Horoskop: kaj vas čaka spomladi in kako spodbujati ljubezen do sebe (glede na astrološki znak)

Preberite, kaj vam bo prinesla letošnja pomlad in kateri datumi bodo za vas še posebej pomembni.

28.2.2023 ob 6:25 | Foto: Michael Morse/Pexel | Avtor: N. B.

Horoskop: kaj vas čaka spomladi in kako spodbujati ljubezen do sebe (glede na astrološki znak)

Ko se temperature spreminjajo od hladnih do nekoliko bolj zmernih in se počasi, a zanesljivo, lahko navajamo na več sončne svetlobe, se spomnimo, da se bo zima prej ali slej končala, prišla pa bo pomlad. Od 18. februarja do 20. marca, ko se sonce premika skozi ribe, spremenljivo vodno znamenje, znano kot pesnik zodiaka, naša domišljija divja in sanje se zdijo kot resničnost. Z uradnim začetkom pomladi, 20. marca, ki zaznamuje spomladansko enakonočje in premik sonca v ognjenega ovna, pa lahko v vsakdanjem življenju začnemo delati pomembne korake.

Glede na premikanje sonca skozi druge astrološke gostitelje, lahko upočasnitev in negovanje vaših povezav z drugimi izboljša vaš odnos do sebe.

Od 16. marca do 10. aprila bo Venera doma v biku, kar bo izboljšalo vašo sposobnost povezovanja s seboj in uglaševanja s svetom prek vseh petih čutov. Prva letošnja sezona mrkov se začne 20. aprila s sončnim mrkom in mlajem v ovnu, ognjenem znamenju, povezanem s prvo hišo sebe. Ta trenutek, ki spremeni igro, vas lahko navdihne, da utrete nove poti v negovanju občutka do samega sebe.

Tukaj so poudarki, ki jih za spodbujanje ljubezni do sebe v naslednjih tednih navaja portal InStyle. Preberite, kako lahko kar najbolje izkoristite to sezono glede na svoje horoskopsko znamenje. 

Oven

Venera, planet užitka in lepote, se premika skozi vaše znamenje od 20. februarja do 16. marca, kar povečuje vašo sposobnost, da naredite vtis na svet. Je pa to tudi priložnost, da preverite, kaj vam daje največje udobje, in okrepite prakse, ki spodbujajo ta občutek.

Obkrožite si 2. marec, ko se bo Venera srečala s srečnim Jupitrom, kar lahko poveča vaš optimizem in srečo na tem delu vašega potovanja ljubezni do sebe. V dneh okoli mlajev v vašem znamenju, ki bosta 21. marca in 20. aprila, ste lahko še posebej premišljeni glede tega, kako se želite pokazati sebi. Začrtajte pot, ki bo pomenila napredek v naslednjih šestih mesecih in pozneje. Od 5. junija do 22. julija bo Venera v vašem sektorju samoizražanja povečala vašo radost in sposobnost, da delite in ste ponosni na svoj ustvarjalni glas.

Bik

Začetek pomladi je za vas pogosto precej zaspan, zahvaljujoč samozavestnemu soncu, ki se giblje skozi vaš sektor duhovnosti od enakonočja, dokler se ne premakne v vaš sektor jaza. Čeprav bi vas morda mikalo več počivanja, obdobje od 20. marca do 20. aprila raje izkoristite za poslušanje svojega notranjega glasu, ki vam bo zagotovil dragocene podatke o zdravju, ki ga boste morda še morali okrepiti.

Postavljanje sebe v ospredje v tem času lahko privede do tega, da se še bolj ljubite in navsezadnje pripomorete k doseganju svojih širših ciljev. In medtem ko je vaš vladajoči planet, romantična Venera, v vašem znamenju od 16. marca do 10. aprila, srečni Jupiter pa je tam od 16. maja do maja 2024, se vam lahko energija, ki jo vlagate vase, dvojno povrne. Okoli 5. maja bosta lunin mrk in polna luna v vašem sektorju partnerstva poudarila, kako vaše vezi odražajo vaš občutek samega sebe in obratno. Zagotavljanje, da so vaši odnosi vzajemni, je lahko dejanje ljubezni do sebe.

