Lahki in kremni deserti so vedno dobrodošli. Sploh, če so hitro pripravljeni iz sestavin, katerih kombinacija zagotavlja sočno, okusno doživetje. Če bi se radi posladkali s sočnim, kremnim sadnim pecivom pripravite takšnega, za katerega vam ne bo treba prižigati pečice. Danes vam predstavljamo dva recepta sladic, s katerima lahko presenetite svoje bljižnje.
Rožnata torta z jagodami
Jagode, ki so na voljo na trgovskih policah, so že sočne in sladke. Zato se posladkajte s svežimi ali iz njih pripravite sladico, ki ne razvaja le brbončic, temveč tudi oči.
Sestavine
- 200 gramov maslenih keksov
- 100 gramov masla
- 500 gramov bele čokolade
- 400 gramov maskarponeja
- 400 gramov jagod
- 300 mililitrov sladke smetane
Priprava
- Kekse zdrobite v drobtine.
- Maslo stopite in tekočega primešajte drobtinam. Z maso obložite dno okroglega pekača, premera 24 centimetrov in podlogo vsaj eno uro ohlajajte v hladilniku.
- Jagode operite in očistite in jih s paličnim mešalnikom zmešajte v pire. Če paličnega mešalnika nimate, jih zmečkajte z vilicami.
- Čokolado nalomite na koščke in jih prelijte z vrelo sladko smetano. Dobro premešajte in počakajte, da se čokolada stopi in mešanica nekoliko ohladi.
- Ohlajeni primešajte sir, na koncu še jagodni pire. Vse skupaj ročno vmešajte v kremo.
- Maso nalijte na pripravljeno podlago v pekaču in torto čez noč pustite v hladilniku.
- Če je pred serviranjem še mehka, jo za eno uro postavite še v zamrzovalnik.
Dodatni nasveti: Če bi radi sladoledno sladico, jo lahko povsem zamrznete. Namesto jagod lahko uporabite drugo jagodičevje. Ker je bela čokolada slajša od temne, krema ne vsebuje sladkorja. Tega lahko po želji dodate sami.
Sočno sadno pecivo brez peke
Tudi ta sladica je ena takšnih, za katero vam ni treba prižgati pečice, nastane v hipu in v hipu tudi izgine.
Sestavine
- 150 gramov maslenih keksov,
- 400 gramov zamrznjenih malin (lahko tudi jagod, borovnic),
- 100 gramov sladkorja,
- en vaniljev puding,
- 200 mililitrov vode,
- 500 gramov maskarpone sira,
- 400 mililitrov smetane,
- dve žlici čokoladnega namaza,
- čokolada za kuhanje
Priprava
- S keksi obložite dno pekača.
- Maline posujte s sladkorjem in jih med stalnim mešanjem do vretja segrevajte v posodi.
- V lončku z desetimi žlicami vode zmešajte prah za puding.
- Vrelim malinam prilijte preostalo vodo, počakajte, da še enkrat zavrejo in jim med stalnim mešanjem dodajte puding.
- Mešajte, da se mešanica zgosti in jo prelijte čez kekse.
- Maskarponeju primešajte čokoladni namaz, dodajte stepeno smetano, dobro zmešajte in s kremo premažite pohlajene maline.
- Okrasite z naribano čokolado ter preden postrežete za nekaj ur, še bolje pa čez noč, pustite v hladilniku.
Preberite še: Recept: Preprosta lahka kremna torta z jagodičevjem
Morda vas zanima tudi: Recept: Odlična jagodna rulada, pripravljena v 30 minutah
oddajte komentar