Horoskop: Šest znakov z najbolj neprijetnim značajem

Za nekatere astrološke znake bi težko trdili, da so vedno prijetna družba.

17.4.2020 ob 5:25 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Horoskop: Šest znakov z najbolj neprijetnim značajem

Vsak ima dobre in slabe dneve in vsak kdaj pokaže tudi manj prijetno plat značaja. Vendar ta pri nekaterih na plano pride večkrat kot pri drugih, je izrazitejša in pogosteje zakrije dobre lastnosti.

Ti po značaju niso najbolj prijetni, kar drži za določene astrološke znake. Katere, opozarja Thouhtcatalog.

Oven

Ovni ste ljudje akcije in zelo težko nadzorujete svoja čustva. Ob dobrih dnevih so vaša pozitivna energija, zanos in navdušenje nalezljivi ter z njimi ožarjate vso okolico. A kadar se plošča obrne in prevlada negativizem, bi bilo za vse, ki vas obdajajo najbolje, da bi se skrili v zaklonišče.

Kajti jezne besede tedaj iz vaših ust letijo brez premisleka in vas prav nič ne zanima, kako močno z njimi nekoga užalite. Zavzeto iščete načine, kako sprostiti jezo, razočaranje, gnev in neredko vam pride na misel ter tudi metanje krožnikov ob tla ali besno brcanje ob steno, ob tem kričite in mahate z rokami ter vsem dajate vedeti, kako se počutite.

Na srečo vaša jeza hitro mine, a tudi kratke epizode so, milo rečeno, zastrašujoče. Zlasti za tiste, v katere so vaše puščice v njih uperjene.

 

Škorpijon

Vaša jeza je pregovorno znana. Z razlogom. Po naravi ste strastni, predani in skrivnostni. Kadar ste dobre volje, je to super krasno, nekoliko manj pa, kadar vas prevzameta jeza in slaba volja.

Kajti tedaj s pridom izrabite vse prej omenjene lastnosti. Strast se pretvori v zalogo negativizma, ki ga skrivate, jezo potlačite in čakate na popoln trenutek, v katerem bi jo lahko usmerili v človeka, ki jo je izzval.

Vi torej ne napadate odkrito, temveč streljate s pikrimi pripombami, sarkazmom in skrbno izdelanim načrtom maščevanja. Ko se odločite maščevati, vas ni mogoče prepričati, da bi si premislili. In zagotovo udarite tja, kjer najbolj in najdlje boli.

Bik

Za marsikoga bo dejstvo, da ste se biki znašli na tej lestvici, presenečenje. A ko bodo tisti, ki vas dobro poznajo, pomislili še enkrat, bodo morali priznati, da ste na njej upravičeno. Drži sicer, da ste poosebljena dobrota in potrpežljivost in da prenesete veliko, a ko je enkrat mera polna, tedaj ne oklevate in ne pomišljate ter z dejanji in besedami jasno in glasno poveste, da je nekdo prestopil vašo mejo.

Ker večina jeznih besed in besa pri vas ni vajena, je presenečenje tedaj, ko izražate nestrinjanje, jezo ali razočaranje, več kot veliko in ljudje ne vedo, kako naj bi se v vaši družbi obnašali, kaj je dejansko sprožilo buren odziv in kako dolgo bo trajal.

Lahko jim kar poveste, da dolgo. Vsaj kakšen teden, še bolje mesec. Kajti še ena neprijetna plat vaše osebnosti je zamerljivost in kuhanje jeze. Čisto vseeno je, ali je upravičena ali ne. Z vami nihče ne bo pometal in vas imel za norca. Pa čeprav se vam to samo zdi.

Lev

Levi ste levi z razlogom. Ko gre za pozitivne in ko so posredi negativne lastnosti. Ker hočete vedno biti v središču pozornosti, vas ni strah ali sram povzročati scen, kar je dokaj slaba novica tedaj, ko ste jezni, užaljeni ali prizadeti.

Ker neizmerno zaupate vase vsakič, ko čutite, da ste izzvani ali se vam zdi, da niste dovolj cenjeni, vzpostavite vse obrambne mehanizme in dokazujete svojo nadvlado in prevlado.

Ni veliko takšnih, ob katerih se počutite ogroženi, a dovolj sta en ali dva, da v vas prebudita potrebo po dramatičnem odzivu. Tedaj se prav nič ne zadržujete. Ne glede na to, kje ste in s kakšno družbo ste obdani.

Devica

Sicer ste bolj zadržane narave, a to ne pomeni, da bi bilo pametno podcenjevati vašo temno plat značaja. K življenju pristopate načrtno ter metodično, imate visoka pričakovanja do sebe in do drugih in včasih vas prevzame naval jeze. Zlasti, kadar vam nekdo ni pripravljen slediti, upoštevati vaših napotkov ali ne dosega vaših meril.

Sicer je res, da ste potrpežljivi. A ko je dovolj, je dovolj. In tedaj, ko je mera polna, osebo, ki je dvignila pokrov, preprosto odpišete iz svojega življenja. Scene niso v vaši naravi, zagotovo pa je nekomu, ki vas je ujezil, kasneje še kako žal za to.

Rak

Ste poosebljena dobrota in premorete mehko srce, vendar to ne pomeni, da nimate tudi druge, manj prijetne plati. Po naravi ste izjemno čustveni in občutljivi in kadar vas prevzame katero koli čustvo, ga pokažete. Jasno in glasno.

Jeza pri tem seveda ni izvzeta in povedano po resnici, prav ta je tista, ki jo najbolj očitno pokažete. Največkrat jo usmerite v nekoga, ki ogroža ljudi, ki jih imate radi in za katere bi dali življenje. A tudi, ko ste prizadeti vi osebno poskrbite, da to ne ostane spregledano. Tedaj si zadate misijo, da boste ljudi, ki so v vas spodbudilo jezo, žalost ali razočaranje prizadeli prav v tolikšni meri, kot so oni prizadeli vas.

Prefinjeno in pretkano. Ne da bi se sploh zavedali, da plačujejo svoj dolg.

Preberite še: Horoskop: Vaše vrline, ki jih drugi cenijo, vi pa nanje prevečkrat pozabite

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Kdo med karanteno uživa in kdo najbolj trpi (glede na znak)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)