Interier: Kuhinje ostajajo preproste

Pri opremljanju kuhinj so smernice že nekaj let enake.

19.4.2016 ob 10:30

02_kuhinja.jpg

Medtem ko so se smernice v interjerju dnevnih sob in spalnic odmaknile od minimalizma in dopuščajo nekaj več poigravanja z barvami, vzorci in živahnostjo, pa je pri kuhinjah še vedno pravilo, da je najbolje, če sledimo načelu preprostosti. Kuhinja naj bo prostor, kjer se trudimo ohraniti ravnovesje med najnovejšimi smernicami in minimalizmom. Tako lahko ustvarimo povezavo med eleganco minimalizma in finostjo retro kosov ali pa preproste linije oplemenitimo s trendovskimi materiali in barvami.

Nam že slediš na Facebooku? 

Prvo pravilo opremljanja kuhinje je zagotovo njena funkcionalnost, takoj za njo pa izbira materialov. Les, iveral in MDF oziroma mediapan v kombinaciji s steklom, kamnom ali imitacijo betona so trenutno najbolj priljubljeni materiali. Imitacija betona se odlično kombinira z lesom, ko združimo tople in hladne elemente, ki ustvarijo vizualno prijeten ambient. Prav takšnega boste ustvarili tudi z vključitvijo rož ali začimb, kar je izjemno preprost korak do prijetnega prostora. Prav poseben učinek bo naredila dekorativna polica, ki je v celoti namenjena rožam; če vam prostor dopušča, si jo dovolite umestiti.

01_kuhinja.jpg

A prostora največkrat primanjkuje, zato bo lepo delovala tudi ena, posamezna lončnica ali vaza. Prijetno vzdušje boste v kuhinji dosegli tudi, če bo okno iz kuhinje usmerjeno proti zelenju ali če okensko polico okrasite z rastlinami.

03_kuhinja_manjsa.jpg

Kljub prevladujoči preprostosti v kuhinji uporabite nekaj domišljije za čim prijetnejše gospodinjenje.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Arhiv proizvajalcev


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)