Genialen trik, s katerim bo vino v kozarcu dolgo ostalo hladno

In to brez ledu.

24.6.2017 ob 5:20

vino_ThinkstockPhotos-71571296.jpg

V popolnem svetu bi kljub poletni vročini pijača v kozarcu ostala hladna od prvega do zadnjega požirka. Na žalost temu ni tako in ko s kozarcem prijetno ohlajenega vina sedete na vrt, teraso ali na domači kavč ter srebate vsebino, je ta z vsakim požirkom toplejša in manj osvežujoča. Popolno ohlajeno vino, ki ste ga nalili iz steklenice, je ob zadnjih požirkih komaj še užitno. Bi radi poskrbeli, da bi bilo primerne temperature vse dotlej, dokler ne izpraznite kozarca? Je mogoče.

Več odličnih namigov vas čaka na Facebooku.  

Kaj storiti?

Imejte v zamrzovalniku vedno nekaj grozdnih jagod (zamrznjena so tudi odličen poletni prigrizek). Ko pride čas za vino, v kozarec najprej položite tri ledene grozdne jagode, nato pa ga napolnite pijačo. Chardonney bo ob vsakem požirku hladen, trik pa bo uporaben tudi, kadar boste pred večerjo pozabili ohladiti vino.

Zakaj deluje?

Za razliko od drugega sadja, ima grozdje trdno in čvrsto lupino, tekočina ter okus zato ostaneta v notranjosti sadeža, kar pomeni, da se aroma vina ne bo spremenila, to prav tako ne bo postalo vodeno (kar bi se zgodilo, če bi v koazrec dodali led), bo pa ostalo prijetno ohlajeno.

Dodaten plus? Ko boste popili vino, vas bo na dnu kozarca čakal slasten prigrizek.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)