Horoskop: Najbolj posesivni astrološki znaki

Med astrološkimi znaki so tudi ekstremno posesivni in oblastniški.

18.7.2020 ob 5:45 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Horoskop: Najbolj posesivni astrološki znaki

Posesivnost in ljubosumje partnerja morda na začetku zveze celo godita, saj ju mnogi zamenjajo za ljubezen in skrbnost. A bolj kot se odnos razvija, bolj je posesivnost moteča ter človek, katerega partner mu krati osebno svobodo dobi občutek, da ga razmerje duši.

Kateri pa so znaki, ki so v zvezi velikokrat posesivni, ljubosumni in oblastniški? Odgovore ima Your Tango.

Bik

Posesivnost bika izvira iz potrebe po varnosti in stabilnosti. Rojeni v tem znamenju na partnerja gledajo kot na svoj teritorij, svojo lastnino, ki so jo pripravljeni zaščititi z vsemi mogočimi in ne vedno primernimi načini.

Bik si stvari in tudi ljudi kaj rad lasti. To je moje je izjava, ki pogosto zleti iz njegovih ust in tistega, kar je njegovo, za nobeno ceno ni pripravljen spustiti iz rok. Svoje lastnine se na vse pretege oklepa in zaradi posesivnosti ter nadzorovanja na koncu partnerja neredko odžene iz razmerja. Konec koncev nihče ne živi rad ob človeku, ki na sočloveka gleda kot na stvar oziroma osebno lastnino.

Škorpijon

Rojeni v tem znamenju so znani po svoji ljubosumni naravi. Njih je strah, da bi bili izdani, prevarani in zapuščeni. Da bi to preprečili, nadzorujejo partnerja. Na vse mogoče načine: z zasledovanjem, preverjanjem, prisluškovanjem, zasliševanjem in posesivnostjo.

Ne zato, da bi drugo stran prizadeli, temveč zato, da bi zaščitili sebe. Če je to mogoče razumeti kot opravičilo za njihovo posesivnost.

Rak

Rak bi za svojo sorodno dušo storil vse. Pri tem neredko prestopi mejo in njegova pozornost ter ljubezen bolj, kot na topla čustva, spominjata na posesivnost, ljubosumje in pokroviteljstvo.

On se tako močno oklepa ljudi, da rakov življenjski sopotnik neredko dobi občutek, da ga zveza duši ter v njej izgublja lastni jaz. Nič kaj prijetni občutki, čeprav jih rak upravičuje z ljubeznijo, ki je večkrat le krinka za posesivnost in nadzor.

Kozorog

Kozorog vse doseže s trdim delom in zato meni, da je njegova posesivnost upravičena. Ta se bolj kot do ljudi, kaže v odnosu do stvari, ki jih je dobil s trdim delom, tudi v odnosu z drugimi pa je ne more povsem skriti in prikriti.

Ponosen na svoje dosežke se rad pohvali, rad pokaže kaj ima, hkrati je na moč tekmovalen. On ne prenese misli na to, da bi kaj lahko tudi izgubil. Če se pojavi tveganje, da bi ostal brez partnerja, vklopi obrambne mehanizme v obliki ljubosumja in posesivnosti.

Riba

Posesivnost rib ne izvira iz ljubosumja, temveč iz potrebe po zaupanju. One morajo čutiti, da jim je partner sto odstotno predan, šele tedaj lahko osnujejo lepo zvezo, v kateri pa kaj hitro prevlada lastnost, ki odnosu ne koristi.

Kajti če se ribi zazdi, da ji partner ni zvest, prižge rdeče alarme. Saj ne, da bi posesivnost izražala s scenami in nadzorom, le zapre se vase in čustveno manipulira z nekom, ki morda sploh ni kriv za tisto, za kar je kaznovan.

Preberite še: Horoskop: Šest znakov, ki najpogosteje zlomijo srce

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Štirje najbolj romantični astrološki znaki


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)