjigo v naročju, osvežilno limonado v roki in s stegnjenimi nogami v zrak so zagotovo boljši del vročega dneva. A kaj, ko je naše uživanje očitno zanimivo tudi mimoidočim ali sosedom ali pa kar vsem hkrati. Da ne boste imeli občutka, kot da ste vsem na ogled, si ustvarite prostor intime. 

Prostor, ki bo samo vaš in ne bo privabljal radovednih pogledov. Balkon, ki bo ponudil pravi oddih in poskrbel za popoldansko polnjenje baterij. Skrijemo se lahko na več načinov.

Z vetrno mrežo oziroma pregrado, ki jo naredimo po meri našega balkona, zapremo poglede skozi ograjo. S tem sicer izgubimo tudi dostop poletnega piša in tvegamo zatohlost prostora. Nekaj zasebnosti si lahko zagotovimo tudi z rastlinjem, na balkon postavimo leseno mrežo za plezalne rastline, ki nam bodo sčasoma zagotovile naravno ograjo. Povsem preprosto si lahko nekaj intime in sproščenosti pričaramo s postavitvijo prosojnega, visečega baldahina, ki naj plapola nad počivalniki, stoli in mizo. Za pravo boemsko vzdušje balkon okrasite z velikimi blazinami, lončnicami in svečniki.

V galeriji ponujamo nekaj rešitev, s katerimi lahko prestrežete radovedne poglede.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Ikea


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)