»Zalezovala sem bivšega in to je razlog, zakaj danes to močno obžalujem« (resnična izpoved)

Ste se razšli s partnerjem in ga nikakor ne morete preboleti? Četudi vam je trenutno težko, ne naredite usodne napake, ki vam jo predstavljamo v nadaljevanju. 

18.7.2022 ob 9:57 | Foto: Unsplash | Avtor: D. L.

»Zalezovala sem bivšega in to je razlog, zakaj danes to močno obžalujem« (resnična izpoved)

Preberite izpoved ženske, ki je po razhodu »zalezovala« bivšega partnerja - to ji je skoraj preprečilo, da bi zvezo prebolela in našla srečo v ljubezni.

V današnjem svetu, polnem informacij, objav na družabnih omrežjih, profilov, statusov, fotografij – se lahko radovednost zlahka spremeni v zalezovanje. Še posebej, kadar gre za bivše ljubezni.

Aktivno in vsakodnevno spremljanje vsake objave bivšega partnerja lahko postane problematično in preraste v obsedenost, zaradi česar bivšega težje prebolimo. Če vsak dan razmišljamo, kaj počne, ne moremo doživeti nekaj novega, lepšega in biti zadovoljni, saj neprestano objokujemo preteklost.

Prav o tem govori zgodba dekleta, objavljena na spletni strani Your Tango – in iz njene izkušnje se lahko marsikaj naučimo:

»Najino razmerje ni bilo resno. Nisem vedela, kje živi in ​​ni poznal moje družine. Pravzaprav sem v svoji glavi gradila najin odnos, on pa me je videl le kot zabavno dogodivščino, ki je trajala nekaj mesecev.

Ko je spoznal drugo, je končal najino razmerje. Bil je tako zaljubljen, da sploh ni videl, kako zelo me je prizadel. Namesto da bi mu to pokazala, sem bila hladna in sem vztrajala pri tem, da ostaneva prijatelja.

Toda moja želja po prijateljstvu ni bila iskrena. Moj načrt je bil, da počakam, da njegova nova zveza propade.

Mislila sem si - čez nekaj časa se bo naveličal in jaz mu bom kot prijateljica stala ob strani. Potrebovala sem le potrpljenje. Tako sva ostala v stiku: občasno sva si pošiljala sporočila ali komentirala drug drugemu statuse na Facebooku.

Takrat sem spoznala svojega sedanjega partnerja, z bivšim pa sva se še naprej »zasledovala« na družabnih omrežjih. Nisva si več dopisovala in odločila sem se, da mi najino virtualno prijateljstvo zadostuje.

Skoraj sem pozabila nanj, dokler se nekega dne ni zgodilo nekaj nenavadnega. Moj prijatelj je delil enega od mojih blogov in moj bivši je komentiral objavo ter pohvalil moje pisanje.

Nenadoma so se  v meni začeli prebujati občutki. Njegov komentar sem razumela kot znak, da še obstaja možnost, da obnoviva najino razmerje. Postala sem obsedena s takšnimi mislimi.

Njegov profil sem pregledoval desetkrat na dan in njegovo ime sem redno vpisovala v Google. Med vrsticami njegovih objav na družabnih omrežjih sem iskala namige, da še vedno goji čustva do mene ali da ima težave v novi zvezi. Želela sem si, da bi se njegov status »V razmerju« spremenil, a je ostal enak.

Ob pregledovanju njegovih objav sem ugotovila, kje živi, ​​kakšne vrste masaže ima rad in katere jedi ima najrajši v lokalni kitajski restavraciji.

Tako sem se ujela v njegov svet, da sem pozabila na svojega.

Ko sem svojega sedanjega fanta vprašala o njegovih bivših, je skomignil z rameni. Nima pojma, kaj se dogaja v njihovih življenjih, in rekel mi je, da mu je vseeno.

Spraševala sem se - kako moški po razhodu prenehajo kazati zanimanje za svoje bivše, medtem ko mnoge ženske še vedno razmišljajo in virtualno zasledujejo svoje bivše partnerje. Ali pa sem takšna samo jaz?

Moje zanimanje za bivšega je postalo pretirano in ni bilo več obvladljivo. Nekega dne me je kontaktiral. Imela sva dolg pogovor, kjer je govoril o potovanjih, festivalih, pivu in bronhitisu.

Veliko sva se pogovarjala o njem, njegovem dekletu in zelo malo o meni. Najin pogovor ni bil tako romantičen in razburljiv, kot sem si ga predstavljala - bil je neprijeten in dolgočasen.

Po slabem telefonskem pogovoru sem ugotovila, da mu še vedno ni mar zame in da se to ne bo spremenilo. Morala sem se osredotočiti na človeka, ki me je imel rad, ali pa biti sama. Morala sem ustaviti iluzijo o bivšem fantu. 

Moj sedanji fant je eden najboljših ljudi na svetu. Spoznala sem, kako zelo sem zanemarjala najin odnos, medtem ko sem se osredotočala na bivšega.

V današnjem svetu imamo na voljo toliko informacij o ljudeh, da jih zlahka ves čas zalezujemo. Težava je v tem, da vse počasneje prebolevamo ljudi, ki nas prizadenejo, predvsem pa težje opustimo bolečino in živimo svoje življenje v sedanjosti, ker ves čas premlevamo o preteklosti. 

Danes sem pogledala profil svojega bivšega in videla fotografije, na katerih je skupaj s svojim novim dekletom.

Na fotografijah se sprehajata, zabavata in na eni fotografiji je v njegovem pogledu toliko ljubezni, da mi je jasno, kdo ga je fotografiral – njegova najdražja.

Kliknila sem »všeč mi je« in ga nato odstranila iz seznama svojih virtualnih prijateljev. Čas je, da živim svoje življenje.«

Prirejeno po Sensa Srbija

Preberite še: Deset dokazov, da ste vi težava v zvezi

Morda vas zanima tudi: Moški razkrili svoje misli in občutke, ko so prvič uzrli svojo nevesto (jokali boste)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)