12 popolnih parov po kitajskem horoskopu

Nekateri pari znamenj kitajskega horoskopa imajo v ljubezni veliko možnosti za uspeh.

14.7.2023 ob 1:10 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

12 popolnih parov po kitajskem horoskopu

Nekatera znamenja kitajskega horoskopa se med seboj bolje, druga slabše razumejo, obstajajo pa kombinacije, ki imajo v intimni zvezi veliko možnosti za uspeh.

Tu je dvanajst, po kitajskem horoskopu, popolnih parov.

Podgana in zmaj

Podgano odlikujejo visoka inteligenca, radovednost in praktična narava. Ob tem pa še neverjetna sposobnost reševanja težav.

Zmaj je znan po pogumu, velikodušnosti, neverjetni ambicioznosti in sposobnosti vodenja.

Kadar se podgana in zmaj združita v romantičnem odnosu, tvorita strastno in dinamično razmerje. Sprva res intenzivna zveza se sčasoma umiri in postane subtilnejša, a to ne pomeni, da v njej ti dve znamenji ne najdeta strasti in priložnosti, da bi izživela vse svoje kvalitete in vrline.

Podgana in zmaj drug drugemu zagotavljata moč, se spodbujata, odlična sta na področju financ, dosegata skupne in osebne cilje ter spoštujeta osebni prostor drug drugega.

Otroke vzgajata s spoštovanjem, postavljata jim jasne meje in jih učita ponižnosti.

Kaj ste po kitajskem horoskopu? 

Znamenja so določena glede na letnico rojstva, tu pa je seznam vseh in leta, ki jim pripadajo: 

 • Podgana: osebe, rojene leta 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020
 • Bivol: osebe, rojene 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021
 • Tiger: osebe, rojene 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022
 • Zajec: osebe, rojene leta 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011
 • Zmaj: osebe, rojene v letih  1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012
 • Kača: osebe, rojene leta 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013
 • Konj: osebe, rojene 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014
 • Koza: osebe, rojene leta 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015
 • Opica: osebe, rojene leta 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016
 • Petelin: rojeni v letih  1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017
 • Pes: osebe, rojene leta 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018
 • Svinja: rojeni leta 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019

Opica in podgana

Najvidnejše lastnosti opice so kreativnost, družabnost, inteligenca in neustrašnost. Ko se te vrline v intimni zvezi združijo s podganino radovednostjo in sposobnostjo reševanja težav, nastane odnos, ki je zgrajen na temeljih humorja, razigranosti, je zapolnjen s smehom in dobrim razpoloženjem, podgana in opica kot par delujeta, kot da zanju ni nobenih ovir.

Res je, da pogosto kršita tradicionalna pravila, zato v očeh drugih delujeta malce nenavadno, a to ju le še okrepi.

Obe znamenji sta komunikativni, radi govorita in otroke vzgajata v duhu, da se nikoli ne sme obupati.

Zmaj in opica

Zmaj je vitalnega duha, obožuje avanture, je ambiciozen in pogumen. Opica je inteligentna, družabna in radovedna. Izkoristiti zna vsako ponujeno priložnost.

V romantični zvezi med tema dvema znakoma nastane odnos, v katerem znata partnerja zadeve ohranjati zanimive.

Oba obvladata igro zapeljevanja, ki je ne pozabita niti, ko zveza postane dolga in ustaljena.

Prisegata na enakopravnost, dobra sta v delitvi nalog, imata visoke cilje - tako zasebno kot karierno - in vse pogoje za trdno dolgo zvezo, v kateri oba hrepenita po novem znanju in norih avanturah.

Bivol in kača

Bivol je močan, vztrajen, trmast, dosleden, zanesljiv in dobrega srca. Kača zna odlično opazovati, je inteligentna, prodorna in premore izjemen občutek za modo.

V zvezi oba stremita k romantičnemu okolju, pri razkrivanju čustev sta sprva previdna, saj se bojita zavrnitve. Najverjetneje bivol pristopi h kači, ko se bolje spoznata, hitro ugotovita, da si delita podobne življenjske vrednote.

V zakonu imata dober odnos do denarja, nista razsipna, raje varčujeta in premišljeno ravnata z zaslužki.

V družbi sta priljubljena in vedno skrbita za lep ter urejen dom. Otroke vzgajata v smislu razumevanja do vseh in vsakogar.

Kača in petelin

Inteligentna in kreativna kača se dobro razume z družabnim ambicioznim in zabavnim petelinom.

Ko se ta dva znaka spoznata, najprej malo oklevata, preden se spustita v zvezo. S smislom za humor skušata drug drugega omrežiti, kar jima praviloma uspe in uživata v zvezi, polni doživetji in novih izkušenj v kombinaciji s tradicionalnim pogledom na svet.

Svoje zasebnosti ne delita z drugimi, menita, da se ne tiče nikogar, po sporu se hitro spravita in vedno najdeta kompromis.

