Trije filmi, ki vabijo v kino

Kaj si ta konec tedna ogledati v kinu.

19.1.2018 ob 1:10

obupana_micna.jpg

Vikend pred nami je kot nalašč za obisk kina. In kot je značilno za predoskarjevsko obdobje odličnih premier, tudi letos ni nič drugače. Predstavljamo tri filme, ki trenutno vabijo v kinematografe.

Zamolčani dokumenti

Večkratni oskarjevi nagrajenec Steven Spielberg režira prav tako večkratna oskarjevca Meryl Streep in Toma Hanksa v napeti drami o nenavadni partnerski navezi med Katharine Graham (Streepova), prvo žensko založnico časopisa The Washington Post, in zagnanega urednika taistega časopisa Bena Bradleeja (Hanks). Grahamova in Bradlee se trudita dohiteti konkurenčni The New York Times v razkrivanju obsežnega prikrivanja državnih skrivnosti, ki se raztezajo prek tri desetletja in v katere so vpleteni štirje ameriški predsedniki. Da osvetlita dolgo zamolčane resnice, mora dvojica premostiti svoje razlike in nesoglasja in pri tem tvegati lastni karieri – ter lastno svobodo.

post_kino_micna.jpg

Velika igra

Film po resnični zgodbi Molly Bloom (Jessica Chastain), mlade, karizmatične smučarke, ki si je obetala olimpijsko kariero, pa se je zaradi hude poškodbe morala odpovedati olimpijski karieri. Molly začasno opusti študij prava in se posveti poletni zaposlitvi, pri kateri sta potrebna podobna disciplina in delovna vnema kot pri smučanju: vodi namreč nelegalne igre pokra, v katerih vložki dosegajo vrtoglave vsote. Globoki žepi hollywoodske smetane, športnih zvezdnikov in poslovnih mogotcev ji omogočijo desetletje bleščečega uspeha, toda Molly pritegne pozornost napačnih ljudi, ko se pri svoji mizi nehote zaplete z rusko mafijo. Njen zmagoslavni pohod se konča, ko jo sredi noči aretira sedemnajst agentov FBI. Obtožijo jo hude zločinske dejavnosti in njen edini prijatelj je njen odvetnik (Idris Elba), ki odkrije, da se pod podobo Molly Bloom skriva precej več kot tisto, kar razkrivajo opolzke zgodbe v tabloidih.

igra_kino_micna.jpg

Obupana

Ko njen mož Nuri in šestletni sin Rocco umreta v bombnem napadu, se Katji podre svet. Iskanje storilcev policijo pripelje do mladega neonacističnega para in začne se sojenje. Katjina bolečina pa se le še stopnjuje, ko osumljenca krivdo kljub očitnim dokazom zanikata. Preplavljena z občutki žalosti in nemoči poskuša najti pravico. Skrajni časi kličejo po skrajnih dejanjih. Pretresljiva in napeta psihološka drama, ki jo je Fatih Akin posnel kot odgovor na neonacistične napade v Nemčiji. Izjemna Diane Kruger je za glavno vlogo prejela nagrado za najboljšo igralko v Cannesu.

obupana_kino.jpg

oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)