1.1.2016 ob 10:45
Čeprav se v zimskem času na veliko peče, se le redki lotijo medenjakov, saj vlada prepričanje, da niso ravno preprosti za pripravit. A recept Zulejke Javeršek, ki ga najdete v njeni novi kuharski knjigi Vse leto, je tako lahek, da jih boste hoteli peči vse leto.
Spremljajte nas tudi na Facebooku.
V čem je skrivnost?
Nekega božiča je Zulejka dobila navdih, da bi v medenjake vtaknila banano. Kako preprosto, kajne? Pravi, da je šlo najverjetneje za božansko navdih, saj tako mehkih medenjakov tako prijetnega, ravno prav začinjenega okusa še ni jedla ali spekla. Če ji ne verjamete na besedo, jih spečite še sami! Mična vam razkriva ta slasten recept:
Potrebujete:
Postopek:
Še več tako prijetnih receptov najdete v Zulejkini knjigi Vse leto, ki je izšla pod okriljem založbe Totaliteta. Lahko jo naročite tudi preko Zulejkinega bloga Uglašena kuhinja.
Avtorica: Mična
Foto: Zulejka Javeršek
oddajte komentar