Horoskop: To so najslabše lastnosti posameznih astroloških znakov

Vsako astrološko znamenje premore prijetne in na drugi strani manj prijetne lastnosti. Poglejte, katere manj lepe so najbolj izrazite.

5.11.2022 ob 6:46 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Horoskop: To so najslabše lastnosti posameznih astroloških znakov

Vsak človek poleg prijetnih premore tudi manj prijetne lastnosti. Nekateri so sebični, drugi trmasti, tretji leni in še bi lahko naštevali, takole pa najbolj izrazite negativne lastnosti astroloških znakov niza portal Atma.

Oven

Sebičen, raztresen in neorganiziran.

Rojeni v prvem astrološkem znaku so večni otroci, kar med drugim pomeni tudi, da vedno v ospredje postavljajo sebe. Zato vselej govorijo o sebi in ne poslušajo drugih.

Vi se lahko počutite še tako slabo, oven zaradi zagledanosti vase sploh ne bo dojel, da ste v težavah. Ne bodite presenečeni, če bo tedaj, ko ga boste prosili za nasvet ali mnenje, le skomignil z rameni.

Prav tako oven ne razume koncepta načrtovanja, odloča se impulzivno in spontano, odziva se na trenutne situacije in velikokrat živi tako, kot da jutri ne obstaja.

Taktičnosti ne razume, on reče, preden pomisli, pogosto ima prave napade jeze, pred težavami si zatiska oči in je ob vsem tem še prepričan, da ima vedno prav.

Bik

Len, trmast, pasivno agresiven.

Če kaj bik obožuje, je to dober spanec. In dolg počitek. Skratka, upravičeno bi lahko rekli, da je bik len. Njegova želja je delati čim manj ali najbolje, vsa dela, ki naj bi jih opravil, naložiti nekomu drugemu.

On živi in deluje po svoje, nikoli ne dopušča tujega mnenja in mišljenja ter se, kadar ni po njegovem, zateče k pasivni agresiji. Biki so v tem pravi mojstri.

Dvojček

Ne zna zadržati skrivnosti, spremenljivega razpoloženja in površen.

Dvojčki radi veliko govorijo. Nikoli jim ne zmanjka besed. Če imate skrivnost je bolje, da je nekomu, ki je rojen v tem znaku, ne zaupate. Kajti če skrivnost izve dvojček, izve zanjo cel svet.

Njegovemu toku besed je težko slediti, saj preskakuje s teme na temo in zna na široko razpredati tudi o stvareh, o katerih nima pojma.

Tako kot hitro govori, hitro počne tudi vse ostalo, kar pomeni, da je površen in začetih projektov velikokrat niti ne konča.

Površen je tudi drugačnem pomenu: več, kot vsebina, mu pomeni lep videz, rad govori male ali velike laži ter je zelo zelo spremenljivega razpoloženja.

Rak

Zahteven, preobčutljiv na kritike ter zamerljiv.

Rak premore veliko razumevanja. On osebi, ki jo ima rad, nakloni vso svojo pozornost, ne prenaša pa prav dobro kritike. Če mu želite dati nasvet, ki odstopa od njegovega trenutnega delovanja, ga podajte na moč previdno in pazljivo.

Kajti užaljen rak ni nič kaj prijeten rak.

On hitro zameri in zamere zlepa ne pozabi. Zlasti, če je zamera posledica kritike njegovih otrok ali drugih ljubljenih. On jih lahko graja, vi jih ne smete v nobenem primeru.

Vedno se z nečim obremenjuje in gre lahko s svojo pretirano skrbnostjo drugim na živce. Je tudi bolj bolehne narave in potrebuje veliko časa za okrevanje. Kajti tedaj, ko se ne počuti ravno najbolje, se močno smili samemu sebi.

Lev

Sebičen, aroganten, trdoglav.

Lev se obnaša kot kralj in včasih pozabi, da v bistvu ne prihaja iz kraljeve družine. Vedno zamuja, spreminja načrte in se sili v ospredje, saj je absoluten kralj drame.

Z veseljem prireja zabave, zlasti, kadar si omisli kaj novega. Zabave so zanj priložnost, da pokaže, kaj zmore in kaj ima.

Rad tudi počiva in pričakuje, da bodo njegovo delo opravili drugi, radodaren je z nasveti o pričeski, delu, projektih in včasih pozablja, da imamo različna mnenja ter poglede.

Lev je preveč trdoglav in zaverovan vase da bi dojel, da smo si ljudje različni. Njegova aroganca in egocentričnost sta lahko v odnosu z njim zelo moteča.

Devica

Obsedena s podrobnostmi, deloholik in perfekcionist.

Device so veliki govorniki. One lahko govorijo celo noč. Težava je v tem, da govorijo stvareh, ki drugih velikokrat sploh ne zanimajo.

Device so inteligentne, duhovite in lahko zelo zabavne, a po drugi strani tudi izjemno naporne.

Preveč jih vse skrbi, vsak dan imajo novo težavo, velikokrat tudi z zdravjem, kajti device so pravi hipohondri. Rade razpredajo o tem, kaj je treba storiti, namesto, da bi preprosto zavihale rokave.

