7 neprecenljivih življenjskih lekciji Rachel Green

Čeprav je Rachel Green izmišljen lik, nas je ta prijateljica naučila marsičesa koristnega.

20.3.2022 ob 5:39 | Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

7 neprecenljivih življenjskih lekciji Rachel Green

Le kdo ne pozna prijateljice Rachel Green, ki jo je v kultni seriji upodobila priljubljena Jennifer Aniston. Čeprav gre za izmišljen lik je treba priznati, da nas je skozi transformacijo, ki smo ji bili priča v seriji, marsičesa naučila. Tu je nekaj njenih neprecenljivih lekciji, ki jih izpostavlja portal Screen rant.

Spremembe so težke, a se še kako izplačajo

Rachel spoznamo v trenutku, ko kot razvajeno dekle zbeži s svoje poroke. Trdi, da je samostojna, vendar še vedno živi lagodno življenje na račun premožne družine. Smisel njenega življenja je nakupovanje oblek z očetovo kreditno kartico in se ji niti ne sanja, kaj pomeni biti odrasel.

A čeprav je obkrožena z luksuzom, ni srečna, zato se odloči za prelomni korak. Opusti načrt o poroki z nekom, ki bi ji zagotavljal vse tisto, kar ji je prej nudila družina. Stopi iz cone ugodja, poišče službo in razreže očetove kreditne kartice. Sicer z malo spodbude prijateljev, pa vendar.

Življenje vzame v svoje roke in dojame, da spremembe, čeprav so včasih težke, na koncu prinašajo tisto, kar v življenju resnično šteje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by F.R.I.E.N.D.S♥️ (@friends_series_fanpage)

Ne primerjajte svojega življenja z življenjem drugih

Že v prvi sezoni serije Rachel spozna, kako močno se njeno življenje razlikuje od življenja njenih premožnih prijateljic, od katerih je ena noseča, druga tik pred poroko, vse imajo veliko pod palcem, ona pa nima nič od tega.

A še v istem delu odkrije, da ima ključ do svoje sreče sama in da se ta ne skriva v primerjavi z drugimi, temveč v življenju, kjer imaš podporo pravih prijateljev, lahko izbiraš svojo pot in sam skrbiš zase, pa čeprav moraš zato trdo delati. Njeno razmišljane je na koncu poplačano, saj s svojim delom ter trudom uspe v modni industriji.

Vsak ima svoje življenje, zato se je nesmiselno primerjati z drugimi. V končni fazi nihče ne ve, kaj se v življenju nekoga drugega v resnici dogaja.

Poiščite pomoč bližnjih, kadar jo potrebujete

Šele, ko se znajdemo v res težkih življenjskih situacijah, kot je izguba dela, huda bolezen, boleč razhod ali smrt bližnjega spoznamo, kakšni ljudje nas v resnici obkrožajo.

Če Rachel ne bi imela prijateljev, zlasti Monice, bi bila velikokrat izgubljena, sama in osamljena. Monica ji je bila tedaj, ko se je odločila za samostojno pot, v največjo oporo.

Imeti ob sebi takšne osebe je neprecenljivo. Včasih se je treba zateči k nekomu po pomoč in dobro je vedeti, na koga se tedaj lahko zanašamo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by F.R.I.E.N.D.S♥️ (@friends_series_fanpage)

Dajte si čas

Rachel ni imela pojma, kaj jo čaka potem, ko je zbežala s poroke. Je pa skozi osebnostno rast počasi spoznavala, kakšne so njene želje, prioritete in kje v življenju je njeno mesto.

To se ni zgodilo čez noč in nič ni narobe, če nekdo sebe odkrije v tridesetih, morda še veliko kasneje. Določenih stvari ni mogoče prehitevati.

Napake in tveganja so del življenja

Čeprav so vse njene napake prikazane s humorjem je dejstvo, da se je z njimi morala soočiti in je na koncu ugotovila, da so spodrsljaji  in tudi tveganja preprosto del življenja.

Storila je nemalo napak in napačnih korakov, je pa iz vsake bitke, ki jim je sledila, prišla z novim spoznanjem, ki ji je pomagalo na poti do uresničitve življenjskih ciljev.

Treba je izbirati bitke

Rachel je na poti zorenja spoznala, da se za vsako stvar ni treba spuščati v spore, prepire ali drugačne konflikte.

Kajti dejstvo je, da vseh bitk ni pametno bojevati in da je treba izbirati le tiste, ki so vredne energije ter časa.

Ko se vse podre, nas čaka nekaj boljšega

Včasih se zdi, da je življenje neusmiljeno in kruto ter da zadaja težke rane. A na koncu se izkaže, da se, ko se ena vrata zaprejo, druga odprejo. To se je pogosto zgodilo tudi Rachel.

Ta po vzponih in padcih na koncu pristane v objemu njene večne ljubezni Rossa, s katerim imata hčerko, ima dobro službo in je srečna.

Vse to se ne bi zgodilo, če ne bi zbežala s poroke in bi počela tisto, kar so drugi od nje pričakovali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachel Green / Fan page (@rachelgreenxofriends)

Preberite še: Šest izjav, ki izdajajo prave prijatelje

Morda vas zanima tudi: Kaj se dogaja z Matthewom Perryjem? Njegovi šefi odkrito o zdravju igralca


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)