Končno nekaj znanega o otroku Meghan Markle in princa Harryja

Ime, ki ga bosta Meghan Markle in princ Harry izbrala za svojega otroka, je - tako kot njegov spol - uganka, je pa dokaj jasno, kakšen bo njegov priimek.

30.4.2019 ob 3:52

megahn_markle_princ_harry_micna.jpg

O Meghan Markle in princu Harryju je bilo napisanega in povedanega že toliko, da so njuni oboževalci prepričani, da ju resnično dobro poznajo. A ko beseda nanese na priimek, si mora večina vendarle priznati, da je tisti, ki ga nosi rdečelasi princ, še vedno svojevrstna uganka.  

Čeprav o njem nihče sploh ne razmišlja, je v dneh, ko pričakuje svojega prvega otroka, ta vendarle postal malo bolj pomemben. Kajti zastavlja se vprašanje: kakšnega bo nosil njegov potomec.


Kako je torej s prinčevim priimkom?

Kronane glave, ki se ponašajo z nazivom njegovo ali njeno veličanstvo, priimka v resnici ne potrebujejo. A z leti so ga začeli uporabljati tudi člani kraljeve družine. Ker so skozi zgodovino vendarle dognali, da je življenje z njim lažje.

Tehnično je kraljevi priimek Mountbatten-Windsor, sestavljen iz priimkov kraljice Elizabete in vojvode Edinburšega. Kljub temu potomci monarhinje radi uporabljajo takšne, ki izhajajo iz njihovih uradnih naslovov. Zato je princ Harry znan tudi kot Harry Wales. V poklon očetu Charlesu, princu Walesa.

kraljica_elizabeta_princ_filip_micna.jpg

Po poroki z Meghan Markle maja lanskega leta, sta mlada zakonca dobila svoj naziv: vojvoda in vojvodinja Susseška. In še preden se je njun otrok sploh rodil, se ga je prijelo poimenovanje Susseško dete.

Nekako tako, kot se je zgodilo pri princu Georgu in njegovi sestrici ter bratcu. V šoli, ki jo obiskuje najstarejši sin Kate Middleton in princa Williama namesto poimenovanja njegova kraljeva visokost princ George Cambridge, kar je v resnici zapleteno in dolgo, uporabljajo ime George Cambridge.

Torej ne glede na to ali bo najmlajši član kraljeve družine deklica ali deček, odraščal bo kot on ali ona Sussex. Vsaj to je v povezavi z njim dokaj jasno.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Reuters, Instagram

Preberite še: Koliko otrok načrtuje princ Harry  in 13 stvari, ki so znane o otroku princa Harryja in Meghan Markle 

Morda vas zanima tudi:  Meghan Markle z načinom, kako in kje namerava roditi, krši tradicijo britanske monarhije


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)