So pikolovke, malenkostne, vedno do popolnosti urejene in prav takšno urejenost pričakujejo od drugih. So tudi izjemno kritične do vseh in prepričane, da nihče ni popoln, razen seveda njih.

Tehtnica

Pasivno agresivna, neodgovorna z denarjem, neodločna.

Tehtnice želijo udobno življenje. One nočejo zapletov in težav, temveč hrepenijo po tem, da bi vse potekalo gladko. Najbolj cenijo ravnovesje v življenju in ker nočejo nikogar užaliti, hitro spreminjajo mnenje ter zlahka padejo pod vpliv drugih.

Cenijo estetiko in se rade lepo oblačijo, koketirajo in se spogledujejo z drugimi, znajo manipulirati, včasih so sužnje mode, se neskončno dolgo odločajo in ne znajo z denarjem.

Tehtnica troši brez slabe vesti in meni, da ji pripada le najboljše, ter vedno znova zapravlja za nekaj, kar ji je trenutno zelo všeč, čeprav že čez teden dni ni več zanimivo.

In če ji kdo to očita, zna pokazati tudi svojo jezno plat.

Škorpijon

Super trmast, tekmovalen in ljubosumen.

Zanj šteje le njegovo mnenje. Če se kdo z njim ne strinja, je deležen ostre kritike. Milo rečeno. Odločnost je njegovo drugo ime, njegova trma presega trmo vseh drugih astroloških znakov, je zelo tekmovalen, skrivnosten, posesiven in ljubosumen, kar je najbolj vidno v intimnih odnosih.

Zaradi njihove trdne volje, trme in prepričanja v svoj prav, je z njimi velikokrat težko shajati. Škorpijon verjame, da morajo vsi živeti po njegovih pravilih, da je njegovo mnenje edino pravo, zato zelo rad deli nasvete, s katerimi je velikokrat že kar vsiljiv.

Je individualist. Živi po svojih pravilih in še ena slaba stran: hitro in močno zameri.

Strelec

Netaktičen, nespreten in pretirano optimističen.

Obstajata dve vrsti strelcev: tisti, ki so zelo zgovorni in oni, ki so zelo tihi. Oboji so visoko inteligentni in veliko dajo na izobrazbo, ki pa jim velikokrat stopi v glavo in na tiste, ki jih po njej ne dosegajo, gledajo z viška ter pokroviteljsko.

Radi imajo šport, zlasti na prostem, so pa zelo nespretni in se pogosto poškodujejo.

Njihov optimizem je včasih že prav pretiran in nadležen, vključeni so v številne akcije, s katerimi naj bi rešili svet in s svojim delovanjem neredko pretiravajo.

Težko sprejemajo drugačna mišljenja, z jezikom hitro užalijo drugače misleče ter za nobeno ceno ne dopuščajo, da bi kdo ogrožal njihovo svobodo.

Kozorog

Ambiciozen, deloholik, zapleten.

Kozorog je po naravi resen in ne razume šale. Sploh ne šale na svoj račun ali na račun nečesa, kar mu veliko pomeni. Je zelo ambiciozen, za vsako ceno želi uspeti in ne priznava nobenih ovir, ki bi mu pri tem lahko stale na poti.

Je deloholik, ni spontan, ne mara tveganja in, čeprav je čustven, svojih občutkov praviloma nikoli ne pokaže.

Drži se zase, ne mara bučnih zabav, vedno razmišlja vnaprej čeprav zaradi svoje konzervativnosti na videz velikokrat deluje, kot bi živel v preteklosti.

Vodnar

Dolgočasen nekonformist, sovraži pravila, hladen in ravnodušen.

On uživa po svoje. Nikomur se ne podreja, deluje škandalozno ter v vsakem pogledu odstopa od povprečja.

Rad ima pozornost, živi v prihodnosti in ne razume nekoga, ki zavrača novosti ter se boji tveganja.

Prepričan je, da pravila veljajo samo za druge, ne pa tudi zanj, je trmast, svoboda je zanj največja vrednota.

Ima neobičajne prijatelje z vseh sfer, nekritično izbira družbo in včasih zaide tudi v slabo. Na prvi pogled deluje hladno in zadržano ter v resnici nihče ne ve, kaj si dejansko misli.

Riba

Sanjava, s slabo presojo, vodljiva.

Ribe so največji sanjači zodiaka, prav zaradi svoje zasanjanosti pa le težko ponudijo dober nasvet.

Pogosto živijo z glavo v oblakih in se nočejo ukvarjati s tu zemeljskimi težavami. So izjemno vodljive in jih hitro zamikajo stvari, ki jim škodujejo. Previdnost z drogami in alkoholom zato pri njih nikoli ni odveč.

Po naravi niso vodje, temveč raje sledijo. So nemirne, hitro se nečesa naveličajo, kar pomeni, da začenjajo vedno nove projekte, ki jih le redko končajo.

So dobrodušne in jih drugi hitro začnejo izkoriščati. Ne marajo težkih del, ta raje prepušča drugim, velikokrat se zmotijo v presoji ter so zato razočarane, razočaranje pa jih zlahka potisne v svet omame.

Preberite še: Horoskop: znaki, ki se raje kot z ljudmi družijo z živalmi

Morda vas zanima tudi: Horoskop: 5 znakov, ki delijo najboljše nasvete


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)