7 čudovitih lokacij za dopust, če ste siti Hrvaške in Grčije (poletje 2018)

Raziščite še druge evropske dragulje.

31.5.2018 ob 8:12

albanija_plaze_plaza_ksamil.jpg

Hrvaške in grške plaže veljajo za najlepše v svetovnem merilu, a nekateri so jih že pošteno siti. To poletje je lahko kot nalašč za odkrivanje evropskih krajev, ki med slovenskimi turisti še niso tako zelo priljubljeni. Portugalska, Italija, Španija, Bolgarija, Albanija (na zgornji fotografiji čudoviti Ksamil), so le nekatere izmed destinacij, ki jih lahko to poletje raziščete in se osvežite v njihovem morju.  

Algarve, Portugalska

Algarve velja za eno izmed najlepši portugalskih območij. Ko boste videli, kakšne plaže se tu razprostirajo, vam bo zastal dih in prav nič nenavadnega ni, da se v vročih poletnih dneh tu tre turistov. Peščene plaže z dramatičnim skalovjem resnično nikoli ne razočarajo.

Formentera, Španija

Formentera je čudovit španski otok, na katerem so sončni zahodi prava poezija. Neskončne peščene plaže in lokalne tržnice, so raj za turiste. Ponuja tudi veliko možnosti za ljubitelje pohodništva in velja za pravo oazo miru sredi Sredozemskega morja. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji kulinarike.

Sardinija, Italija

Na Sardiniji boste našli najlepše mediteranske plaže. Olbia, Sassari, Carbonia, Nuoro in Cagliari so le nekatere izmed najbolj priljubljenih destinacij na tem otoku. Na otoku bodo nekaj zase našli vsi, tako tisti, ki si želijo zgolj poležavanja na plažah in tudi tisti, ki si želijo nekaj več adrenalinskih in doživetih počitnic.

A post shared by Manu (@manucerdenareal) on

Bonifacio, Korzika, Francija

Bonifacio je pravi raj na Zemlji. Na 120 kilometrov dolgi plaži je več kot dovolj izbire, da vsak najde tisto, kar išče. Na svoj račun bodo prišli tudi tisti, ki si želijo bolj aktivnih počitnic in nočejo zgolj poležavati na plaži. Bogata kulturna dediščina namreč omogoča veliko raziskocanja in občudovanja zgodovinskih znamenitosti.

Madeira, Portugalska

Madeira je pravi raj sredi Atlantika. Všeč bo predvsem tisti, ki ne marajo visokih temperatur saj tukaj temperature običajno ne presežejo 25 stopinj. Maderira je pravi zeleni raj, saj so ugodni klimatski pogoji idealni za bogato floro.

Sozopol, Bolgarija

Tudi v vzhodni Evropi se najdejo kotički, ki so odlični in idealni za preživljanje poletnih počitnic. Eden izmed takšnih krajev je gotovo bolgarski Sozopol, ki se lahko pohvali z impresivno arhitekturno in arheološko dediščino. Na plažah, ki so kamnite in peščene, bodo prišli na svoj račun vsi. 

Dhërmi, Albania

Je ena izmed najbolj priljubljanih in slavnih albanskih plaž. Ko boste videli fotografije, se zagotovo ne boste čudili, zakaj je temu tako (spodaj). Morje je naravnost čudovito, peščene plaže pa dajejo vtis, da se nahajate nekje daleč stran. Poleg plaž, na katerih se tre turistov, je veliko tudi takšnih, kjer boste lahko uživali v intimi in samoti. Le nekaj raziskovalnega duha in volje boste potrebovali, da boste odkrili samotne zalive, ki jih tukaj ne primanjkuje. V Albaniji so priljubljene še plaža Ksamil, Bunec, Himara, Borsh in Palasa.

morje_albanija_plaze_plaza_dhermi.jpg

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Thinkstock, Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)