Fotogenične ideje za notranje opremljanje, ki vas bodo navdušile

Tudi zato, ker so cenovno ugodne.

17.4.2018 ob 12:45

omarica_ThinkstockPhotos-641907654.jpg

Vsakodnevno se po ideje za stil in oblačila obračamo na modne blogerje in influncerje, ki jih spremljamo na Instagramu. Zakaj ne bi enako naredili, ko razmišljamo o prenovi ali posodobitvi našega stanovanja ali hiše? Sprijaznimo se, dekoriranje bivališča zna biti precej težavno. Naj bo vaše stanovanje v najemu ali pa odplačujete kredit, nihče si ne želi, da je njegov prostor sestavljen zgolj iz Ikeinega pohištva, precej bolje je, da bivališče spremenite na svoj način in mu dodate osebno noto.

Za vas smo pobrskali po Instagram profilih in našli nekaj idej, kako lahko izboljšate svoje domovanje.

1. Rože celoten prostor naredijo bolj šik

V prostor, ki ga želite poživiti, dodajte šopek svežih cvetlic. Lahko jih naberete kar na travniku ali pa se zapeljete do bližnje trgovine, v kateri ponujajo tulipane ali vrtnice v vseh možnih odtenkih. Če želite prostoru dodati bolj rustikalen pridih, pa rože posušite in jih razstavite.

2. Kabinet za pijačo je vedno dobra ideja

Ne glede na to ali doma večkrat prirejate zabave za prijatelje ali pa si enostavno zvečer radi privoščite kozarec dobrega vina, je kabinet za pijačo prava izbira za dodatek k domovanju. Da bo celotna kolekcija izpadla bolj prefinjeno, alkohol razstavite na policah in zbirki dodajte vintidž kozarce.

3. Spalnico spremenite v boudoir slogu

Če želite biti eden izmed tistih ljudi, ki se zbudijo vsaj približno naspani, morate spalnico urediti tako, da boste brez težav spali v njej. Spalnico spremenite v resnični boudoir, kar pomeni, da kupite kakovostno posteljnino, v sobo spustite veliko dnevne svetlobe in stene pobarvajte z barvami, ki sproščajo.

4. Temne barve naj ne delujejo depresivno

Tako kot pri modi, se je tudi pri notranjem oblikovanju dolgo časa upoštevalo pravilo manj je več. A vedno bolj postaja očitno, da se spet vračamo nazaj k barvam. Ni se potrebno bati, da bi barve pomanjšale dom, tako da če sanjate o temno modri ali kateri drugi temnejši barvi, se ne pustite prepričati v drugačno odločitev.

A post shared by Alex Stedman (@thefrugality) on

5. Dovolj prostora v garderobni omari

Si želite, da bi se vsako jutro zbudili in komaj čakali, da izberete, kaj boste oblekli? Ali pa si preprosto želite spati dlje, saj imate odlično organizirano garderobno omaro in ne zapravite ogromno časa, da najdete točno tiste kose, ki jih želite? Pomembno je, da uredite garderobno omaro, da boste točno vedeli, kaj in kje iskati.

A post shared by Alex Stedman (@thefrugality) on

6. Z unikatnimi vintidž najdbami izrazite svojo osebnost

Vsi imamo radi preprosto minimalistično pohištvo iz Ikee, a hitro se lahko zgodi, da bo vaš dom popolnoma enak razstavnim eksponatom v trgovini ali ostalim domovom, ki imajo enako pohištvo. Zakaj ne bi dodali nekaj svojih kosov? Kupljene kose kombinirajte z zanimivimi vintidž kosi, ki jih lahko najdete na podstrehi stare mame ali na boljšem sejmu.

A post shared by kathi (@indigo_mint) on

7. Slike so pomembne

Če želite dodati kanček vaše osebnosti, je najbolj pametno, da obesite slike. A ko izbirate slike, izberite takšne, ki so vam všeč in obenem polepšajo ter poživijo prostor.

A post shared by Alex Stedman (@thefrugality) on

Avtorica: K. R., povzeto po portalu Who What Wear
Foto: Thinkstock, Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)