Evrovizija: Vse to sta Zala in Gašper počela v Tel Avivu (foto)

Slovenijo sta na Evroviziji letos zastopala Zala Kralj in Gašper Šantl s pesmijo Sebi, pri izvedbi pa sta tako kot na Emi stavila na preprostost in iskrenost. Se je obrestovalo? Je! Zala in Gašper bosta Slovenijo zastopala na finalnem večeru Evrovizije!

14.5.2019 ob 8:24

evrovizija_ema_zala_gasper_slovenija_tel_aviv_izrael_polfinale_finale_nastop3.jpg

Zala in Gašper sta nam prirasla k srcu. Kot pravita, je cilj njunega ustvarjanja in pojavljanja v medijih prvotno namenjen temu, da širita svoje sporočilo. Sporočilo govori o tem, da je najpomembnejše ostati zvest samemu sebi. In prav nič drugače ni bilo na velikem evrovizijskem odru v Tel Avivu. Sebi zvesta Zala in Gašper sta v boj za evrovizijski finale s pesmijo Sebi v svojem slogu nastopila peta po vrsti.

Očitno je njun slog občinstvu po svetu všeč, saj sta nas pripeljala v veliki finalni večer Evrovizije! Bravoooo!

Sproščeni utrinki zaljubljencev iz Tel Aviva

Še preden pa sta stopila na oder, sta domača glasbenika s sledilci na Instagramu – teh imata že skoraj 22 tisoč! – delila kup utrinkov iz Tel Aviva.

evrovizija_ema_zala_gasper_slovenija_tel_aviv_izrael_polfinale_finale_nastop7.jpg

Najprej sta se oglasila iz Jeruzalema, nato pa pot nadaljevala do Tel Aviva. Tam sta se na eni od peščenih plaž naužila sončnih žarkov, preizkusila izraelske falafle in testenine ter posnela kup zabavnih posnetkov. Čeprav ohranjata svojo zadržano karizmo, sta z objavami pokazala nekaj nagajivosti in igrivosti, ki je do zdaj še nismo videli.

evrovizija_ema_zala_gasper_slovenija_tel_aviv_izrael_polfinale_finale_nastop2.jpg

"Včasih nama je nekoliko nelagodno," sta zapisala ob eni njunih fotografij iz Izraela, kjer pozirata v svoji beli opravi in z evrovizijskima prepustnicama za nastopajoče okoli vratu.

evrovizija_ema_zala_gasper_slovenija_tel_aviv_izrael_polfinale_finale_nastop1.jpg

Napetost pred nastopom se je hitro končala, saj sta nastopila že peta po vrsti. Takoj, ko sta skočila z odra pa sta s sledilci na Instagramu delila utrinke iz zaodrja in se zahvalila za podporo.

evrovizija_ema_zala_gasper_slovenija_tel_aviv_izrael_polfinale_finale_nastop6.jpg

Pesem slovenskih predstavnikov je sicer še pred polfinalnim večerom iz tujine prejela precej pohval, da je drugačna, nekaj, kar še ni bilo slišano na Evroviziji, da je magična.

evrovizija_ema_zala_gasper_slovenija_tel_aviv_izrael_polfinale_finale_nastop5.jpg

V Tel Avivu se je ta majski torek na odru 64. tekmovanja za pesem Evrovizije zvrstilo prvih 17 predstavnikov držav, ki so si skušali pripeti vstopnico za prvih deset mest v sobotnem finalu. Prvih deset mest v sobotnem finalu so osvojili predstavniki naslednjih držav: Grčija, Belorusija, Srbija, Ciper, Estonija, Češka, Avstralija, Islandija, San Marino in seveda - Slovenija!

evrovizija_ema_zala_gasper_slovenija_tel_aviv_izrael_polfinale_finale_nastop4-001.jpg

V sobotno finale bo šlo po četrtkovem predizboru le še 26 držav

Še 18 držav in njihovih predstavnikov se bo prav tako za deset finalnih mest predstavilo v četrtek, v velikem sobotnem finalu pa bo nastopilo 26 držav: 20 najboljših iz obeh predizborov, Izrael kot letošnji gostitelj in predstavniki "velikih pet" - Italija, Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija. Zmagovalno skladbo bodo izbrali gledalci prek telefonskega glasovanja in člani petčlanske strokovne žirije v vseh 41 državah udeleženkah v razmerju 50:50.

Pesem SEBI lahko še enkrat slišite na spodnjem posnetku.

Avtor: F. M.
Foto: Instagram/@zalagasper

Preberite še: Zala in Gašper: Kljub slovenskemu besedilu ju podpira cela Evropa

Vabljeni pa tudi k branju njunega prvega intervjuja, ki sta ga dala za Onoplus -> Zala in Gašper: "Rada bi, da se vsi počutimo cenjeni in sprejeti"


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)