Sedem opravil, ki se jim ta konec tedna lahko izogneš

Brez slabe vesti.

25.11.2017 ob 6:00

vikend_micna.jpg

Končno vikend. Čas za oddih in sprostitev. Ter tudi za kakšno opravilo, s katerim čakaš na konec tedna. In če je teh preveč, si v ponedeljek bolj utrujena, kot si bila v petek. Zato zadihaj, vzemi si čas zase in brez slabe vesti na nekatera, načrtovana ali spontana, pozabi. Tem se res lahko izogneš.

Doslednemu sesanju

Resnica: le malokdo, najbrž sploh nihče, se ne obremenjuje s tem, kakšna je tvoja preproga pod posteljo in koliko prahu se je nabralo tam, kjer ga nihče ne opazi.

Poskrbi, da boš posesala sobe, kjer se veliko zadržuješ. Saj veš, zaradi zaprašene preproge tvoja prijateljica, ko pride na obisk, sicer vedno kiha. Spalnico lahko pustiš za naslednjič. Ko boš bolj pri volji.

Branju zapletenega članka

Vsako sobotno jutro prelistaš Sobotno prilogo. In se lotiš dolgega članka o svetovni ekonomiji, varovanju okolja, političnih zdrahah, kulturnih dilemah ali finančnih novostih. In med tem, ko se prebijaš od začetka do konca, velikokrat izgubiš rdečo nit ter se ne znajdeš v terminih, imenih in neskončnih pojasnili.

Tri besede: Ne. Muči. Se. Ali ga pusti za kakšen drug dan. Zapisano ne bo nikamor zbežalo.

Razmišljanju o neljubem dogodku

Sicer si čisto prijazna in dobrodušna oseba, a zadnjič sta si s sodelavko v dvigalu izmenjali nekaj ostrih besed in prav takšnih pogledov. Še sedaj premlevaš, kako in zakaj je do tega prišlo ter v mislih ponavljaš dialog. Znova in znova.

Prenehaj, čez pol leta se tega ne ti, ne ona ne bosta več spomnili. Škoda si je zato uničiti proste dneve.

Jogi v soboto zjutraj

Res je, imaš rezerviran termin, zanj si že plačala, nastavila si celo budilko, a ko zjutraj zaslišiš budnico, je vse, kar bi počela, samo še malo spala. Torej spi. Brez slabe vesti.

Ne obremenjuj se z denarjem, ki si ga že namenila jutranjemu razgibavanju in zaradi zena, ki ga ne boš dosegla. Boš že. Naslednji teden. Konec koncev malce dodatnega spanja tudi ni od muh.

Odrekanju slastni čokoladi

Saj je ne boš jedla namesto zajtrka, kosila ali večerje. In kajne, da ne boš pospravila cele tablice? Uživaj v slastnem okusu. Samo uživaj.

Preverjanju sporočil in neodgovornih klicev

Samo zato, ker smo lahko zaradi sodobne tehnologije vedno dostopni, dosegljivi in vsem na voljo, ni treba, da odgovarjaš na čisto vse klice in sporočila. Pravico imaš biti nedosegljiva. Ob koncu tedna prav gotovo.

Velikim življenjskim odločitvam, s katerimi odlašaš

Morda razmišljaš o zamenjavi službe. Morda o tem, ali bi vendarle znova stopila v svet zmenkov. In konec tedna se ti zdi idealna priložnost, da o tem dodobra razmisliš ter se končno že odločiš.

A če se ti, ko se zamisliš, vandrale zdi, da tvoje misli niso jasne, počakaj še malo. Ne boš pozabila nanje, samo malo odmora si vzemi ter se osredotoči na danes in na ljudi, ki jih imaš okoli sebe. Skrbi zase tu in sedaj, draga.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)