Zagreb: 3 najlepši lokali za kavo, prigrizek ali gintonik (ideja za izlet)

Zagreb je vedno odlična ideja za kratek potep k sosedom. V hrvaško prestolnico radi skočimo v šoping, po dizajnerski navdih, na kavo, v kakšen fin muzej ali kar tako, na odklop.

18.10.2018 ob 3:27

zagreb_bar_hugos_hrvaska_ideja_za_izlet_kava_dizajn.jpg

Potepanje po Zagrebu nikoli ni dolgočasno. Sprehod po Ilici, če vam v oko pade kakšen nov modni kos, skok do Trga bana Jelačića, spočiti noge v Zrinjevcu in nenazadnje, skočiti na kavo in prigrizek. Kam? Imamo nekaj idej za tiste, ki sta vam pri srcu tudi notranje oblikovanje in kulinarika.

Hugo's Bar 

Če vas prepriča fotogeničen interier, skočite na naslov Jarunska 5b. Dizajn bara je delo IQON studia, ki vas bo očaral na prvi pogled. Tu vam postrežejo tudi dobro kavo, če obisk podaljšate do večera, pa je Hugo's primeren tudi za druženje ob koktajlu – ali boljše, priporočamo pink gintonik!

Brokenships Bistro  

Če vas vleče v muzeje, a so vam bolj pri srcu malce neobičajni (kot je pri nas v Ljubljani na primer Muzej iluzij), toplo priporočamo obisk Muzeja razpadlih zvez. Njegova posebnost je zbirka različnih predmetov in zgodb, ostankov razpadlih zvez, ki so jih donirali ljudje z vseh koncev sveta.

Od ljubezenskih pisem, poročne obleke nesojene neveste in česa precej bolj nenavadnega. Na Gornjem gradu, na Ćirilometodska ulica 2 pa poleg muzej zdaj najdete tudi fin bistro. Tu kuhajo hrano, ki potolaži tudi neutolažljive razočarance v ljubezni. Že samo ob pogledu na njihove pisane fotografije krožnikov z Instagrama se vam bodo zacedile sline, obljubimo!

Industry Concept Bar  

V Vrapču na naslovu Dudovec 47 boste našli – kot namiguje že njegovo ime – bar, urejen v sodobnem industrijskem slogu. To torej pomeni robustno betonsko steno nad točilnim pultom, barske stole različnih barv in gigantske tovarniške reflektorje. Tu srkajo dobro vino in nazdravljajo s craft pivi in brez skrbi, tudi nekaj za pod sob se bo našlo.

Avtor: Maja Fister
Foto: Hugo's Bar/Instagram

PREBERITE ŠE:
- Končno v Sloveniji: knjiga receptov Tasty, fenomen, ki je spremenil kuhanje

- Martinovanje 2018: še ne veste kam? Štanjel in Vila Fabiani vas bosta navdušila


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)