Savina Atai: "Prvič si zares želim biti mamica"

Savina Atai je spregovorila o svoji največji želji v tem trenutku.

28.10.2018 ob 8:33

savina_atai_nosecka.png

Letošnje leto je za Savino Atai zares posebno. Pred tedni je razkrila, da je končno dokončala svojo novo knjigo, ki jo je zadnjih nekaj mesecev pisala na Kreti, zdaj pa je spregovorila še o nečem.

S pisanjem knjige se je v njej - kot pravi sama - nekaj premaknilo: "Nekaj, kar se mi je zdelo najbolj nemogoče, najbolj pomembno, najbolj težko - je zdaj dokončano. Moja knjiga.

Ko sem se soočila s tem, kar me je tako zelo bolelo, ko nisem umaknila pogleda in sem ostala sama s sabo celo poletje 70 dni v samoti, pa se je v meni premaknilo še nekaj.

Prvič si zares, zares želim otroka. Prvič se te izkušnje ne bojim. Komaj jo čakam. kakšna sprememba - ne morem verjeti! Toliko let me je Giorgos čakal. Jaz pa nisem bila pripravljena. Vsega sem se bala. Umrl mi je bratec. Nisem imela otroštva - bom znala biti mama? Bom zmogla? Bo moje telo, ki je utrpelo zlom križnice in kolapse imunskega sistema - preneslo vse to?

Krivila sem se, tako sem se krivila, ker si nisem želela tega, kar naj bi bilo najbolj lepo. Ker imam moškega, ki je tukaj zame, ki me ljubi, ki si najbolj na svetu želi družino. Jaz pa nisem čutila. Počutila sem se prešibka. Morala sem si to priznati. Morala sem mu to priznati," svoja občutja opisuje Savina in dodaja:

"Ko pa sem dokončala knjigo, se je tisti mrtev prestrašeni delček v meni, v moji maternici, v mojih jajčnikih zbudil. Zlorabljena, zakrčena punčka je postala odprta ženska. Pripravljena. Močna. Utelešena."

Savina, ki se v teh dneh pripravlja na izid nove knjige in začetek novega programa za ženske, je v nedeljkem pismu - v katerem je tudi spregovorila o svoji želji po materinstvu - razkrila še, da ji je njen taoistični mojster pred leti zaupal največjo skrivnost pomlajevanja in samozdravljenja za ženske, in ta je, da moramo ženske zase ves čas skrbeti tako kot v nosečnosti:

"Da tako dobro jemo in tako dobro skrbimo zase. Tako delujemo. S tem dobimo največ energije, ki jo potem lahko uporabimo za karkoli."

Oglejte si še nekaj utrinkov iz Savininega življenja na Kreti ...


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)