Detajl mojega doma: Na prvi jutranji kavi smo obiskali Metko Kejžar

Posedeli smo v najljubšem kotičku domovanja Metke Kejžar.

4.10.2017 ob 7:00

metka_kejzar_micna_naslovna.jpg

Dobrodošla v novi rubriki Detajl mojega doma, kjer bomo na vsakih 14 dni pokukali v najbolj prijeten kotiček ali si ogledali še posebej priljubljen kos, ki krasi dom znane Mične. Bo to čudovita slika, morda spomin s potovanja, neverjetno udoben fotelj ali pa morda hudo oblikovana dizajnarska luč? Bomo videli …

Tokrat nas je na jutranjo kavico in svežo limonado povabila Metka Kejžar, vodja marketinga in odnosov z javnostmi v družbi Autocommerce in ena od tistih, kateri smo lahko najbolj hvaležni, da ima tudi Ljubljana svoj Mercedes-Benz Fashion Week (MBFWLJ). Že peti zapored se bo pričel ravno jutri, v četrtek, ko bo teden mode odprla revija znamke JSP.

Metka v stanovanju, ki smo ga obiskali, živi dve leti. »Ravno te dni minevata,« nam je povedala in dodala, da se v njem s hčerko Ulo in psičkom Benom počutijo odlično. 

metka_kejzar_pult_micna.jpg

Kaj vam je najbolj všeč v vaši okolici?

V prvi vrsti je to bližina Uline šole ter moje službe. To namreč prihrani veliko kvalitetnega časa, ki ga zato ne zapraviva v avtomobilu. V neposredni bližini ni cest in to, da se Ula lahko giba varno mi je najpomembneje. Hkrati je okolica naselja precej zelena, kar je za igranje otrok in sprehajanje našega enoletnega Bena velik plus.

Kaj najbolj cenite pri svojem stanovanju?

To, da je najino z Ulo. Da je opremljeno po najinem okusu in se v njem resnično prijetno počutiva. Da grem sama po vsakdanjem polno zasedenem urniku z veseljem domov, zaprem vrata in se počutim sproščeno.

Vas kaj pri stanovanju posebno moti?

Če bi se lahko odločala še enkrat bi zagotovo iskala še večje stanovanje. Trenutno opažam, da mi manjka ena soba, ki bi jo imela za delovni kabinet. A verjamem, da je pogosto tako, da mislimo, da potrebujemo več.

Domače pisarne torej nimate?

Imam delovni kotiček, ki ga v večini uporablja moja hči. Jaz na koncu pristanem s prenosnikom za pultom z barskimi stoli ali kavču.

Kakšen je bil vaš proces pri opremljanju? Ste se je lotili z užitkom ali raje prepustili komu drugemu?

Z veseljem bi si pripisala zasluge, a se držim načela, da delam tisto v čemer sem dobra, ostalo prepustim strokovnjakom. V mojem primeru je to moj dober prijatelj in arhitekt Jernej Živic ter prijateljica Kristina, ki je dopolnila notranji dizajn. Tako je bilo v tistem obdobju veliko prijateljskih srečanj namenjeno opremljanju.

metka_kejzar_micna_slika.jpgmetka_kejzar_micna_pult.jpg

Na kateri element v stanovanju ste najbolj ponosni oziroma vam je najbolj všeč? Oziroma, kateri je najljubši detajl vašega doma?

Zelo lepa mi je stena, ki jo krasi slika konja, ki jo je narisala Ula. Na obisku pri prijateljici se je Ula namreč kratkočasila z risanjem konja, ta pa je bil gostiteljici zanimiv in mi je kasneje prinesla veliko in uokvirjeno različico Ulinega slikarskega dela. Sicer pa najbolj uživam pri pultu z barskimi stoli ali pa mu kar po domače recimo šank. Ta je postal najbolj družaben kotiček. Z Ulo se ravno tam največ pogovarjava, na njem dela nalogo, medtem ko jaz kuham. Podobno je tudi, ko gostim prijatelje. Vedno smo vsi zbrani ob šanku, ki je odličen družabni prostor, saj lahko zraven pripravljam hrano in hkrati ne zamudim nobenega pogovora. Všeč mi je tudi, ker meji neposredno na balkon in je tako res nekakšno središče mojega doma.

Zagotovo ima vaše stanovanje kakšno zanimivo prigodo. Jo delite z nami?

Meni najbolj zanimivo naključje je to, da sem na dan, ko sem kupila stanovanje spoznala arhitekta in sedanjega prijatelja. Ko so naju prijatelji spoznali sem mu povedala, da sem pred nekaj urami kupila stanovanje in tako se je začelo najino sodelovanje in opremljanje.

metka_kejzar_micna_despasito.jpg

Čeprav je Metka za svoj najljubši detajl izbrala pult, pa tudi kot s hčerkino sliko ji je zelo blizu, je izbirala še med zanimivo steno v dnevni sobi. Ta je bila zelo všeč tudi nama s fotografom. Ja, v lepo opremljenih stanovanjih si res težko izberemo le en kos. 

Imate kakšen nasvet za mlade, ki si želijo ugodno opremiti dom?

Menim, da je v teh časih in pri tej ponudbi to enostavneje. Najpomembneje je, da vemo kaj nam je všeč in česa si želimo, če je to jasno, je enostavneje. Sama predlagam kombinacijo malce dražjih kosov, Ikee, mizarjev in seveda nasvetov profesionalcev ...

Kako bi bil videti vaš sanjski dom ali smo morda že v njemu?

Trenutno sem v domu, kjer se izredno dobro počutim. A bi težko rekla, da je moj sanjski dom, saj po tihem še vedno sanjam o hiški. Odraščala sem namreč v hiši in takrat se nisem niti zavedala kakšno svobodo ti daje. V vmesnem obdobju sem stremela k stanovanju, saj ne zahteva veliko obveznosti. A sedaj si želim nazaj to svobodo, želim si vrta. Kar predstavljam si, da bi lahko obdobje od maja pa vse do oktobra preživeli na terasi, uživali v trati in v vseh prednostih, ki jih le ta daje tako za otroka kot psa. In pa seveda uživali v dobrotah žara s prijatelji.

Avtorica: Daša Mavrič
Foto: Črt Piksi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)