Ona 365 je postala zdravnica Eva Pogačar (FOTO)

Ona 365 za leto 2022 je postala zdravnica in gorska reševalka Eva Pogačar.

7.4.2023 ob 6:30 | Foto: Črt Piksi

Ona 365 je postala zdravnica Eva Pogačar (FOTO)

Na portalu Onaplus smo vam v preteklem mesecu razkrili 10 izbranih žensk, ki so s svojim delovanjem ali izraženimi stališči zaznamovale zadnje leto. Gre za ženske, ki v svoje delo vpletajo visoke profesionalne in poklicne standarde ter pri tem navdušujejo z uspehi s širšimi družbenimi učinki.

Med nominirankami so bile Barbara Hieng Samobor, Eva Pogačar, Katarina Bervar Sternad, Leja Glojnarič, prof. dr Maja Ravnikar, Manja Weinzerl, Martina Veršnik, izr. prof. dr. Nadja Zupan Hajna, Rosana Kolar in Urška Djukić.

Z vso skrbnostjo in odgovornostjo jih je izbrala naša žirija, v sestavi Sabina Obolnar, odgovorna urednica revije Onaplus, Ali Žerdin, urednik Sobotne priloge Dela, ter filozofinja in publicistka Valentina Smej Novak.

Za pomoč pri izbiri zmagovalke pa smo letos prosili vas, drage bralke in bralci. Do konca marca ste imeli čas glasovati za svojo izbranko tako po navadni pošti kot tudi elektronsko in res ste se odzvali v velikem številu. Za to se vam najlepše zahvaljujemo.

Ona 365 je postala Eva Pogačar, zdravnica, specialistka anesteziologije in reanimatologije, gorska reševalka in predsednica Strokovnega centra Rdečega križa Slovenije, ki si aktivno prizadeva širiti znanje prve pomoči. 

Zmagovalko je razglasila odgovorna urednica revije Onaplus Sabina Obolnar, ki je ob tem poudarila: »Deseterica žensk, ki smo jo izbrali s premislekom in z odgovornostjo, odpira vrata: strokovnosti in človeku – to je bilo naše merilo. Z velikim ponosom bom danes podarila metulja, ta simbol svobode, ženski, ki rešuje naša življenja. Ženski, ki si že vsaj desetletje aktivno prizadeva, da bi razumeli in osvojili sočutnost, in povsem jasna je, ko izreče: 'Prisluhniti je treba drug drugemu, se poslušati in čutiti.' In Ona 365 je, tako po mnenju žirije kot tudi bralk in bralcev – Eva Pogačar.«

Poglejte si še nekaj foto utrinkov s prireditve:

Odgovorna urednica revije Onaplus Sabina Obolnar, Eva Pogačar, Ona 365 in Nataša Luša, direktorica medijske hiše Delo.

Zdravnica in gorska reševalka Eva Pogačar z družino

Nominiranke z izbranko Ona 365: Barbara Hieng Samobor, Eva Pogačar, Katarina Bervar Sternad, Leja Glojnarič, prof. dr Maja Ravnikar, Manja Weinzerl, Martina Veršnik, izr. prof. dr. Nadja Zupan Hajna, Rosana Kolar in Urška Djukić.

Voditelja prireditve Bernarda Žarn in Miha Šalehar.

Metod Pevec, Ana Roš in Renata Salecel z voditeljema o aktualnih družbenih vprašanjih.

Ana Bezjak in Raiven

 

Preberite še: V novi Oniplus ne spreglejte: Ganljivi zgodbi Slovencev, ki živita v najbolj odročnih vaseh

Morda vas zanima tudi: Dan Podjed: Nad človekom in družbo nikakor nisem obupal


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)