Dvojčka

Zgodnja pomlad – in prehod v to upanja polno sezono – je lahko polna skupnih prizadevanj, zahvaljujoč samozavestnemu soncu, ki se pomika skozi vaš mrežni sektor od 20. marca do 20. aprila. Za to, da se povežete z drugimi, ste še bolj motivirani kot običajno, vendar se prepričajte, da so projekti, za katere razpolagate s svojo energijo, v skladu z vašimi srčnimi in dolgoročnimi željami.

Ko se Venera, planet užitka in lepote, premika skozi vaše duhovno območje od 16. marca do 10. aprila, se lahko zgodi, da si boste izborili več časa za meditacijo in skrb za svoje duševno zdravje. Od 11. aprila do 7. maja, vam bo čas planeta ljubezni v vašem znamenju omogočal, da še bolj žarite, kjerkoli se pojavite. Lahko bi se počutili bolj privlačne, očarljive in srečne v svojih odnosih, vendar je to lahko tudi močan trenutek za samorefleksijo in delo na sebi. Vprašajte se, kaj lahko storite, da boste še bolj osredotočeni in srečni.

 

Rak

Ko se pomikamo v pomlad, se običajno počutite nenavadno nemirni in željni, da bi pobegnili iz svojega območja udobja, saj se samozavestno sonce pomika skozi vaš pustolovski sektor do 20. marca. Če v tem času zaupate svoji intuiciji, vas lahko popelje na neznan in izpopolnjujoč teren.

Medtem ko se umetniška Venera giblje po vašem mrežnem sektorju od 16. marca do 10. aprila, se boste lahko družili s prijatelji in sodelavci, vendar pazite, da boste svojo edinstveno svetlobo ponudili ljudem, ki vas vidijo in cenijo, ter zaščitite svojo energijo. Poskrbite za svoje potrebe, ko prispevate k skupnim prizadevanjem – še posebej, ker se to področje vašega življenja povečuje z ekspanzivnim Jupitrom, ki tja potuje od 16. maja do maja 2024. Okoli 5. maja bosta lunin mrk in polna luna v vašem sektorju samoizražanja.

Lev

Pomlad pogosto spodbudi vašo željo, da se osvobodite vsakdanje rutine in nagrajujete nove izkušnje, zlasti od 20. marca do 20. aprila, medtem ko se samozavestno sonce, vaš vladar, premika skozi vaše območje avanture. 2. marca se bo romantična Venera tam združila s srečnim Jupitrom, kar bo povečalo vaše bogastvo in vašo sposobnost, da zaupate in verjamete vase. Počakajte, da se ta tema še enkrat ponovi 11. aprila, saj bosta sonce in Jupiter združila moči.

Približno 7. marca bo polna luna v vašem denarnem sektorju osvetlila vprašanja lastne vrednosti. Če se imate dovolj radi, da razglasite svojo vrednost, bi to lahko povečalo določen dohodek ali vam pomagalo napredovati pri profesionalnem projektu. Veselite se lahko 5. junija, ko se Venera, planet ljubezni in lepote, premika naprej v vašem znamenju do retrogradnosti 22. julija. Način, na katerega spoštujete samega sebe, se lahko izkaže kot navdih za druge.

Devica

Pri prehodu iz zime v pomlad, vas bodo sončni izleti skozi sektorje partnerstva in intimnosti v februarju in marcu usmerili v vašo pozornost, kako v življenju delujete z drugimi. Čeprav boste morda prisiljeni vložiti svojo energijo predvsem v prizadevanja skupaj z ljubljeno osebo, prijateljem ali kolegom, ne pozabite, da se boste v teh vezeh izkazali kot najboljši jaz, ko si boste vzeli čas za negovanje odnosa s seboj.

