Čiščenje in odgovornost ali kaj v zakonu povzroča največ težav (resnične izpovedi)

V zakonskem življenju res ni vedno postlano z rožicami.

30.12.2020 ob 5:30 | Foto: Vasyl Dolmatov/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Čiščenje in odgovornost ali kaj v zakonu povzroča največ težav (resnične izpovedi)

Zakonsko življenje je lahko čudovito, izpolnjujoče in vir radosti. Ima pa tudi ta medalja dve plati in v zakonu ni vedno postlano z rožicam. Kaj v njem povzroča največ težav, so za Cosmopolitan pogumne pripadnice nežnejšega spola povedale same.

Pomanjkanje časa zase

"Mislim, da je najtežji del zakona zame dejstvo, da nimam prav veliko časa samo zase. Pet let pred poroko sem živela sama in po poroki včasih še vedno pogrešam svoje nekdanje malo stanovanje, kjer sem imela mir in tišino.

To je bil čisto moj kotiček. Moža in otrok ne bi zamenjala za nič na svetu, vendar ta del nekdanjega življenja še pogrešam," Lotty, 30 let.

Prilagajanje

"Največ težav mi predstavlja prilagajanje in dejstvo, da ne more biti vedno vse po moje. Ko si poročen, pač moraš upoštevati tudi drugo stran in ne moreš kar kupiti nove omare, ne da bi se pred tem posvetoval s soprogom," Carry, 27 let.

Gospodinjenje

"Poročila sem se pri 22-ih letih, pred tem nisem živela nikoli sama in starši me niso prav ničesar naučili glede čiščenja. Če bi vam povedala, kaj je bilo na začetku zakona zame čisto ali vsaj sprejemljivo, bi se vam naježile kocine.

Še sedaj, po 24. letih zakon, mi čiščenje predstavlja nemalo težav," Betty, 46 let.

Razkol v komunikaciji

"Najtežje v zakonu je bilo uskladiti različna tipa komunikacije. Jaz sem že od malih nog navajena, da sem odkrita in ne skrivam čustev, ne glede na to, kakšna so, on je pasivno agresiven.

Glede tega je med nama prihajalo do velikih razhajanj in morala sva se obrniti celo na terapevta," Kelly, 35 let.

Kriza in odgovornost

"Zame najtežjo stvar v zakonu predstavlja reševaje kriz in prevzemanje odgovornosti: delo, skrb za otroka, domače živali, za dom, bolezni v družini, popravila, vsakodnevni stres, skrbi, skratka veliko je stvari, ki te presenetijo, na katere se moraš pravočasno in pravilno odzvati ter hitro ukrepati, da zadeve lahko funkcionirajo naprej," Karen, 30let.

Življenje z nekom drugim

"Všeč mi je bilo, ko sem živela sama. Ni se mi bilo treba nikomur prilagajati, če sem hotela mir, sem ga imela, ni se mi bilo treba ukvarjati z neredom, ki ga povzročajo drugi, bila sem sama svoja gospa.

Sedaj je to seveda drugače: treba je upoštevati želje in okus nekoga drugega, ga spraševati za mnenje glede domala vsake stvari, tudi glede tega, kaj bo po televiziji. Dejstvo, da ne morem biti sama s seboj in sama svoja gospodarica, mi v zakonu povzroča največ težav," Krista, 34 let.

Preberite še: Trenutek, ko sem vedela, da je konec: Med porodom mi je rekel, naj bom tišja (osebne izpovedi)

Morda vas zanima tudi: Zakaj se do svoje bivše vedem kot do boginje (resnična izpoved)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)