FOTO: Justin Bieber v Zagreb prinesel vsesplošno evforijo

Zagrebška Arena je pokala po šivih, razprodano dvorano pa so zavzele kričeče najstnice. Za koga? Za Justina Bieberja, seveda.

10.11.2016 ob 9:45

05.jpg

Kaj se zgodi, ko v zagrebško Areno postaviš 18 tisoč ljudi – pretežno najstnic in Justina Bieberja? Solze sreče, izguba glasu in naglušnost do konca tedna. Koncert v sklopu njegove svetovne tuneje Purpose je bil v rekordnem času razprodan že pred meseci, sodeč po evforiji v Zagrebu, pa lahko rečemo, da je šlo tudi za enega najtežje pričakovanih glasbenih dogodkov v okolici.

Največ hrvaških in slovenskih oboževalcev

Poleg hrvaških je bilo največ obiskovalcev iz Slovenije, sicer pa so karte prodali v kar 26 državah, med drugim so zaradi Justina v Zagreb prišli iz Avstralije, Amerike, Kanade, Grenlandije in Brazilije!

01.jpg

Kot pravijo organizatorji, zvezdnik ni imel posebnih zahtev – razen masažne kadi v Areni, kjer se je sprostil po koncertu ter nekaj kulinaričnih priboljškov. 22-letnega Kanadčana na turneji spremlja 50 tovornjakov s koncertno opremo in 300 delavcev, v njegovi ekipi pa je še okoli 150 instrumentalistov, pevcev in plesalcev.

Oboževalke čakale že na letališču, Justin pa rezerviral tri različna prenočišča

Bieber je v hrvaško prestolnico z Dunaja, kjer je nastopil dan prej, prispel v popoldanskih urah, že na letališču pa ga je pričakala četica najbolj zagretih oboževalk, ki pa kaj več od nasmeha in hitrega pozdrava niso dobile.

Druge so že nekaj ur pred koncertom kampirale pred Areno, tretje pa so srečo lovile pred hotelom. Katerim? Lomilec najstniških src je po poročanju hrvaških medijev pod različnimi imeni rezerviral sobe v kar treh – Sheratonu, Esplanadi in Westinu. Le tako namreč lahko evforične oboževalke malo zmede in se izogne zasedam. Zvezdnik bo tam ostal še dan po koncertu.

Steklena kletka, trampolin, ognjemet in obnorela množica

Pred Justinom sta na oder stopili predskupini Mic Lowry in The Knocks, Kanadčan pa je na oder prišel dvajset minut čez dvajseto. Koncert je odprl s pesmijo Mark My Words, na oder pa se je spustil v stekleni kletki.

Če bi rekli, da je Justinov koncert obiskovalce pustil brez besed, bi se zlagali. Večtisočglava množica je kljub dobremu ozvočenju s svojimi kriki namreč skoraj preglasila zvezdnika. Justin je nanizal še kup svojih uspešnic kot so I’ll Show You, Love Yourself, Boyfriend, Company, As Long As You Love Me, What Do You Mean?, Purpose in tisto iz časov, ko še ni mutiral – Baby.

Boj za Justinovo plastenko in plezanje čez zaščitno ogrado

Ob pesmi Where Are You Now je glasbenik med občinstvo vrgel plastenko vode, s katero se je ravnokar odžejal in poskrbel za histeričen boj za kosom "posvečene" plastike. Varnostniki so imeli z navdušenimi oboževalkami kar nekaj dela, tiste, ki jim je uspelo preplezati zaščitno ogrado, pa so uspešno polovili in odnesli nazaj na parter. Začetna bojazen organizatorjev, da naš trg morda ni dovolj zainteresiran za zvezde kot je Justin, je bila torej povsem neupravičena.

Multitalent, ki obvlada tudi bobne in kitaro

Glasbenik je tudi dober plesalec, zato mu skoraj nihče ni zameril občasnega počitka na "plejbeku". Nenazadnje je dokazal, da petje ni njegova šibka točka, ko je na odru sedel na rdečo zofo in brez druge spremljave zapel in zaigral na kitaro. Pevec, ki je sicer tudi pianist, je svoje spretnosti pokazal še na bobnih, oboževalke pa tudi s tem spravil v jok.

Med pesmimi je nekaj časa namenil za vprašanja oboževalk – odgovor na "Me lahko objameš?" je bil negativen, prošnji za dve pesmi pa uslišani. Odgovoril pa je na vprašanja, kaj zanj pomeni ime turneje – Purpose (v prevodu: namen). "Rad bi vas spomnil, da ste na svetu z nekim namenom. Vsi ga imamo," je sklenil Kanadčan.

Nad glasno množico se je visoko povzdignil še na trampolinu, mimogrede naredil salto in koncert sklenil s pesmijo Sorry medtem ko se je nanj vlil slap vode. Opravičilo sprejeto.

 

Po koncertu se je Justin odpravil še v zagrebški klub The best, kjer je bila uradna zabava po dogodku. 

Avtor: Maja Fister

Foto: Julien Duval

Video: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)