Tamara Šnofl: bila je zvezda slovenskega šova Popstars, danes pa je uspešna političarka

Bepop, Game Over in Sebastian so se vrnili na slovensko glasbeno sceno. Zasedba BBT se, kot kaže, ne bo.

28.7.2022 ob 7:55 | Foto: Mediaspeed, osebni arhiv

Slika avtorja - Pia Pangos Piše:

Pia Pangos

pia.pangos@delo.si

Tamara Šnofl: bila je zvezda slovenskega šova Popstars, danes pa je uspešna političarka

Pisalo se je leto 2003, ko so se Tamara Šnofl, Brina Knauss in Barbara Smisl kot solistke prijavile v pevski šov Popstars. Ustvarjalci oddaje so jih združili v skupino BBT, ki je žela velike uspehe in ustvarila nekaj uspešnic. Njihova glasbena pot je bila strma, a tudi kratka, saj je skupina kmalu razpadla.

Od vseh treh danes v glasbenih vodah vztraja le še Brina, ki je priznana didžejka v svetu elektronske glasbe. Barbara je mikrofon postavila v kot in se zadnja leta predvsem posveča družini in uživa v vlogi mamice. Tako kot Celjanka je tudi Tamara Šnofl pred 18 leti dokončno zaprla vrata glasbeni karieri, se posvetila študiju prava in naposled končala v politiki.

»Po glasbeni poti sem naprej delovala v pravniških vodah, zdaj sem prvi mandat županja občine Kungota. Trudimo se, da spreminjamo našo občino na bolje, in menim, da nam odlično uspeva,« je dejala za Mično.

Tamara ima lepe spomine na glasbeno obdobje. »Je neprecenljiva izkušnja, spoznala sem veliko novih ljudi in se predvsem naučila dela z ljudmi. So pa bili to povsem drugačni časi. Ljudje in mlajše generacije so bistveno bolj spremljali slovensko pop sceno. Bilo je lepo. To obdobje je že dolga leta za mano in tudi sicer nimam želje po ponovnem glasbenem udejstvovanju. Gre za lepo obdobje mojega življenja, ki pa se je pred 18 leti zaključilo.«

Ve, kaj hoče

Čeprav ji je glasba veliko dala, je šla novim izzivom naproti. »Ko človek začuti, da je čas za nove izzive, je prav, da se v življenju udejstvuje tudi na drugih področjih. Predvsem sem se ves čas zavedala, da si moraš postaviti prioritete. Moja prioriteta je bila že v tistem času v rednem roku opraviti študij prava in nadaljevati službeno pot v pravnih vodah. Vendar, kako že pravijo, kdor poje, slabo ne misli. In dobro misliti bi moralo biti osnovno vodilo vseh nas,« je dejala in dodala, da jo ljudje kot nekdanjo glasbenico prepoznavajo le še v domačem okolju. »V teh 18 letih se je naša glasbena scena zelo spremenila in so se menjali številni obrazi. Čeprav me veseli, da se nekdanje pop skupine vračajo na sceno,« pove.

Predvsem sem se ves čas zavedala, da si moraš v življenju postaviti prioritete. Meni je bila že v tistem času prioriteta v rednem roku zaključiti študij prava in nadaljevati službeno pot v pravnih vodah. 

Mediaspeed

Jeseni v lov na nov mandat

Po koncu študija je Tamara dobro desetletje delovala v pravnih vodah, leta 2018 pa je kandidirala na lokalnih volitvah. Pravi, da je bila njena izvolitev za marsikoga presenečenje, a meni, da je z dobrim delom dokazala, da se da narediti premike. »Drži, da bodo edini pravi in realni kazalnik mojih navedb letošnje lokalne volitve. Vendar ko nastopiš funkcijo župana, se moraš zavedati, da nobena stvar ni večna in da so ljudje tisti, ki imajo vedno prav. Že na začetku mandata sem povedala, da želim biti županja le, če bodo ljudje tako želeli. Kakšna bo njihova volja, pa bo jasno čez štiri mesece.« 

Ženske na enakih položajih kot moški delujemo in gledamo na stvari bistveno drugače kot moški in zastopanost žensk sploh v nogometu je absolutno premajhna ali pa je sploh ni.

Za vstop v politiko se je odločila, ker je želela aktivno spreminjati okolje, v katerem živi. »Zagotovo je lažje kritizirati kot pa realizirati spremembe v tem kar nas moti. A le z dobrim delom in iskreno dobrimi nameni lahko pripeljemo napredek tako v lokalnem okolju kot tudi na državni ravni. Če ne se ne zgodi nič in tudi sprememb na bolje potem ni mogoče pričakovati.«

Niso pa glasba, pravo in politika edina področja, na katerih je in je bila aktivna in uspešna. Veliko strast in ljubezen goji tudi do nogometa. Bila je prva ženska, ki je kandidirala za podpredsednico NZS. »Nogomet je v mojem življenju posebna zgodba. Tako ali drugače sem z njim povezana že več kot 20 let. Prav bi bilo, da bi bilo več žensk vključenih v nogometni svet tudi na vodilnih pozicijah. Ženske namreč na enakih položajih kot moški delujemo in gledamo na stvari bistveno drugače kot moški in zastopanost žensk sploh v nogometu je absolutno premajhna ali pa je sploh ni. Trend se na področju državne in lokalne politike že spreminja, zato verjamem, da se bo v prihodnjih letih tudi na področju nogometa marsikaj spremenilo,« je še dejala za konec.

Preberite še: Poglejte, kje je danes (in kaj počne) nekdanja članica slovenske dekliške skupine BBT Brina Knauss

Morda vas zanima tudi: Adrijana Kamnik: »Po šovu Slovenija ima talent se je zame otroštvo končalo«


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)