To so udeleženci Eme 2017, ki jih morda ne poznate

Za letošnjo Emo velja, da bodo na njej nastopili mnogi uveljavljeni glasbeniki, a morda ob nekaterih imenih vseeno ni povsem jasno, kdo so.

24.1.2017 ob 8:50

15272193_2.jpg

Za letošnjo Emo velja, da se bodo na njej predstavila mnoga že uveljavljena imena, a ob pogledu na seznam se vam gotovo pri nekaterih pojavijo vprašanja. Veste, da ste za njih že nekje slišali, a kje točno, se ne spomnite? Mična razkriva, kdo so manj znani obrazi letošnje Eme.

Na letošnjem izboru bodo nastopili KiNG Foo, Lea Sirk, Nika Zorjan, Omar Naber, Sell out Band, Tosca Beat, Zala, Alya, BQL, Ina Shai, Kataya & Duncan Kamakana, Nuška Drašček, Raiven, Tim Kores in United Pandaz & Arsello feat. Alex Volasko.

Ema 2017 bo na sporedu v drugi polovici februarja. Letošnji izbor bo potekal v dveh predizborih (17. in 18. februarja), finalni večer pa bo na sporedu 24. februarja.

Dinamična ska-rock zasedba

Sell Out Band je ska-rock zaseba, ki ustvarja že od leta 2000, svoj prvi album pa so predstavili leta 2011. Med njihovimi najbolj znanimi skladbami sta Kaj naj naredim ter Popoln dan, izbrani sta bili tudi za popevko tedna na Valu 202. Skupino sestavlja devet članov, trenutno pa se poleg priprav na Emo posvečajo tudi izdaji novega albuma in videospota.

Uveljavljeni glasbeniki

KiNG FOO sestavljajo uveljavljeni glasbeniki Aleksandra Josić, Peter Hudnik, Matej Sušnik in Rok Golob. Zasedba je preboj doživela lani, ko so se predstavili na Slovenski popevki leta in s skladbo Začaraj me. Skladba je bila največkrat nagrajena Slovenska popevka, saj je prejela nagrado za interpretacijo, aranžma, prejela pa je tudi največ glasov nastopajočih glasbenih kolegov. Pravi balzam za ušesa pa je tudi skladba Lebdenje, katere videospot je pred kratkim ugledal luč sveta. Glede na njihovo dosedanje ustvarjanje že nestrpno pričakujemo, da slišimo, kaj so pripravili za Emo.

Opera, ki se meša z modernim 

Zasedbo Tosca Beat sestavljajo tri akademsko izobražene operne pevke Zala Hodnik, Urška Kastelic in Eva Pavli, pridružili pa so se jim še violinist Luka Beljan, čelist Žan Beljan ter pianistka Kristina Golob. Navdih črpajo iz klasike in modernih, urbanih trendov. Doslej so posnele tri lastne skladbe Sailing High, Come and Stop in Open Sea. Posnele pa so tudi priredbo legendarne skladbe Diamonds are forever.

Brata, ki sta obnorela najstnice

BQL, ste zanju že slišali? Gre za fanta, ki sta povzročila pravi bum med najstnicami, ko sta na radijske valove poslala skladbo Muza. Zasedbo sestavljata brata Anej in Rok Piletič, ki smo ju lahko pred leti prvič opazili v priljubljenem šovu Slovenija ima talent. Tam sta se predstavila posamično, pod okriljem Raaya pa sta se združila v duet, katerega skladba Muza je bila lansko leto ena najbolj predvajanih sklad v Sloveniji.

Na izobraževanje v London

Ina Shai ni novinka na glasbenih odrih. Gre za že zelo dobro uveljavljeno glasbenico Martino Šraj, ki si je nadela mednarodno umetniško ime. Je odlična pop-soul pevko, ki se je v preteklosti že predstavila na različnih slovenskih glasbenih festivalih. Strast do glasbe in glasbenega izpopolnjevanja jo je ponesla v London, kjer študira na glasbenem inštitutu BIMM. Oktobra lani je izdala prvi EP-album z naslovom Overload. Med njenimi skladbami pa je gotovo najbolj priljubljena Player.

Edinstven vizualno-avdio projekt

Alex Volasko je že dobro uveljavljen glasbenik, a na Emi bo tokrat nastopil v sodelovanju z United Pandaz & Arsello. Gre za poseben projekt, ki ga po besedah Alexa v Sloveniji še ni bilo. United Pandaz se ukvarjajo z vizualno dodelanimi odrskimi nastopi, pri katerih uporabljajo simbol pande, Arsello pa je mlad producent, ki se ukvarja z elektronsko glasbo. S sodelovanjem se skušajo približati mladim, obljubljajo pa, da bodo ustvarili nastop, ki ga še dolgo ne bomo pozabili. Sliši se obetavno, kajne?

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Mediaspeed


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)