Šest knjižnih predlogov za mrzle in kratke dni

Zavijte se v toplino zgodb.

24.11.2020 ob 5:40 | Avtor: Petra Julia Ujawe (revija Suzy)

Šest knjižnih predlogov za mrzle in kratke dni

Obdobje, ki ga večinoma preživljamo doma, si naredite kar se da prijetno. V teh težkih časih si lahko privoščite pobeg v zgodbe drugih ljudi in potovanja v daljne kraje kar s knjigo.

VIOLA ARDONE: OTROCI Z VLAKA, Mladinska knjiga

Po koncu druge svetovne vojne je moralo kar 70.000 otrok s socialno ogroženega juga Italije zapustiti domove. Njihove družine so jih, da bi jih rešile pred lakoto, z vlakom poslale v rejo na bogatejši sever države. Na milost in nemilost prepuščeni dobroti tujcev so se vsak po svojih močeh spopadali z neznanim okoljem, navadami in drugačnim jezikom. Nekateri so pobegnili, drugi ostali in pozneje so jih poslali nazaj na jug.

KARINA SAINZ BORGO: HČI ŠPANKE, Založba Vida

V Caracasu v vrsti za kruh čakajo ves dan, ni niti zdravil niti higienskih vložkov. Revščina in tegobe, ki jih tam doživljajo, so nepredstavljive. V mestu po hudi bolezni umre učiteljica. Za seboj pusti 38-letno hčerko, ki ostane sama v mestu, prežetem z nasiljem. Kmalu po pogrebu ugotovi, da je njeno stanovanje prevzela skupina žensk pod okriljem Maršalke, ki je povezana z vlado. Njeno življenje se spremeni v nočno moro.

GABRIELLE ZEVIN: TISOČ IN ENA ZGODBA A. J. FIKRYJA, Hiša knjig

Življenje A. J. Fikryja ni prav nič takšno, kot si je mislil. Žena mu je umrla, živi sam, postaja vedno večji nergač, njegova knjigarna pa je zabredla v najhujšo krizo doslej. Pika na i se zgodi, ko mu ukradejo zjemno vredno redko izdajo poezije Edgarja Allana Poeja. Zapre se vase, se  izogiba sokrajanom in znancem, niti knjige mu ne nudijo več takšne utehe kot nekdaj. Potem pa se pred vrati njegove knjigarne pojavi skrivnosten paket.

PHAEDRA PATRICK: KNJIŽNICA SPOMINOV, Meander

Martha Storm je iz radovedne deklice, ki je silno rada pisala zgodbe, odrasla v prestrašeno žensko srednjih let, ki smisel svojega življenja vidi le v pomoči drugim in je v vseh teh letih izgubila dar besed. Zato zdaj šiva, krpa, pomaga in je deklica za vse. Le zase ne. Toda nekega dne pred vrati knjižnice  najde skrivnostno knjižico pravljic s posvetilom, ki ji ga je njena že zdavnaj  pokojna babica  pustila v njej. Toda nekaj ni prav. Morda pa njena babica navsezadnje le ni umrla?

JAMES CLEAR: ATOMSKE NAVADE, Založba Miš

Knjiga se v celoti posveča načinu, kako se lahko vsak dan izboljšamo za en odstotek tako, da se znebimo slabih navad in pridobimo dobre. Navaja najpogostejše napake, ki jih ljudje storimo pri spreminjanju navad. Razloži, kako pridobiti motivacijo in voljo za spremembe, kako zgraditi močnejšo osebnost in verjeti v svoj uspeh. Pokaže pa tudi, kako pripravimo  okolje,  da uspeh pri spreminjanju  navad lažje dosežemo.

MANCA IZMAJLOVA: VDIHNI ŽIVLJENJE S POLNIMI PLJUČI, Samozaložba

Ruska dihalna telovadba po metodi Aleksandre Strelnikove ima certifikat ruskega ministrstva za zdravje in je klinično testirana. Izjemno pomaga pri dvigu imunskega sistema, izboljšanju ravni življenjske energije, spancu ter pomaga zdraviti in blažiti številne bolezni. Drugi del knjige je posvečen praktičnim nasvetom za zdravo telo in močno psiho, ki se jih je kot profesionalna pevka skozi leta naučila od različnih strokovnjakov po svetu.

Preberite še: Nagradna igra: Podarjamo knjigo Vse, kar vem o ljubezni

Morda vas zanima tudi: Knjižne novosti: Od čudovitih romanov do duhovnih spoznanj


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)