Tri odlične knjige za vso družino

Pri založbi Vida so izšle tri odlične knjige, ki bodo zbližale in spodbudile k branju vso družino.

28.1.2020 ob 5:40 | Foto: založba Vida | Avtor: Da. M.

Tri odlične knjige za vso družino

Če bi radi, da naši otroci berejo, potem smo jim le mi sami lahko najboljši zgled. Še posebej fino pa je, ko nam v roke pridejo knjige, ki so v prijetno branje in raziskovanje prav vsem članom družine. In točno takšne tri so v preteklih tednih izšle pri založbi Vida.

V slikanici 12 korakov za okolje se skupaj z otroki naučimo, kaj lahko vsak mesec v letu naredimo dobrega za naš planet, v Športopediji bo vsa družina spoznala veliko novega o več kot 60 različnih športih, v pravljici Mali Skupaj pa se bosta starša spomnila, kaj vse sta doživela, da sta tu kjer sta, njuni otroci pa spoznali, kako pomembni in lepi so lahko medsebojni odnosi.

12 korakov za okolje

12 korakov za okolje je napisala Greta Osredkar, ilustriral pa je Matej Lavrenčič. Slikanica se posveča 12 korakom za okolje, ki bodo z vztrajanjem prešli v navado. 12 ilustracij nam za vsak mesec v letu ponuja rešitev za bolj ekološko in okolju prijazno življenje. V knjigi se tako otroci kot starši vsak mesec naučijo en napotek in ga spremenijo v navado ter s tem prispevajo k velikim spremembam. Tako bomo vsi živeli prijaznejše do okolja in varčnejše, najmlajši pa se bodo učili odgovornosti in samostojnega razmišljanja.

Športopedija

Športopedija je odličen vodnik po svetu športa: od moštvenih športov do borilnih veščin, motošportov, atletike in olimpijade. Popeljala vas bo skozi zgodovino in predstavila osnovna pravila, pripomočke in opremo. Avtor vodnika je Mark Long, ilustracije so delo Adama Skinnerja, za slovenski prevod pa sta poskrbela Brigita Kotnik Turk in Miha Hočevar.

V Športopediji lahko odkrijete številne zanimivosti o naših najljubših športih, pa tudi bolj nenavadne in manj znane športe, kot sta kabadi ali boccia. Izvedeli boste recimo, zakaj je v košarkaški ekipi pet igralcev, včasih jih je bilo namreč 9. Športopedija je zakladnica znanja za celotno družino, različni športni prenosi lahko prav zaradi vodnika postanejo zanimivi vsem članom družine.

Mali Skupaj

Čudovita slikanica nemške socialne pedagoginje Daniele Kunkel, ki jo je v slovenščino prevedel Luka Novak, nas uči o tem, kako pomembno je, da gradimo lepe in zdrave odnose s sočlovekom. Bine in Ema dokazujeta, da je z malim Skupaj vse bistveno lažje in lepše.

Mali Skupaj se rodi tam, kjer se imajo ljudje radi. Vsak Skupaj je drugačen in poseben. Ta zgodba govori o Skupaj, ki ga imata Bine in Ema. Z njegovo pomočjo ves čas mislita drug na drugega. S Skupaj premagujeta ovire in iščeta dogodivščine. Ko pa pride tak dan, da se Bine in Ema prepirata, se Skupaj odvleče v najtemnejše kotičke njunih src. In šele, ko se skupaj potrudita za Skupaj, se ta vrne. Še močnejši in večji, napolnjen s kopico prijaznih besed, posluha za drug drugega in veliko mero »oprosti« in »rad te imam«.

Preberite še: Zakaj so Skandinavci najsrečnejši na našem planetu (in kje na lestvici je Slovenija)

Priporočamo tudi: 8 močnih misli iz knjige Tišina v času hrupa 

Morda vas zanima še: Kar bi nas Greta Thunberg rada naučila, mi že znamo (piše: Goga)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)