Kaj se bo zgodilo, če boste prenehali gledati televizijo

Ter tudi filme in serije na računalniku.

26.1.2017 ob 11:36

shutterstock_443731750.jpg

Verjeli ali ne, ljudje v povprečju pred malimi zasloni na dan preživimo pet ur. Veliko, res. Prav zato vam ponujamo izziv. Za teden dni se odpovejte televiziji. In poglejte, kaj se bo zgodilo.

Več koristnih namigov vas čaka na Facebooku

Najprej ne boste vedeli, kaj bi sami s seboj

"Naj še enkrat preverim elektronsko pošto? Sem preslišala kratko sporočilo? Morda pa je sedaj prišlo. Je kdo v zadnjih 30 sekundah kaj objavil na Instagramu? Ne? Joj, pravkar je na sporedu To smo mi. Ne, ne, bolje, da grem spat…"

In zmanjkalo vam bo tem za pogovore

Ob ugasnjeni televiziji se vam bo zdelo druženje s prijateljicami odlična ideja. Vse dotlej, dokler ne bodo začele razpravljati o novi sezoni Talentov v belem. Ali kateri drugi seriji. Tedaj boste imeli občutek, da ste z drugega sveta. A verjemite, zadeve se bodo obrnile na bolje.

Spoznali boste, da imate veliko časa

Pet ur viška na dan! Končno lahko do konca prepleskate sobo, pospravite omare ali se naučite štrikati. Možnosti so neskončne.

Mikalo vas bo, da bi goljufali

Dobro. Rekli ste teden brez. A samo malo…eno epizodo serije…Odločitev je vaša in dokazuje, kakšno moč ima televizija v resnici nad vami.

TV.jpg

Prebrali boste veliko knjig

Pozabili ste že, kako zabavno je brati. Ko boste obdelali vse knjige, ki jih imate doma, boste po dolgem času obiskali knjižnico in začutili, kako prijetno, tiho in čarobno je lahko v njej, ter koliko možnosti ponuja.

Bolje boste spali

Gledanje televizije pozno v noč se res zdi neškodljivo in nedolžno, a v resnici kvarno vpliva na počitek. Za to je kriva modra svetloba, ki jo oddaja zaslon in moti naravno sproščanje hormona spanja melatonina.

Našli boste nov hobi

Namesto, da bi sedli pred televizijo, se boste podali na jogo. Ali na tečaj lončarstva. Ali med pohodnike. Prisiljeni boste stopiti iz cone udobja in sploh se ne boste spomnili, da ste zamudili zadnjo epizodo Živih mrtvecev.

In spoznali nove prijatelje

Novi hobiji, novo okolje, nove izkušnje, novi ljudje, novi prijatelji. In z njimi boste lahko govorili še o čem drugem, kot zgolj o Sanjski ženski.

Našli boste pravo ravnovesje

Ko boste teden dni preživeli brez televizije, boste videli, da sploh ni bilo tako hudo. Seveda boste oddaje in serije gledali še, a najbrž boste pri izbiri teh selektivnejši in ne boste spremljali kar vseh po vrsti. Dolgčas boste namreč lahko premagovali drugače: ob aktivnostih in v družbi ljudi, ki ste jih spoznali v tednu brez televizije.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)