Deset mini serij, za katere bi si želeli, da se ne bi končale

Si želite kratke in sladke? Te mini serije boste v trenutku vzljubili.

9.3.2017 ob 12:45

222.jpg

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste pogledali vse epizode svoje najljubše nanizanke, nato pa niste vedeli česa bi se lotili. Našli ste cel kup serij z dobro oceno na IMDB, a je posnetih že deset sezon z dvajsetimi epizodami, vam pa se jih od začetka enostavno ne ljubi gledati. Za vse takšne je tukaj seznam najboljših mini serij, ob katerih bodo vaši večeri le še boljši.

Lucifer, 2015

Prva epizoda Luciferja je obnorela gledalce, kar ni nič čudnega, saj je serija odlična kombinacija humorja, glasbe in zanimive zgodbe. Epizoda traja 40 minut in je ravno pravšnje dolžine, a vseeno boste komaj čakali, da si boste ogledali prihodnji del.

11.jpg

The Night Manager, 2016

V glavni vlogi sta Tom Hiddleston in Hugh Laurie. Zgodba govori o vohunu, ki se pripravlja na vlogo nočnega menedžerja v hotelu, s katero bi razkrinkal povezavo med obveščevalnimi službami in trgovino z orožjem.

22.jpg

Sherlock, 2010

Zgodbe o Sherlocku Homesu so vedno zabavne. Ta serija pa legendarnega detektiva prikazuje v povsem novi luči. Vse skupaj je še bolj zanimivo tudi zaradi prisotnosti Dr. Watsona, ki slavnemu detektivu pomaga pri reševanju misterioznih in zapletenih primerov.

33.jpg

Dancing on the Edge (Ples na robu), 2013

To je zgodba o temnopoltih glasbenikih, ki želijo v 30. letih uspeti na glasbeni poti. V njej ne manjka ksenofobije in pa vraževerja.

44.jpg

North and South (Sever in jug), 2005

Celo BBC ni pričakoval, da bo ta serija tako popularna. Serija je nastala po zgodbi pisateljice Elizabeth Gaskell, ki govori o nasprotju med dvema deloma Anglije. O razliki med umirjenim jugom in energičnim ter industrializiranim severom.

55.jpg

The Kennedys, 2011

To je mini serija, ki predstavlja eno izmed najvplivnejših družin v zgodovini ZDA. Govori o političnih igricah, moči in vplivu ljudi na usodo sveta.

66.jpg

The Shannara Chronicles (Kronike Shannara), 2016

Gre za serijo posneto po knjigi pisatelja Terryja Brooksa, ki bo gotovo všeč ljubiteljem Gospodarja prstanov. V seriji ne manjka škratov, magije in seveda boja proti zlu.

77.jpg

Hatfields & McCoys (Hatfeldovi in McCoyevi), 2012

Gre za zgodbo med dvema klanoma, katerih glavni moto je »nikoli ne pozabi«. Kevin Costner je za vlogo v tej seriji prejel tudi emmyja za glavno moško vlogo, za stransko moško vlogo v tej seriji pa je bil nagrajen tudi Tom Berenger.

88.jpg

Generation Kill, (Rojeni za ubijanje) 2008

Govori o vojni v Iraku leta 2003 skozi oči vojakov, ki so se ujeli v neposrednem boju. Zgodba se v sedmih delih osredotoči na resnično izkušnjo mladih vojakov. 

99.jpg

Too Big To Fail, 2011

Serija govori o finančnem zlomu leta 2008 in pokaže, kako se ljudje, ki so se znašli in spopadli z zlomom.  

10.jpg

Avtor: P. Pa.
Foto: IMDB


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)