Poglejte, kje je danes (in kaj počne) nekdanja članica slovenske dekliške skupine BBT Brina Knauss

Sanje so zato, da jih skušamo uresničiti. Marsičemu se je treba odpovedati, a če na koncu uspe, je ves trud večkrat poplačan.

19.7.2022 ob 10:14 | Foto: Instagram | Avtor: M. J.

Poglejte, kje je danes (in kaj počne) nekdanja članica slovenske dekliške skupine BBT Brina Knauss

Med tistimi, ki so se podali na to pot, je tudi Slovenka Brina Knauss. Vsekakor je bilo treba trdo delati, a danes didžejko predstavljajo ob najbolj znanih imenih iz sveta elektronske glasbe.

Po dveh zaporednih letih, ko je naša življenja povsem krojila epidemija koronavirusa, smo končno zadihali. Dogodkov ne manjka, žurov pa tudi ne. Ljudje skušajo nadoknaditi, kar so zamudili, tisti na drugi strani, pa nam to zagotavljajo.

Za zabavo in navdušenje množic skrbi tudi Brina Knauss. Visokorasla vitka lepotica je marsikomu iz tujine, znana iz sveta elektronske glasbe, Slovencem pa se je verjetno najbolj vtisnila v spomin kot članica skupine BBT.

Le kdo se ne spomni Brine, Barbare in Tamare, ki so po Sloveniji odmevale verjetno z njihovo najbolj prepoznavno pesmijo Druga naj ti sužnja bo.

Mnogi si danes po združevanju moči fantovskega benda Game Over in priljubljenih Bepopovcev, želijo ponovno na odrih videti tudi BBT, a se to očitno ne bo zgodilo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BRINA KNAUSS (@brina.knauss)

»Po eni strani bi želela, da bi se dalo, ampak vem, da smo šle vsaka svojo pot. Rade volje bi jih videla, ker jih nisem že dolgo. Ostale smo v zelo lepih odnosih,« je za Val 202 povedala Brina.

Že pred leti se je preselila v Milano, a njen dom ostaja Slovenija. V Trbovljah rojena didžejka pravi, da je doma v Kopru, kar ji seveda ustreza, saj je to bliže Milanu.

Ko še enkrat razmisli, ugotovi, da je zaradi dela njen dom mogoče bolj po letališčih in pa hotelih, saj dela po celem svetu.

Zaradi tega trpi zasebno življenje, saj »nimam časa veliko za druženje s prijatelji, da grem domov, sploh zdaj, ko se je začela sezona. Na srečo imam takšno družino, da to razume.«  

V svetu glasbene estrade se je znašla s skupino BBT, tudi po njej pa si je želela še naprej ostati v njej. A presedlati v svet didžejevstva pomeni precejšenj finančen zalogaj, zato se je odločila oditi v Milano in se najprej poskusiti kot model.

Tam je fant – v tistem trenutku sta bia le cimra – videl, da ji je takšna glasba blazno všeč in jo je spodbudil k ustvarjanju, pomagal pa ji je tudi pri osvojitvi osnov.

Potencial in posluh sta bila, pa je začela. Prvič se je pojavila ne nekem »afeterju« v Milanu: »Bilo je fajn. Vsak začetek je intenziven, trema, ampak se počasi navadiš.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BRINA KNAUSS (@brina.knauss)

Na začetku nove kariere jo je najbolj presenetilo pomanjkanje spanca. »Čez teden si nabiram novih moči, se rehabilitiram. Če lahko, delam doma aerobiko. Ne zato, da shujšam, ampak, da mi da moč zdržati skozi noči. Ni lahko. V torek sem še vedno tako zmatrana, da ne vem, kje sem. Ampak se navadiš,« pripoveduje.

Dodaja, da ima precej sreče, saj na letalu zlahka zaspi:

»Nadenem si slušalke, prižgem muziko za sproščanje in meditacijo … V petih minutah, še preden avion vzleti, že letim v oblakih (smeh). To mi pomaga. Je ura ali dve spanja, ne sicer trdnega, a bolje kot nič.«

Počitek ceni, a še vedno se rada tu in tam zabava tudi sama. Tako se občasno zgodi, da žrtvuje počitek in z zabave odide neposredno na letalo.

Skozi kariero je garala, da je prišla do točke, kjer je danes. Pa je zato, ker je ženska, imela kaj več preprek?

Brina meni, da ne, omeni pa, da so z videzom prišli tako plusi kot minusi:

»Trpela sem glede tega: 'Ne bomo je vzeli, ker ni prava didžejka, ker je eks model.' Nisem se pustila in sem vztrajala naprej, da se dokažem.«

In trud se je izplačal. Na Exitu so jo denimo predstavili kot didžejko, ki si je dižejevsko mizo delila z velikimi imeni iz sveta elektronske glasbe, kot do Solomun, Carl Cox, Dubfire, Black Coffee in številni drugi.

A danes to pogosto ni več dovolj. Zadeve se vrtijo tudi okoli družabnih omrežij ter koliko sledilcev in prijateljev imaš. Vsekakor pa te številke niso merilo, da je nekdo tudi dober v tem kar počne.

Brina obljublja, da bo še naprej navduševala množice: »Kolikor dolgo bo šlo, kolikor imaš moč in kolikor ti vse dopušča. Zaenkrat sem s polno paro v tem.«

Preberite še: Camilla Parker Bowles iskreno spregovorila o temni plati življenja

Morda vas zanima tudi: »Zalezovala sem bivšega in to je razlog, zakaj danes to močno obžalujem« (resnična izpoved)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)