Okoli 7. marca bi lahko polna luna v vašem znamenju povečala vašo občutljivost in predstavljala priložnost, da date prednost samorefleksiji in se zanesete na pozornost, da bi rešili vse, kar vas čaka. Enako bo veljalo za retrogradnost vašega vladajočega planeta, Merkurja, od 21. aprila do 14. maja v vašem višjem učnem območju. Poskrbite za vsakdanje podrobnosti, saj to lahko dokončno spodbudi vaše širše načrte.

Tehtnica

Ko se mraz umakne brstečim rožam, vas pogosto pritegne spomladansko čiščenje, zahvaljujoč soncu, ki se pomika skozi vašo dnevno rutino in sektor dobrega počutja do 20. marca. Nato vas njegovo potovanje skozi vaše partnersko območje od 20. marca do 20. aprila spodbuja, da se povežete z dragim prijateljem, ljubljeno osebo ali kolegom za dosego skupnega cilja.

Če ste ves čas jasni glede svojih čustvenih potreb in pripravite prostor za njihovo oskrbo, lahko naredite čudeže za vaš notranji mir. Ta tema bo še posebej očitna okrog 20. aprila, ko bosta sončni mrk in nova luna padla v vaše partnersko območje, kar vas bo spodbudilo, da upoštevate in morda spremenite, kako uravnotežiti svoj občutek do samega sebe. Vaš vladajoči planet, Venera, ki je usmerjena v odnose, se bo gibal skozi vaš sektor učenja od 11. aprila do 7. maja in pripravlja teren za več osebne rasti in izkušenj, ki odpirajo oči. Izhod iz območja udobja – dobesedno s potovanjem ali figurativno z izpopolnjevanjem novih veščin – se vam bo zdelo kot darilo.

Škorpijon

Ko bo samozavestno sonce od 20. marca do 20. aprila potovalo po vašem območju dobrega počutja, se boste počutili, kot da bi se lahko prepustili svoji rutini in napredovali pri vsakodnevnih podrobnostih življenja.

Ne ena, ampak dve novi luni od 21. marca in 20. aprila bosta spodbudili razmišljanje o povezavi med vašim počutjem in tem, kako preživljate dan za dnem. Vzpostavitev majhnih, a trajnostnih samoljubečih navad (kot so joga, meditacija ali terapija) bi lahko močno vplivala na vašo splošno vitalnost in pozitiven pogled na svet. Vaš sovladar, nagnjeni Mars, bo v vašem sektorju učenja od 25. marca do 20. maja. Nato bo nastopila romantična Venera, in sicer od 7. maja do 5. junija, kar predstavlja produktivno obdobje za raziskovanje dejavnosti, ki krepijo samozavest in vztrajnost. Namerna odsotnost z dela zaradi potovanja ali obiskovanja tečaja umetnosti s prijatelji je lahko resnično izpopolnjujoča.

Strelec

2. marec bo eden najlepših in najsrečnejših dni v letu, saj se bo vaš vladar, srečni Jupiter, srečal s sladko Venero v vašem romantičnem območju. Dobro počutje, optimistične vibracije tega trenutka ponujajo kratek vpogled v prvi pomladni mesec, ki gosti samozavestno potovanje sonca skozi isto območje od 20. marca do 20. aprila, kar lahko spodbudi več ustvarjalnosti, lahkotne čarovnije z ljubljenimi ter priložnosti poslušati in slediti svojemu srcu.

Če v tem času sebi pokažete toliko prijaznosti, pozornosti in skrbi kot drugim, se to lahko pretvori v val opolnomočenja. Dobro bo, če si vzamete čas za samorefleksijo okoli 21. marca in 20. aprila, ko v tem sektorju padajo nove lune (in v primeru slednje sončni mrk). Lahko bi imeli nekaj dokaj zanimivih razsvetljenj o tem, kako želite svoje čustvene izkušnje deliti z drugimi. In okoli 3. junija, ko polna luna pade v vaše znamenje, dovolite izzivalnim občutkom, da se pojavijo na površju, da jih lahko prebrodite, saj bo proces okrepil vaše samozavedanje in splošno dobro počutje.

