ITALIJA: 10 čudovitih plaž, ki jih morate obiskati še v tem življenju

Namesto na hrvaško obalo se lahko to poletje odpravite k drugim sosedom. Tudi Italija namreč slovi po imentnih kotičkih za oddih. Kje jih najdete?

20.6.2018 ob 6:58

0italija_morje_plaza_dopust_najvelpse_plaze-min.jpg

TripAdvisor je popotniška platforma, kjer najdete veliko uporabnih informacij o raziskovanju sveta. Tudi letos so pripravili kup lestvic najboljših krajev po tej celini, ušla pa jim ni niti Italija. To je 10 najlepših plaž Italije, ki jih bralci Tripadvisorja uvrščajo na naslednja mesta.

2tropea_beach_plaza_italija_dopust_pocitnice2-min.jpg

1 Spiaggia dei Conigli, Zajčja plaža

Spiaggia dei conigli oziroma Zajčja plaža je čudovita bela peščena plaža s turkiznim morjem. Najdete jo na italijanskem otoku Lampedusa južno od Sicilije se je na podlagi več milijonov ocen uporabnikov popotniške spletne strani TripAdvisor uvrstila na vrh najboljših plaž na svetu. Plaža je neokrnjeni naravni rezervat, do katerega lahko pridete le s čolnom, in je eden redkih krajev v Sredozemlju, kjer morske želve odlagajo svoja jajca. Najboljši čas za obisk? Med majem in semptembrom.

1Spiaggia_dei_Conigli_Zajcja_plaza_italija_plaze_morje_pocitnice_dopust-min.jpg

2 Tropea Beach 

Skoraj na robu italijanskega škornja v Kalabriji ob mestecu Tropea se nahaja plaža z razgledom na neskončno modro morje in samostan na skalnati vzpetini, ki si ga lahko od leta 2014 po večletnih obnovah spet ogledate. Najugodnejši čas za obisk? Prav tako med majem in septembrom.

2tropea_beach_plaza_italija_dopust_pocitnice1-min.jpg

3 La Pelosa Beach 

Plaža La Pelosa na polotoku Stintino na severozahodu Sardinije slovi po svojem belem pesku in turkiznem morju, ki ga obliva, in prav nič se ne čudimo, da so jo že ničkolikokrat razglasili za najlepšo plažo na Sardiniji. Zaradi svoje lepote se v visoki sezoni sicer utaplja v trumah turistov, a če imate čas, skočite do nje v zgodnjih jutranjih urah, ko je na njej še del idile.

3.la_pelosa_plaza_italija_morje_dopust-min.jpg

4 Cala Goloritze 

Cala Goloritze je še ena od najlepših plaž v Italiji in tudi to najdete na Sardiniji. Gre za skrito oazo, ki so jo leta 1995 vpisali na Unescov seznam svetovne dediščine, o njeni lepoti pa pričajo bel pesek, čista voda in apnenčasti stolpi ter oboki.

4.Cala_Goloritze_plaza_italija_morje_pocitnice-min.jpg

5 Porto Giunco

Tudi Porto Giunco v Villasimiusu leži na sanjski Sardiniji in vas bo očarala s kristaslno čisto vodo v čudovitih odtenkih. A tudi tu boste srečali veliko ljudi, ki so se prišli shladiti in uživati v razgledih – na srečo je peščen pas dovolj dolg, da je prostora za vse.

5.Porto_Giunco_italija_morje_obala_plaza-min.jpg

6 Bay of Silence 

Sestri Levante v Liguriji skriva prav poseben zaliv, ki vas bo očaral s svojo slikovitostjo. Odsevi pisanih fasad hiš se fotogenično odbijajo od morske gladine in poskrbijo za čudovite kulise.

6.Sestri_Levante_bay_of_silence_plaza_italija_morje-min.jpg

7 Cala Mariolu

Tudi Cala Mariolu leži na Sardiniji, blizu mesta Baunei ter gleda na zaliv Orosei. Morsko dno in plaža sta obložena z rožantimi kamenčki, barva morja pa je bolj modra kot na katerikoli plaži na v Italiji. Čudovita plaža je dostopna samo po morju ali peš, po precej zahtevni pešpoti, zato se tja nikar ne odpravite v japonkah in z zvrhano torbo opreme za na plažo.

7.cala_mariola_italija_plaze_morje-min.jpg

8 Cala Rossa 

Prispeli smo še do ene najlepših plaž Sicilije, ki prav tako očara s kristalno čisto vodo, od tod pa se lahko podate na raziskovanje po vsem otoku.

8favignana_cala_rosa_plaza_italija_morje-min.jpg

9 Spiaggia di Maria Pia

Dober kilometer dolga peščena plaža na Sardiniji odpira poglede na Fertilio, zaliv Alghero in majhen otok Isola della Maddalenetta. Belo mivko še bolj fotogenično naredijo slikoviti borovci, kjer lahko med kopanjem ujamete malo sence.

9.maria_pia_italija_plaza_morje-min.jpg

10 Marina Piccola 

Smaragdni Capri sredi Mediterana je še ena od idiličnih destinacij za to poletje, ena od lokacij, ki jo morate po izboru bralcev nujno videti, pa je nenazadnje tudi Marina Piccola. Zalivček med skalami slovi tudi po tem, da je voda tam vedno topla! Ste že tam?

10.maria_piccola_capri_italija_morje_plaza-min.jpg

Avtor: F. M.
Foto: GettyImages

NE SPREGLEJTE: Revija Ona podarja dekliško modno kolekcijo Heidi Klum!


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)