Poletje 2019: Najlepši grški otoki (ki niso Santorini ali Mikonos)

Poleg obleganih grških otokov, kot sta na primer Santorini in Mikonos, so tudi bolj skriti, večini neznani, a prav tako čudoviti.

3.6.2019 ob 1:17

kefalonia_grcija_micna.jpg

Nobenega dvoma ni, da so grški otroki čudoviti. V živo ali na fotografijah tistih, ki tam letujejo in jih pridno objavljajo na Instagramu. Vsem dobro znana Santorini in Mikonos pa nista edina, ki očarata s prekrasnimi plažami, belimi skalami in pisanim cvetjem. Poglejte, katere je po pisanju Pure Wow več kot vredno obiskati. Kajti tu je poletje!

Tinos

Po kratki vožnji s trajektom z otroka Mikonos se znajdete na majhnem otočku Tinos, ki je del arhipelaga Kiklado v Egejskem morju.

Otok slovi po tradicionalnih naseljih, slikovitih plažah in otrodoksni grški cerkvi Gospe Tintosa ter nudi veliko več kot namakanje v čistem morju. Vabijo pravljične vasice Pyrgos, Kardiani in Ysternia, številni muzeji, ogromno možnosti za aktivnosti na prostem in odlična grška kulinarika.

tinos_grcija_micna.jpg

Skopelos

Mnogim je znan iz filma Mamma Mia, spet začenja se. Tam se je namreč odvijalo snemanje dih jemajočih prizorov, čeprav so mu v filmu nadeli drugo ime: Kalokairi.

Kljub temu na njem ni zaznati veliko hollywoodskega glamurja. Otoček na zahodu Egejskega morja je še vedno tih, miren in zato idealna počitniška destinacija za vse, ki želijo ubežati vrvežu sodobnega sveta.

skopelos_grcija_micna.jpg

Spetses

Kot del tako imenovane grške riviere je sicer Spetses, ki se nahaja na obrobju Atike v Sredozemskem morju, nekoliko bolj priljubljena turistična destinacija, a tudi na njem so še vedno tihi, mirni kotički in tradicionalen šarm z mnogimi zgodovinskimi in kulturnimi znamenitostmi.

Od v 17. stoletju zgrajenih hiš Bouboulina in Hatzigiannis Mexis, v kateri je muzej, do slikovitih naseljih in čudovitih plaž s kristalno čistim morjem.

spetses_grcija_micna.jpg

Iraklia

Iraklia se nahaja med otokoma Naxos in Ios. Je majhen otoček za sproščujoč oddih. Turistično je dokaj neznan, a prav zato ponuja pristen stik s tamkajšnjo kulturo ter seveda naravo, ki jo je mogoče raziskovati s kolesom ali še bolje, kar peš.

iraklia_grcija_micna.jpg

Kefalonija

Na zahodni obali se v Ionskem morju nahaja otrok Kefalonija. Tudi ta se ne znajde pogosto v turističnih prospektih, zagotovo pa vas bo navdušil s čudovitimi plažami (nekatere so dostopne samo peš), bogato kulturo, zanimivo preteklostjo, mnogimi znamenitostmi ter seveda z odlično hrano in prijaznostjo domačinov.

grcija_otoki_micna.jpg

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 7 čudovitih lokaciji za dopust, če ste naveličani Hrvaške in Grčije Ali: Horoskop: To so idealne počitnice za vaše znamenje

Priporočamo tudi: Ikea poustvarila slavne televizijske dnevne sobe


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)