Oba se rada uredita in lepo oblečeta, cenita urejeno okolico ter otroke od malega vzgajata v samostojne in neodvisne posameznike.

Petelin in bivol

Družabni petelin slovi po smislu za humor in neodvisnosti, bivol je praktične narave, marljiv in zanesljiv.

Drug drugega običajno ne privlačita na prvi pogled, a ko dojameta, da sta si bolj podobna, kot je videti, osnujeta zvezo na podlagi podobnih vrednot.

Med njima prevladuje spoštovanje, razumevanje in upoštevaje osebnega prostora sočloveka, se dopolnjujeta in doma ali na potovanjih ustvarjata lepe spomine.

Njuni otroci so neodvisni, močni in dobro razumejo, zakaj naglica ni vedno najboljša pot v življenju.

Zajec in koza

Zajec je mil, dobrega srca, dobrovoljen in kreativen. Koza je modra, predana, sočutna in spoštljiva.

Ko se koza in zajec ujameta v odnos, se med njima takoj ustvari globoka vez, polna romantike. Dlje, kot sta v odnosu, več je v njem pozitivne energije, drug do drugega sta ljubezniva in si z veseljem pomagata.

Najraje živita v svojem mehurčku udobja in domačnosti, nista pa najboljša z denarjem, zato se rado zgodi, da ga zapravljata več, kot bi ga smela.

Koza in svinja

Marljive koze so nežne narave in po značaju stabilne, prav stabilnost je zanje ena najvišjih vrednot v življenju.

Svinja slovi po preudarnosti, dobrem ravnanju z denarjem, optimizmu in kreativnosti.

Koza in svinja tvorita zvezo, v kateri drug drugega od vsega začetka neizmerno privlačita, je pa res, da s prvim srečanjem malo oklevata.

Koza je namreč sramežljiva in le težko pokaže resnična čustva, svinja je malce zadržana in pri srčnih zadevah prav tako previdna.

Ko se vendarle prepustita občutkom in osnujeta zvezo, imata srečno življenje z manjšimi spori. Rada se družita s prijatelji in sosedi, sta tradicionalista in otroke od malega učita finančnih veščin ter pomena vztrajnosti.

Svinja in zajec

Ambiciozne svinje imajo dober občutek za posel in družabne veščine. Zajec je dobrovoljen in živahen ter nežen in kreativen.

V romantičnem odnosu se nemudoma privlačita, ne izgubljata časa in se hitro spustita v zvezo, v kateri je veliko smeha in zabave. Prijateljstvo v odnosu je vedno trdnejše, spolno življenje pestrejše.

Nihata med tradicionalnim in drugačnim, oba cenita luksuz in sta vedno do potankosti urejena. V vzgoji sta velikodušna in zelo potrpežljiva.

Tiger in konj

Tiger je znan po neustrašnosti, vodilnih sposobnostih, odločnosti in neverjetni moči ter sposobnosti opazovanja in izdelovanja strategij. Konj je delaven, predan in ambiciozen.

V romantični zvezi prisegata na spoštovanje in na sprejemanje medsebojnih razlik. Sta izjemna ekipa, drugim ne dopuščata, da bi se mešali v njuno življenje, njun odnos temelji na prijateljstvu z zvrhano mero romantike.

Konj je sicer nekoliko bolj odprt kot tiger, ki izjemno ceni svojo zasebnost, vendar to med njima ne povzroča nobenih trenj.

Otroke vzgajata v duhu spoštovanja družine in drugih, ne glede na njihov status in položaj v družbi.

Konj in pes

Delaven, vztrajen in odločen konj je vedno v akciji. Pes je znan po predanosti, praktičnosti, družabnosti in odgovornosti.

Med njima se hitro prižgejo iskrice, njun odnos je poln romantike in fizičnih izkazovanj pozornosti, oba obožujeta spolnost in prisegata na medsebojno spoštovanje.

Sta tradicionalen par, ki ceni tudi nova doživetja, imata ozek krog prijateljev, kot starša sta dokaj stroga, vendar skrbno in z veliko ljubezni vzgajata svoj mladež.

Pes in tiger

Pes je odgovoren in praktičen ter res pravi prijatelj. Tiger je močan strateg z izjemnimi ambicijami.

Hitro se privlačita, vendar je tiger malce bolj previden, kar zadeva ljubezni in pogosto sta sprva prijatelja, šele nato pa se njuna zveza razvije v nekaj več. V odnosu med njima prevladujejo praktičnost, modrost in umirjenost.

Oba sta si zelo predana, včasih malce preveč ljubosumna, zasebnost ohranjata samo zase.

Svoje otroke vzgajata razumsko, v duhu, da je treba ceniti trud in da je za uspeh in srečo treba znati sodelovati ter pomagati drugim.

Povzeto po portalu Your Tango

Preberite še: Horoskop: Šest parov astroloških znakov, ki ne morejo biti prijatelji

Morda vas zanima tudi: Horoskop za julij in avgust 2023: Ta znamenja poleti čaka vroča ljubezen


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)