Horoskop: Kakšen je vaš jezik ljubezni?

Ljubezen se izraža na različne načine, tudi z ljubezenskim jezikom, ki je odvisen od osnovnega elementa astrološkega znaka.

5.3.2023 ob 5:55 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Horoskop: Kakšen je vaš jezik ljubezni?

Astrološke znake lahko, glede na element, ki jim vlada, v osnovi razdelimo v štiri skupine. Tako imamo zemeljska, ognjena, zračna in vodna znamenja.

Temu, v katero skupino nekdo sodi, je prilagojen tudi njegov jezik ljubezni.

Poglejte, kakšnega, glede na vaš astrološki znak in njegov element, govorite vi.

Ognjeni znaki: Oven, lev in strelec

Ognjena znamenja ljubijo na vse ali nič. Njihova ljubezen je strastna, niso preveč previdni, v razmerja se podajajo brezglavo in stalno iščejo dinamiko ter akcijo.

Biti v zvezi s takšnim znakom ni vedno lahko, saj ga je velikokrat težko dohajati. Ognjena znamenja neredko s svojim obnašanjem dušijo ali zasenčijo partnerja, ki lastne potrebe velikokrat potisne v drugi plan.

Ovni, levi in strelci od druge strani pričakujejo popolno predanost, njim samim pa je ta koncept dokaj tuj.

Šele, ko nekoliko dozorijo (kar se v končni fazi nekoč vselej zgodi) znajo zgraditi trajnejši in stabilnejši odnos, v katerem pa nikoli ne ugasne plamen, ki greje oba partnerja.

Slabe strani: Ognjena znamenja so pogosto odvisna od drame, sebična in ignorantska do svojih negativnih plati osebnosti. V razmerju so tako zelo osredotočena na zadovoljevanje lastnih potreb, da dobesedno pohodijo partnerja, ki se neredko izgubi v njihovi senci.

Dobre strani: Ljubijo z užitkom, so spontani in nepredvidljivi, z njimi ni nikoli dolgočasno. Ko se odločijo zgraditi trdno skupnost, vse moči uperijo v to in za vsako ceno ohranjajo strast.

Njihova neskončna energija je glavno sredstvo ljubezenske govorice, s katero razmerje ohranjajo živahno tako, kot tega ne zmore nobeno drugo znamenje.

Zemeljski znaki: Bik, devica in kozorog

Zemeljski znaki v življenju iščejo varnost in stabilnost. Minljivost je dejstvo, ki ga težko sprejmejo, prav tako zavračajo pretirano zatekanje k duhovnosti. Oni verjamejo v tisto, kar vidijo, zanje so dobrine materialne in denar vedno postavljajo v ospredje. Ne toliko v smislu kopičenja kot v smislu imeti dovolj sredstev za zadovoljevanje potrebe po varnosti.

So pa v razmerju izjemno predani, odnos postavljajo pred vse, trudijo se osrečiti partnerja in v razmerja nikoli ne stopajo brezglavo ter nepremišljeno. Ko se nekomu zavežejo, se zavežejo na dolgi rok in v odnosu vselej težijo stabilni ter trajni zvezi.

Slabe plati: Pogosto so obremenjeni z dogajanjem okoli njih in zato pozabijo na dejstvo, da je ljubezen lepa ter da prinaša veliko radosti. To čustvo dojemajo kot enodimenzionalno in v odnosu vedno sledijo svojemu načrtu, od katerega ne odstopajo, zato velikokrat izpadejo kot ljudje rutine, trmasti in neomajni, včasih celo hladni.

Pozitivne strani: So pragmatični, prezimljeni, zanesljivi in vsem, ki jih imajo radi, zagotavljajo občutek varnosti. Cenijo drobne geste pozornosti, vedno se držijo načrtov ter se trudijo, da človeka, ki ga imajo radi, ne bi razočarali.

Prav uslužnost, zanesljivost in predanost so njihova osnovna sredstva komunikacije v ljubezni.

Zračni znaki: Dvojček, tehtnica vodnar

Prijateljstvo je zanje osnovna sestavina ljubezni. Odnos, ki temelji na njem, traja za vedno.

Zračni znaki ljubijo po svoje: partnerju dopuščajo, da je tisto kar je, ga ne omejujejo in mu ne postavljajo zahtev temveč mu vedno skušajo zagotoviti vse, kar potrebuje.

Slabe strani: Tako kot ognjeni znaki, bi se morali tudi vodni bolje osredotočati na predanost. Mnogokrat intimnost dojemajo kot sredstvo za manipulacijo in se vselej bojijo, da bi se ujeli v odnos, kjer bi jim bila kratena svoboda.

V zvezi se hitro naveličajo, so zahtevni in vihravi, kar pri partnerju neredko vzbuja negotovost.

Dobre strani: Zračni znaki izjemno cenijo mentalno stimulacijo, tudi partnerja spodbujajo k stalnemu osvajanju širših znanj in znajo sprožati zanimive ter konstruktivne debate. Najbolj uživajo v verbalnih tekmah, potrebujejo pa veliko osebnega prostora in odprte komunikacije.

Prav prostor za osebni razvoj, ki ga namenjajo partnerju v resni zvezi in spodbujanje sočloveka k osebni in intelektualni rasti so njihovi glavni elementi ljubezenske komunikacije.

Vodni znaki: Rak, škorpijon, riba

Praviloma so naklonjeni formalni predanosti in čustveni varnosti, zakon je zanje visoka vrednota, varno zavetje in rešitev iz samote.

So zadržani in ne razpredajo radi o svojih čustvih ter pričakujejo, da bo partner sam prepoznal njihove želje in potrebe. Imajo močno izražen šesti čut in verjamejo, da se bo na svojega zanašal tudi partner.

Slabe strani: Vodni znaki imajo velikokrat visoka pričakovanja, ki jih je težko izpolniti. Zdi se, da zanje nikoli ni nič dovolj dobro. Pogosto dolgo kuhajo zamere, so ujeti v preteklost in ne dojemajo, da so za svojo srečo ter za svoje življenje odgovorni zgolj sami.

Velikokrat so negotovi vase, dvomijo v sočloveka, hitro menjajo razpoloženje, skratka, ob sebi potrebujejo nekoga z veliko razumevanja in potrpežljivosti.

Dobre strani: So izjemno nežni in skrbni do svojih najbližjih. Premorejo poseben smisel za humor, njihov smisel za zabavo nima meja, cenijo drobne pozornosti in truda sočloveka nikoli ne spregledajo.

So nežne narave, sprva sramežljivi, a izjemno sočutni ter razumevajoči, partnerja sprejemajo takšnega, kot je, kar je njihovo glavno sredstvo ljubezenskega komuniciranja.

Povzeto po portalu Mind body and green

Preberite še: Horoskop: najboljši starši med astrološkimi znaki

Morda vas zanima tudi: Horoskop: letnice rojstva in znaki, v katerih so rojene veličastne ženske


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)