Kozorog

Spomladansko enakonočje bo usmerilo vašo pozornost na vaš notranji svet, saj se bo samozavestno sonce pomikalo skozi vaše domače območje od 20. marca do 20. aprila. Morda se vam zdi, da v vašem napornem urniku res ni dovolj časa, da bi se posvetili vezem z ljubljenimi in stopili nazaj od svojega običajnega vrveža, da poskrbite za svoj čustveni jaz.

Vendar boste ugotovili, da boste še bolj produktivni, ko boste na ta način zadovoljili svoje potrebe. Dve novi luni – in sončni mrk, povezan z drugo – v tem sektorju 21. marca in 20. aprila lahko spodbudita osupljiva spoznanja o tem, kako se kažete na tem področju svojega življenja. Imejte to za edinstveno priložnost, da sprožite novo zgodbo. Naučeno lahko dvignete na novo raven od 16. marca do 10. aprila, ko se Venera, planet ljubezni in lepote, premakne skozi vašo romantiko in območje samoizražanja. Usmerjanje k vašim najljubšim umetniškim prostorom in ustvarjanje prostora za več zabave bo koristilo vašemu duhu.

Vodnar

Ko se bo začenjala pomlad, bo samozavestno sonce potovalo skozi vaš komunikacijski sektor od 20. marca do 20. aprila, kar lahko naredi vaše družabno življenje še bolj živahno kot običajno.

Možganske nevihte, vesele urice in neskončno pošiljanje SMS-sporočil bo delovalo poživljajoče. Povezovanje z drugimi je bistvenega pomena za vaš uspeh, vendar se prepričajte, da imate dovolj časa zase in preverjanje lastnih potreb, namesto da nenehno dajete prednost temu, kar je najboljše za vaše prijatelje, brate in sestre ali sosede. Tako mlada luna 21. marca kot nova luna in sončni mrk 20. aprila bodo postavili temelje za osebno rast in učenje. Od 11. aprila do 7. maja bo ljubeča Venera v vašem sektorju romantike in samoizražanja prinesla bolj lahkoten utrip v vaše odnose – vključno s tistimi, ki jih imate sami s seboj. Zaupajte svojim instinktom, da izrazite svoja čustva na določen način ali odložite določeno delo, da bi sprejeli spontanost in dejavnosti, ki vaši ustvarjalnosti omogočajo, da zasije.

Ribi

Ob koncu rojstnodnevne sezone in vstopu v pomlad se bo samozavestno sonce od 20. marca do 20. aprila pomikalo skozi vaš sektor lastne vrednosti. Takrat lahko spremenite želje in namene, ki ste si jih zadali to zimo, v nekaj resnično oprijemljivega, ne glede na to, ali gre za novo službo, ki je bolj usklajena z vašimi cilji, ali romantična zvezo, ki je v skladu z vašimi vrednotami.

Vaša radovednost bo rastla od 20. aprila do 21. maja, zahvaljujoč soncu, ki se bo premikal skozi vaš komunikacijski sektor. Polnjenje koledarja z družabnimi dogodki in priložnostmi za učenje je lahko duševno spodbudno in čustveno izpolnjujoče. In ko bo nastopila Venera, planet užitka, nekje od 16. marca do 10. aprila, boste lahko povezali pike med platonskimi vezmi, ki vam prinašajo več veselja in podpirajo vašo sposobnost, da se počutite kot najboljša različica sebe. Energija dobrega počutja lahko prav tako naraste, ko se nagnjeni Mars pomika skozi vaš sektor romantike in samoizražanja od 25. marca do 20. maja. Priznavanje in upoštevanje vaše želje po več igrivosti in ustvarjalnosti lahko povzroči čisto blaženost.

Preberite še: Horoskop: Pet najmodrejših žensk zodiaka (poglejte, katera je prva)

Morda vas zanima tudi: Vaš datum rojstva razkriva vašo notranjo žival (in kaj je značilno zanjo)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)