24.10.2018 ob 6:30
Jesen je sezona slastnih buč in okusnih bučnih pit. Te ne razvajajo le z okusom, temveč tudi s čudovito aromo, ki tedaj, ko dobrota nastaja v pečici, napolni dom in prikliče tople občutke.
Mami vas želja, da bi tako zadišalo tudi pri vas, a preden začnete mesiti testo ali prižgete aromatične svečke s tem vonjem, spoznajte način, kako aromo po sveže pečeni bučni piti priklicati, ne da bi se mučili v kuhinji.
Pripravljeni?
V lonček nalijte vodo, dodajte ji dve žlički začimb za bučno pito, nekaj cimetovih palčk in kapljico, dve, tri arome vanilje. Lonček postavite na štedilnik, ga prižgite in počakajte, da mešanica zavre. Nato pa uživajte v vonju pare, ki bo med zmernim vretjem napolnil dom.
Medtem pa samo sedite na kavču in si privoščite kozarček rujnega ter košček pite, ki vam jo je spekla mama in jo imate v hladilniku.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
Preberite še: Odličen način za premagovanje zatohlega vonja v omarah ali pa Tako je mogoče najeto stanovanje spremeniti v dom
oddajte komentar