Smučarska središča v Srbiji

Predstavljamo tri odlične smučarske centre v Srbiji.

23.11.2017 ob 8:20

kopaonik_manjsa.jpg

KOPAONIK si s skoraj 200 sončnimi dnevi in 160 dnevi pod snežno odejo na leto zasluži svoje drugo ime “Sončna gora”. Kot največje smučarsko središče v Srbiji z okoli 62 km prog za alpsko smučanje in tek na smučeh ponuja neizmeren užitek vsem kategorijam smučarjev. Vse proge so povezane s sistemom žičnic z zmogljivostjo več kot 34.000 smučarjev na uro. Za ljubitelje nočnega smučanja je osvetljena proga “Malo jezero”. S sistemom za umetno zasneževanje je pokritih 97 % smučišča. Adrenalinske vsebine, kot so sankanje na tirih, spust po jeklenici in tubing, so na Kopaoniku na voljo vse leto. Z odprtjem Avantura parka – adrenalinske atrakcije za otroke in odrasle – je turistična ponudba Kopaonika bogatejša za še eno vsebino. Najmlajši smučarji in začetniki imajo zagotovljeno mesto v smučarskem vrtcu z otroškim trakom in vrtiljakom, ki jim pomaga obvladati osnovne smučarske veščine. V smučarskem središču je tudi urejen snežni park, v katerem prirejajo številna tekmovanja domačega in mednarodnega značaja.

www.raska-turizam.rs

01_raska_manjsa.jpg

Foto: Turistična organizacija Raška

ZLATIBOR slovi kot klimatsko zdravilišče, pozimi pa je priljubljena destinacija tako za domače kakor tako tudi za tuje turiste. Samo 9 km od turističnega središča Zlatibor je smučišče Tornik, kjer so smučarjem na razpolago smučarske proge Zmajevac, Čigota, Tornik in Ribnica, prevažajo pa jih šestsedežnica in dve vlečnici. Proge so pokrite s sistemom za umetno zasneževanje. Bogate vsebine so namenjene tudi najmlajšim in ljubiteljem adrenalinskih atrakcij: sankanje na tirih, tubing in panoramski razgledi z žičnico. Za začetnike in otroke so idealna pobočja Obudojevice z nekaj krajšimi progami in manjšo vlečnico ter organizirano šolo smučanja, gostom pa je na razpolago tudi drsališče. Na lokaciji Tić polje so urejene proge za tek na smučeh in za biatlon, ki zaradi konfiguracije terena spadajo med najlepše v Evropi. V zimskih mesecih so gostom na razpolago zaprti bazeni, wellness in spa centri v zlatiborskih hotelih, tistim, ki si želijo avanture, pa sta namenjena tudi Dino park in Avantura park. Za vse, ki se odločijo, da bodo novoletne praznike in zimski dopust preživeli na Zlatiborju, je na voljo program, v katerem izstopata tradicionalno silvestrovanje na Kraljevem trgu in sejem suhomesnatih delikatesnih izdelkov “Pršutijada”.

www.zlatibor.org.rs

zlatibor_1manjsa.jpg

Foto: Turistična organizacija Zlatibor

STARA PLANINA postaja eno izmed največjih smučarskih središč v Srbiji, posebej namenjeno ljubiteljem kakovostnega smučanja. S snegom je pokrita skoraj pet mesecev na leto, kar pomeni možnost dolge sezone alpskega smučanja. Smučišče ima več kot 13 km urejenih smučarskih prog različnih težavnostnih stopenj, namenjenih smučarjem vseh kategorij. Na lokaciji Jabučko ravnište je gondola, ki smučarje prevaža od hotela “Stara planina” do širšega sistema žičnic in smučarskih prog. Pri začetni postaji je tudi otroški park, kjer deluje tudi šola smučanja. Za ljubitelje ekstremnih športov je na voljo proga za freeride. Proge smučarskega središča Stara planina so pokrite s sistemom za umetno zasneževanje. Obiskovalci lahko uživajo tudi v sprehodih in obiščejo enega izmed najbolj znanih naravnih rezervatov Babin zub.

www.jpstaraplanina.rs

stara_planina_manjsa.jpg

Foto: JP Stara planina

Več o smučanju: www.skijalistasrbije.rs

logo_obisci_srbija.jpg

Turistična organizacija Srbije


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)