Vojvodina - Simfonija narave in kulture

Obiščite mesto, ki je ponosni lastnik dveh evropskih naslovov.

7.12.2017 ob 8:35

vojvodina_naslovna.jpg

Novi Sad je razglašen za evropsko prestolnico mladih za leto 2019 in evropsko prestolnico kulture za leto 2021. Z občudovanja vrednim razgledom s Petrovaradinske trdnjave, s številnimi galerijami in ateljeji ter s prečudovitim mestnim jedrom je ena od neizogibnih destinacij v Vojvodini. Nastanite se v enem izmed udobnih hotelov, uživajte v kuhinjah številnih restavracij, obiščite katero izmed prireditev in preverite, zakaj je Novi Sad z razlogom mesto z dvema evropskima naslovoma.

UŽIVAJTE V BISERIH SECESIJE

Subotica, najsevernejše vojvodinsko mesto, večnarodnostno okolje, osrčje secesije, vam ponuja številne možnosti za zanimiv oddih. Znana je po sproščenem vzdušju, dobri hrani in kakovostnih vinih. Obiščite kulturne spomenike, spoznajte arhitekturo secesije, pokusite domače specialitete v kateri izmed subotiških restavracij in uživajte v vinih s peska. Obiščite jezero Palić, salaše in vinske kleti v bližini.

TuristickaorganizacijaVojvodine2_manjsa.jpg

Turistična organizacija Vojvodine

UŽIVAJTE V VEČNARODNOSTI VOJVODINE

Kulturno tradicijo in bogato dediščino Vojvodine so obogatili vsi narodi tega kraja, ki so prinašali in ustvarjali svojo kulturo pa tudi sprejemali vplive drugih narodov. V Vojvodini še danes živi veliko narodnostnih skupnosti, ki skupaj govorijo šest jezikov. Muzeji hranijo zgodovino teh narodov, zato vam predlagamo, da začnete v Muzeju Vojvodine in Muzeju mesta Novi Sad s Petrovaradinsko trdnjavo, ki imata bogate zbirke iz najzgodnejših obdobij naseljevanja Vojvodine pa vse do danes. Zanimiv je Narodni muzej v Zrenjaninu z etno razstavami vaškega interjerja Slovakov, Madžarov, Romunov in Srbov, kjer lahko vidite razlike in podobnosti v vsakdanjem življenju teh narodov. Uživate lahko v svetovno znani naivni umetnosti Galerije v Kovačici in Ilijanuma v Šidu. Če vas zanima davna zgodovina, obiščite Sirmium v Sremski Mitrovici, enega izmed štirih glavnih mest Rimskega cesarstva, če pa vas pot popelje še naprej, obiščite tudi trdnjavo v Baču ali Vršaški stolp v Vršcu. Za konec vam predlagamo, da se potopite v zgodovino Sremskih Karlovcev in pokusite katero izmed številnih karlovških vin.

PREŽIVITE ZIMO NA SALAŠIH

Salaši in čarde s tradicionalno glasbo in znano gastronomsko ponudbo postajajo simboli vojvodinskega turizma. Te osamljene hiše, daleč od mestne gneče, prenašajo in ohranjajo duh starega načina življenja. Zato so prave oaze tradicije. Po le uri vožnje iz Beograda se znajdete v idiličnem okolju enega izmed salašev, kjer lahko uživate v topli dobrodošlici vojvodinskih gostiteljev. Danes je po vsej Vojvodini več kot 30 salašev, na katerih se lahko naučite, kako pripraviti katero izmed lokalnih jedi, se vozite s fijakerjem ali enostavno uživate v vaškem okolju.

BODITE AKTIVNI IN SE SPROSTITE

Fruška gora je neizogibna za vse tiste, ki radi uživajo v aktivnem dopustu, pešpoteh, kolesarskih stezah. Poleg tega “Srbski Atos”, kot jo tudi imenujejo, v svojih 17 samostanih hrani bogate zakladnice zgodovinske dediščine. Ko se utrudite, lahko izberete eno izmed številnih vinskih kleti in pokusite bermet, sladko desertno vino, značilno za to področje. Uživate lahko v ponudbi hotela Premier Aqua (5*) in etno naselja “Vrdniški stolp” v Vrdniku. Sprehod po “stezah zdravja”, spa in wellness programi, bogata gastronomska ponudba, vinske kleti ter vsebine za otroke so samo del ponudbe tega kompleksa.

www.vojvodinaonline.com

logo_obisci_srbija.jpg

oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)