To število najbolje opiše vaš značaj (kako ga izračunati in kaj pomeni)

Obstaja število, ki veliko pove o značaju posameznika, določa pa ga datum rojstva.

29.11.2022 ob 6:38 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

To število najbolje opiše vaš značaj (kako ga izračunati in kaj pomeni)

Ste se kdaj vprašali, kaj v resnici pomenijo števila, ki nas obdajajo? Veda, ki se s tem ukvarja, je numerologoija. Ta ponuja vpogled v kotičke, kateri velikokrat ostanejo skriti.

Numerologija značaj posameznika, njegovo obnašanje, razmišljanje ter tudi tisto, kar se mu obeta v prihodnosti, določa na podlagi različnih števil. Eno od njih je tako imenovano psihično število.

To razkriva najbolj skrite plati značaja, dobite ga povsem enostavno: vse, kar morate pogledati, je dan vašega rojstva.

Če ste denimo rojeni 29.11. seštejte števili 2 in 9. Ker dobite dvomestno številko, seštejte še enici. Vaše psihično število je v tem primeru dve.

Kaj pa to pomeni? Odgovarja portal zadovoljna.hr.

Število 1

Če ste rojeni 1., 19., ali 28. v mesecu, je vaše psihično število ena, kar pomeni, da vam vlada Sonce. Osebe s tem številom so kreativne, ambiciozne, zlahka sprejemajo odločitve, posebne so tudi zaradi neizmerne količine pozitivne energije, ki jo zlahka prenašajo na druge.

Število 2

Ljudem s tem številom vlada Mesec. Vsi, rojeni 2., 11., 20. ali 29. v mesecu so odlični prijatelji in vsaj enega od njih bi moral imeti v življenju vsak. So nežni in romantični, najpomembnejši odnos zanje pa je ljubezen.

Število 3

Osebam s tem številom vlada Jupiter in so rojene 3.,12., 21. ali 30. v mesecu. To so vsestranski posamezniki, večni optimisti, odločni in drugim vselej brez pomisleka pomagajo s svojim znanjem ter izkušnjami. Njihova največja šibka točka je razsipnost, saj uživajo v nakupovanju stvari, ki jih največkrat sploh ne potrebujejo.

Število 4

Osebam s tem številom vlada Uran. Rojene so 4., 13., 22., ali 31. v mesecu in oddajajo veliko pozitivne energije. To so odločni, pragmatični in učinkoviti posamezniki, ki se zlahka postavijo v kožo druge osebe, prav zaradi empatije pa delijo neverjetno dobre nasvete.

Število 5

Osebam, rojenim 5., 14., ali 23., vlada planet Merkur. So vsestranski, cenijo prijateljstvo in premorejo zelo visoko inteligenco. Odlični so pri reševanju kakršnih koli težav.

Število 6

Glavno besedo v življenju oseb s tem številom, torej rojenih 6., 15., ali 24. v mesecu ima Venera. Gre za velikodušne, šarmantne in predane ljudi, ki imajo radi potovanja, nova poznanstva in izkušnje. Ker so zelo očarljive, k njim nasprotni spol vedno pristopi prvi.

Število 7

Osebe, rojene 7., 16., ali 25., v mesecu krasi skrivnosten značaj. Vlada jim Neptun in so izrazito poduhovljene. Veliko razmišljajo, analizirajo, raziskujejo, njihovi osnovni značajski črti pa sta sočutje ter požrtvovalnost.

Število 8

Obvladuje jih Saturn. Osebe, rojene 8., 17., ali 26. v mesecu so po naravi dobrovoljne, njihov obraz vselej krasi nasmeh. Težave doživljajo kot izzive in ne kot ovire in nič jih ne more vreči s tira. Močno jih zanima tudi vse, kar je povezano z mistiko in okultnostjo.

Število 9

Osebe, katerih psihično število je 9, obvladuje Mars. Rojeni so 9., 18., ali 27. v mesecu, premorejo veliko volje in moči, zanje ni nič nemogočega. So odlični motivatorji, njihovo življenjsko vodilo pa je pomagati drugim in jih usmerjati na pravo pot.

Preberite še: Imate v rojstnem datumu število 1? Preberite, kaj to pomeni (ste nekaj posebnega)

Morda vas zanima tudi: Kaj pomeni, če povsod videvate števila 2, 22, 222 ali 2222


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)