Pečena buča: ob njej boste pozabili na krompir

Buča lahko ponudi izjemen kulinarični izlet v pisano jesen.

4.11.2015 ob 2:00

shutterstock_321204542.jpg

Najbrž ste minuli konec tedna kakšno bučo spremenili v umetniško delo in tako obeležili noč čarovnic. A vendar so velike in mogočne, pa tudi tiste malo manjše buče, veliko več kot zgolj okras.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

S to kraljico jeseni si večkrat postrezite tudi na krožniku. En najbolj preprostih načinov priprave buče je pečenje v pečici. Velike modrosti pri tem ni, gre za sila enostaven recept in resnično vam ne bo vzel veliko časa.

shutterstock_251028394.jpg

Katero vrsto buče boste za to izbrali, ni pomembno, lahko pa jo pripravite v sladki ali slani različici. Glede na to, kaj vam bolj prija, dodajte različne začimbe. Za slano poslastico ingver, česen, pekoče paprike in seveda malce soli, k sladki pa se odlično podajo cimet, javorjev sirup, vanilja in rum.

Potrebujete:

  • Bučo,
  • olivno olje,
  • začimbe po izbiri.

Priprava:

  1. Bučo prerežite na polovico, jo olupite, odstranite semena in uporabite samo njen mesnati del.
  2. Narežite jo na rezine v obliki polmeseca. Naj bodo enake debeline, da se bodo enakomerno zapekle.
  3. Rezine položite v posodo, jih pooljite z nekaj kapljicami olivnega olja in dobro premešajte. Nato jih položite na pekač in posujte z izbranimi začimbami.
  4. Tako pripravljeno bučo v pečici, segreti na 180°C pecite 45 minut. Slano postrezite kot prilogo, sladko pa kot posladek. Oboje seveda še toplo.

Pa dober tek!

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)