Horoskop: slaba navada, ki se je morete čimprej otresti (glede na vaš znak)

Vsako astrološko znamenje ima vsaj eno slabo navado, ki ga ovira na poti do sreče in uspeha.

26.6.2021 ob 5:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Horoskop: slaba navada, ki se je morete čimprej otresti (glede na vaš znak)

Najbrž res nimajo vedno prav, a včasih vsak dobi občutek, da se zvezde ne motijo. Pa naj bo glede napovedi ali priporočil za lepše življenje.

Enega takšnih ima na podlagi zvezdnih namigov tudi Thouhtcatalog. Ta svetuje, katerim navadam se mora v prid lepšega življenja odpovedati vsako znamenje.

Oven: aroganci

Še sami ne verjamete, da imate vedno prav, a zaradi nastopa puščate takšen vtis. V vaši naravi je, da ste vedno v gibanju in vselej prevzamete pobudo, zato v vsaki situaciji zavzamete vodilno vlogo. Menite, da s tem drugim delate veliko uslugo, v resnici pa velikokrat ostale zasenčite in jim ne pustite pokazati svojih sposobnosti.

Prav je, da ste samozavestni, a samozavest pri vas velikokrat meji že na negativne lastnosti: aroganco in prevzetnost.

Bik: želji, da bi zadeve vedno ostajale enake

Biki ste ljudje navade in rutine ter se spremembam izogibate za vsako ceno. Zanje se odločite šele, ko ste res prisiljeni vanje ali vas do njih pripelje situacija.

Seveda ni nič narobe, da imate radi ustaljene tirnice in konsistentnost, a če bi vsaj včasih pokukali iz cone udobja bi videli, da vse spremembe vendarle niso slabe.

Dvojček: stalnemu pehanju po nečem boljšem

Za razliko od bika vi spremembe obožujete in se z njimi zlahka soočate. Za vas pomenijo napredek, a prav pri tem ne znate potegniti meje. Kajti nikoli niste zadovoljni s tistim, kar ste že dosegli in kar imate, zato vedno še naprej ter v neskončnost posegate po zvezdah.

Morda bi se občasno zamislili nad vsem, kar vam je dano in se naučili ceniti tisto, kar že imate. Namesto, da bi hrepeneli po nečem, česar še ni v vašem dosegu.

Rak: pasivno-agresivnemu obnašanju

Načeloma ste prijetni, skrbni in ustrežljivi. A tako kot vsak, imate tudi vi svojo temno stran. To pa je pasivno-agresivno obnašanje, kadar imate občutek, da vas drugi ne cenijo in ne spoštujejo.

Prav je, da se s tem ne sprijaznite, a prav bi tudi bilo, da bi povedali, kaj vas moti in kaj se vam ne zdi prav.

Lev: neupravičenemu ljubosumju

Ponosni ste nase in prav je tako. Pa vendar to, da cenite sebe, ne sme biti razlog za ljubosumje, kadar nekdo drugemu namenja več pozornosti kot vam in vam ne pripisuje vse hvale, ki vam po vašem mnenju pripada.

Drži, imate super službo, lepo hišo in pravljično življenje in to vsi vidijo, zato ne bodite užaljeni, kadar vas ne hvalijo kar naprej.

Devica: prepričanju, da ste boljši od vseh ostalih

Bodimo pošteni: res veliko veste in znate, res ste modri in podučeni, a to še zdaleč ne pomeni, da ste vselej najboljši, najbolj sposobni in da za nekaj stopnic prekašate vse ostale.

Včasih je prav, da vas drugi poslušajo, kdaj pa bi morali druge poslušati vi. Se zgodi, da nimate pravega odgovora na vprašanje ali dilemo, ki je pred vami.

Tehtnica: želji, da bi vsem ugajali

Nikomur se ne bi radi zamerili, vsem bi radi ugajali, vse bi radi osrečili. Prav je, da premorete močan čut za sočloveka, a dejstvo je, da včasih vsak razočara in tudi vi niste izvzeti.

Zato, ker bi povedali tisto, kar bi nekdo moral slišati (pa čeprav ne bi hotel) ne bi bili slaba oseba. Nasprotno. Ljudje bodo, če bodo od vas slišali kdaj tudi kritiko, bolj verjeli vašim sodbam.

Škorpijon: stalnemu preizkušanju ljudi, ki so vam blizu

Dejstvo je, da le težko zaupate drugim. In ker vaše zaupanje v sočloveka šepa, vse okoli sebe stalno postavljate pred takšne in drugačne preizkušnje.

Te so včasih (sploh na začetku odnosa) upravičene, a sčasoma postanejo nadležne in so velikokrat tudi vir zamer ter razlog za zaton prijateljstva ali intimne zveze.

Strelec: neizpolnjevanju obljub

Radi obljubljate in zagotavljate, a prav tako radi na obljube in zagotovila pozabite. Največkrat povsem nehote in ne zato, ker bi koga hoteli prizadeti, temveč, ker zaradi hitrega življenjskega ritma dnevi, tedni, meseci prehitro zbežijo, preden bi izpolnili vse, kar ste obljubili.

Marsikofa zato velikokrat razočarate, kar bi lahko povsem preprosto spremenili tako, da bi razmislili, preden date obljubo.

Kozorog: zadržanosti

Nihče ne trdi, da bi morali vsak trenutek kazati, kaj se v resnici skriva v vaši duši, a prav bi bilo, da bi vsaj včasih na plano spustili občutke. Kajti velikokrat se zdi, da ste skriti za visokim zidom in skrbno varujete vse, čemur bi rekli čustva.

Sprostite se malo. Vam in ljudem, ki so vam blizu, bo veliko lažje.

Vodnar: zavračanja komunikacije

Pozorni ste na to, kdo je upravičen do vašega časa in energije ter prav je tako. A to ne pomeni, da ne bi smeli malo nadgraditi vaših komunikacijskih spodobnosti in povedati bližnjim, kaj se dogaja z vami.

Vi jih namreč tedaj, ko se vam zazdi, da potrebujete čas zase, preprosto odrežete, se umaknete v svoj svet, jih puščate v negotovosti in ob vprašanjih, če ste zaradi njih jezni, razočarani ali drugače prizadeti.

Riba: nagnjenosti k prokrastinaciji

Vsak si zasluži počitek in čas samo zase in prav je, da ne zanemarite skrbi za svoje počutje. A vaša navada čakati na opravila do zadnjega trenutka ali prokrastinacija ni nekaj, kar bi vam v življenju pomagalo.

Nasprotno, zaradi nje se vam velikokrat nabere toliko vsega, da ne veste, kje in kako se zadev lotiti, s tem pa bremenite sebe in druge.

Če potrebujete pomoč, je prav, da prosite zanjo, odlašanje s stvarmi pa je definitivno nekaj, kar bi vam morali priti iz navade.

Preberite še: Horoskop: Najsrečnejši dan v tednu za vaš znak

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Zakaj nikoli ne vržete puške v koruzo (glede na vaš znak)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)